Ay Işığı Yolcusu

Geceye Kalan Çığlık | Yavuz Hırsız

13 Ekim 2020

Yazı: Geceye Kalan Çığlık | Yavuz Hırsız | Yazan: Atakan Balcı

Geceye kalan bir çığlık var. Kimin çığlığı deme, ne söylüyor deme, “Susturun şunu” deme, teninde duy çığlığı, tininde, kutunda, sür’ünde duy çığlığı. “Hepsi de ruh” deyip geçme. Tindeki soluğu, kuttaki gücü, sürdeki bireyi gör iki gözünün arasından; duy şu çığlığı!

Duy, ilenmiyorum artık duy! Susamıyorum ama, duy. Evril sen de virüs gibi, aşı tutma, tanıma, yavuz bakışların iyesi. Ya da, duyma; bunca yıldan, yoldan, kentdaşlıktan, yerden, yüzden, kapı önlerinden sonra, duyma; el oğlu duysun, görsün, anlasın, sen duyma, sakın.

Son damlasına kadar

Geceye kalan bir çığlık var. Kanlı, yavuz ellerinle saldır, çığlığa yönel, saldır, kan kokusu almış köpek balığı, petrol kokusu almış Amerikan emperyalizmi gibi saldır. Türk’ü Kürt’e, Kürt’ü Ermeni’ye, Arap’ı Yahudi’ye düşman eden vicdan tutulması gibi saldır, sana o yakışır.

Sevi bizden uzak, huzur bize hayal olsun, yeter ki petrol, doğalgaz emperyalizmin olsun, saldır; sana bu yakışır. Senden Şah Hatayi çıkmaz ya, aya güneşe selam durasın canlar aşkına, saldır, saldır, saldır. Madem ki yavuzsun, adına döndün yüzündeki, gözlerindeki ışıktan, saldır; sana tin yaraşmaz, sana kut yaraşmaz, sana sür hiç yanaşmaz; sana yavuzluk yaraşır. Ulu Önder demişti, Uğur Mumcu demişti toplumlar için, kimseler için, kişiler için gerçekliği; ben aldandım, bilemedim, göremedim senin en derinindeki gerçeği, saldır, em, bitir, son damlasına kadar; sana yakışır…

Rengârenk

Evril sen de virüs gibi, aşı tutma, Küba’nın üstün sağlık var oluşuyla kansere bile aşı bulmasını bile ez geç, tanıma. Washington DC.’de Atatürk büstünün çevresinde toplanmış olan siyahilerin, Atatürk büstünü korumak için neden toplandıklarını, kardeşliği, sevdayı asla düşünme bile, sana yakışmaz. Sen sana yakışanı eyle, saldır ey yavuz hırsız, saldır; bastır ev sahibini, sana saldırmak yaraşır, saldır!

Hayır, öyle değil! Yaşam senden üstündür, Kutay senden üstündür. Bir olan çokluktadır, çokluk birin varlığında; “Ene’l Hakk”!… Bil ki sen iblis olsan ne değin, Enlil’den aydınlığı, yığından kişileri kurtaran Ea var, var!… Ay, toprak ve gökyüzü aşkına!…

Sevi ve ışık ile!…

Atakan Balcı

BEĞENEBİLECEĞİNİZ İÇERİKLER

No Comments

Cevap Yaz

Yazı: Pembeden Yeşile Bütünlük | Yazan: İrem Savaş
Girne Antik Liman
Girne Antik Liman
Öykü: Umarım Bu Gece Öldürülmem | Yazan: Didem Çelebi Özkan