Saç & Makyaj

Dudak ve Göz Çevresine Uygulan Kalıcı Makyaj

12 Ağustos 2017

Yüzümüzün mutlaka her karesi önemlidir ama benim en çok önem verdiğim kısımlardan birisi dudaklardır. Dudak çizgimiz belirgin değilse ya da dudak köşelerimiz hafif yukarı doğru değilse bizi üzgün ve mutsuz gösterebilir yada yüzünüzün bir kısmını daha büyük, orantısız gösterebilir. Dudağımızın kalp kısmı ile burun başlangıç kısmıyla arasındaki mesafe hafif dar olmalı böylelikle olduğunuzdan daha sağlıklı ve genç görünebiliriz. Dudak deyip geçmemek gerekli 🙂

Bütün bu anlattıklarımıza nasıl kavuşabilirsiniz şimdi ondan bahsedelim. Bu sene makyaj trendlerine baktığımızda dudakları özellikle dolgun gösteren çarpıcı mat rujlar ön plana çıkartılıyor geçtiğimiz yıllarda nude mat renkler modaydı.

Kalıcı dudak makyajı ile dudakları olduğundan daha dolgun ve büyük gösterebiliriz. İyi renk eğitimi almış bir uzman gölgeleme işlemi ile bunu başarabilir. Renklerde ve uzman seçimimizde çok dikkatli olmalısınız. İşlemi uygulayacak uzmanınız sizi bu konuda iyi aydınlatmalı, dudağınıza uygulandığında nasıl bir renge dönüşeceğini göstermeli. Dikkatli olun ki siz doğal nude renk beklerken dudaklarınız mor olmasın 🙂

Dudaklara uygulanan kalıcı makyaj ile doğal ve daha belirgin bir dudak çevresi elde edilir. Bu sayede dudaklar daha dolgun ve daha gösterişli bir hal alır. Ayrıca dudak makyajı yalnızca dudakları daha belirgin ve daha kalın yapmak amacıyla değil dudaklarda doğuştan veya zamanla cildinizdeki renkli melanin kaybı, pigment kaybında da olan biçimsizliği düzeltmek amacıyla tercih edilebilir.

Uygulamaya karar verdikten sonra uzmanın tavsiye ettiği herpes virüsünün aktive olmaması için kullanmanız gereken kişiye zarar vermeyen ilaçı mevcuttur. Herpes halk içinde (uçuk virüsü) hiç hayatında uçuk çıkartmamış biri bile bu uygulamadan sonra bunu çıkartabilir. Neticede iğne geziyor ve uyuyan bir virüs olduğu uygulamayla uykusundan uyandırılmış oluyor. İlaç kullanmadınız diyelim ve işlemi yaptırdınız.. Dudağınızda uçuk çıktı normalde en fazla büyüklüğü leblebi kadarken bu uygulamadan sonra yayılabilir ve bu yayılma ile uygulanan pigmentler yerinden atılır.

Uygulama ortalama 2 saati bulabilir. Kullanılan aneztezi sıvıları ile uyuşturulur. Şişme, ödem olabilir. Uygulama orantılı baskı ile uygulandığında müşteriyi mutsuz etmez daha dolgun görünür. Nihai renk 3 hafta sonra kendini belli eder.

Kalıcı dudak makyajı yalnızca dudak çerçevesi için değil iç dudak renksizliği için de geçerlidir. Öyle ki bazı kişilerin dudak renkleri o kadar solgun ve belirsizdir ki gün içerisinde mutlaka bir renkli nemlendirici veya ruj uygulamak ister. Bu durumun yaklaşık olarak altı ay veya bir yıl boyunca üstesinden gelmek için dudaklara kalıcı makyaj işlemi uygulanabilir. İstenilen renkteki pigment tüm dudak dokusunun altına uygulanır ve bu sayede dudaklar hem daha dolgun olurken hem de daha renkli ve daha göz alıcı görünebilir.

Kalıcı makyajların içerisinde en sık tercih edilen bir diğer makyaj çeşidi ise göz makyajıdır. Her gün gözlerine eyeliner çeken ve bunu uygulamadan sokağa çıkmayan tanıdıklarım var. Gözlerini sürekli ovuşturan ya da gün içerisinde yıkama ihtiyacı hissettiğinizde o güzelim çizilen eyeliner dağılarak kötü bir görüntü yaratabilir.

Gözlere yapılan kalıcı makyaj işlemi kimi zaman kirpik diplerine uygulanarak gözleri daha büyük gösterebilir yada kuyruklu çekilerek daha anlamlı ve daha kalkık gösterebilmektedir. Yine kişinin göz şekline bağlı olarak günlük kullanımına uygun olarak tasarlanacak eyeliner modeli belirlenerek yapılır ve yaklaşık olarak 9 ile 13 ay kadar bir kalıcılık elde edilir.

Uygulama ortalama 40 dakika ile 1 saat sürebilir. Kullanılan aneztezi sıvılları ile ağrı ve acı hissetmezsiniz. Çok hassas cidiniz var ise ödeminiz biraz yoğun olabilir ki bu normal bir durumdur. Yaklaşık 3 ile 5 gün arasında normal haline dönecektir. Buz uygulanabilir. Uygulamadan sonra size tavsiye edilen göz merhemini kullanmalısınız.

Kalıcı Makyajın Olumsuzlukları Nelerdir?

* Kalıcı makyaj işlemi en az 4 ay kadar kalıcı olacağı için emin olmadığınız hiç bir işlemi yaptırmayın. Sonrasında uzunca bir dönem yüzünüzde istemediğiniz bir makyaj ile hayatınıza devam etmek zorunda kalabilirsiniz.

* Çok terleyen veya spor yapan birisi iseniz cildiniz kalıcı makyaj işleminin kalıcılık süresinin yarı yarıya azaltabilir.

* Kalıcı makyaj uygulaması için mutlaka işinin ehli, uzmanlık belgesi sahibi ve hijyen kurallarına çok dikkat edilen ve yapılan her işlem için tamamen steril ürünleri kullanan merkezleri tercih edin. Kullanılacak steril iğneyi gözünüzle ilk size kullanılacağını görün. Aksi halde bulaşıcı kan hastalıkları da dahil olmak üzere pek çok hastalık kapma riskiniz bulunmaktadır.

* Kaşlara uygulanan kalıcı makyaj uygulaması kalitesiz malzeme kullanılması sonunda birkaç hafta geçtikten sonra yeşil veya kızıl renge dönebiliyor. Bu da kalıcı makyajda hiç ama hiç istenmeyen bir görünüm olduğu için dikkat edilmesi ve araştırılması gereken bir diğer maddedir.

Güzellikler sizlerle olsun…

Özge Perperik

BEĞENEBİLECEĞİNİZ İÇERİKLER

No Comments

Cevap Yaz

Yazı: Pembeden Yeşile Bütünlük | Yazan: İrem Savaş
Girne Antik Liman
Girne Antik Liman
Öykü: Umarım Bu Gece Öldürülmem | Yazan: Didem Çelebi Özkan