Yıldız Tozu

1 Hafta, Biraz da Kilometre | 1

20 Temmuz 2020

Öykü: 1 Hafta, Biraz da Kilometre | 1 | Yazan: Sıla Malik

Hayatım boyunca olmam gereken kişi oldum. Uslu, çalışkan, iyi, samimi, başarılı, takdir edilen ve örnek gösterilen. İşe girdikten sonra bir karar verdim. Hayatımın her döneminde istisnasız ertelediğim ne varsa gerçekleştirecektim.

Aslında içimdeki yılların çekingenliği ile ne yapacağımı bilmezliğim beni hep kuşkuya düşürdü.

Elim ekrandaki onayla butonunun üstünde, basıp basmamak arasında gidip geliyordum. Kim olabilir? Nasıl biri denk gelir? Ya hırsızsa, katil de olabilir gibi binlerce sorunun ardından endişelerime olan kızgınlığım ile “Onayla” butonuna tıkladım.

Ertesi sabah dokuzda sahilde buluşacağım yeni yol arkadaşımla çıkacağım bir maceram vardı artık.

Aslında plan basitti. Sitenin de vaadettiğine göre yeni insanları, farklı farklı maceralara atılarak tanıyordun. Sosyalleşmeyi en açık ve net şekilde sağlamayı hedefliyorlardı. Sizi dürüst ve sahici olmaya iten bir yolculuktu. Elimde eşleştiğim kişiye dair pek bir bilgi yoktu.

Adı Can’dı. Benden bir yaş büyüktü. Mühendisti ama tahminen o da bu turfandan kendi işini yapamayanlardandı. Haliyle o da İstanbul’dandı.

Gideceğim yerde ne bulacağımı, yolculuğun bana ne kazandıracağını bile bilmiyordum. Valizimi bir haftalık bu belirsizliğe hazırlarken sade ve hafif olmak istedim.

Yılların verdiği tüm yorgunluğu, ağırlığı bu sayede atabilirdim belki de omuzlarımdan.

Sabaha karşı uykuya daldığımda bilinçaltımın bu gece mesaiye kalmamasını diliyordum.

Güneş doğmadan başladı aradığım heyecan. İki saatlik uykunun ardından bana göre küçük olan valizimle kimseye haber vermeden çıktım evden.

İlk defa kimseye hesap vermeden, izin istemeden bir şey yapıyordum. Sadece kendim istediğim için.
 
 

* * *

 
 

Neşe haklıydı 25 yıllık hayatının ilk başkaldırısıydı bu.

Her zaman ona ne yapması gerektiğini söyleyen birileri vardı yanında. Bugün kendi seçimini kendi yapmıştı. Yaşına rağmen ilk defa büyümüş hissetti.

Can ise tamamen bambaşka bir dünyadaydı. İş dünyasında gayet başarılıydı. Yaşıtlarına göre gayet iyi bir kariyeri vardı. Ailesi her planında, tercihinde saygıyla arkasında durmuşlardı. Yanlış seçimler yapan biri olmaması ve akılcı yaklaşımıyla çok çabuk güven kazanıyordu.

Ancak onun hayatında ise adını veremediği bir şeyler eksikti. Hırsı, azmi, çalışkanlılığı bir yere kadar onu getirmişti ama etrafına baktığında kimse yoktu yanında. Başarı ve ilerleme onu hedef tahtasına çevirmiş gibiydi.

Kabuğundan, onu kaplayan o iş imajından çıkıp sadece kendi olduğu için bir ortamın parçası olabilmek adına çıkmıştı bu yolculuğa.
İkisi de kendilerine bir şeyler kanıtlamaktan çok eksik yanlarını kapatmayı amaçlamışlardı.

Bir cuma sabahı, güneş yükselirken arabadaki yerlerini aldılar ikisi de. 1 hafta içinde istedikleri yere gidecek, istedikleri aktiviteyi yapacak, beraber vakit geçireceklerdi. Yolun başı karmaşık sorularla dolu. Umut ettikleri tek şey ise sonun onlara yeni bir başlangıç sunması.

Ne dersiniz? Başarabilirler mi?
 
 

Devamı için tıklayınız.

 
 Malik

BEĞENEBİLECEĞİNİZ İÇERİKLER

2 YORUMLAR

  • Yanıtla Pelin Öncüoğlu Işık 25 Temmuz 2020 at 01:10

    Bence başarabilirler 🙂 Sılacım kalemine sağlık. Gayet merak uyandırıcı, güzel bir başlangıç olmuş. Devamını merakla bekliyorum ❤️

  • Yanıtla Şen Sevgi Erişen 5 Nisan 2022 at 22:34

    Çok iyi bir gezi olacağını düşündüm. Kendi kararıyla hareket ettiğine göre her sonuç ona katkı sunacaktır nasılsa. Merakla okuyacağım.

  • Cevap Yaz

    Yazı: Pembeden Yeşile Bütünlük | Yazan: İrem Savaş
    Girne Antik Liman
    Girne Antik Liman
    Öykü: Umarım Bu Gece Öldürülmem | Yazan: Didem Çelebi Özkan