Feminizm ve Kadına Şiddet İnce Mevzu

Beni Öldüremezsin

23 Temmuz 2020

Yazı:Beni Öldüremezsin |Yazan: Seda Çağlayan

Seni sevmedim diye beni öldüremezsin. Ya da bir zamanlar sevdiğim ama artık sevmediğim için beni öldüremezsin. Beni sevdin diye beni öldüremezsin. Bana dokunmanı istemiyorum, seninle öpüşmek, seninle sevişmek istemiyorum diye beni öldüremezsin. Senden başka birini sevdiğim için, beni kıskandığın için beni öldüremezsin. Senden başkasına güldüm diye, başkasının elini tutmak istiyorum diye beni öldüremezsin.

Beni öldüremezsin

Sutyenimin askısı göründü diye, eteğimin boyu kısa, dekoltem kendi istediğim sınırda bitiyor diye beni öldüremezsin. İstediğim kıyafetle, istediğim saatte sokaklarda geziyorum diye, istediğim şekilde kahkaha atarak yaşadığımı hissediyorum ve o hayatı başkalarıyla paylaşıyorum diye beni öldüremezsin.

Beni öldüremezsin

Senden çok kazanıyorum, senden çok insan tanıyorum, senden çok insan tarafından seviliyorum, gözetiliyorum diye beni öldüremezsin. Kendi başıma yaşamayı senden iyi beceriyorum diye, sana ihtiyacım yok diye beni öldüremezsin. Senin söylediklerin benim doğrularım değil diye, ben kendi doğrularıma göre yaşamak istiyorum diye beni öldüremezsin.

Beni öldüremezsin

Gücün bana yetmiyor, yaptığın psikolojik şiddete boyun eğmiyorum, beni ezmek için yaptığın her türlü zulümden sonra daha da güçlenerek hayata yeniden karışıyorum diye beni öldüremezsin. Kendi yetersizliklerin yüzüne her çarptığında, kendini her zavallı hissettiğinde, komplekslerinin içinde boğuluyorsun diye beni öldüremezsin.

Beni öldüremezsin

Sırf kas gücün benden fazla diye, sana fiziksel olarak karşı koymaya gücüm yetmiyor diye beni öldüremezsin. Dokunmana izin vermediğim bedenimi parça parça bölemezsin. Bedenimi bir bavula koyup çöpe atamaz ya da bir varile koyup üzerime beton döküp beni toprağa gömemezsin.

Beni öldüremezsin

Annen seni insan gibi yetiştiremedi, baban erkek olmak aslında nasıl bir şey sana öğretmedi diye beni öldüremezsin. Senin ailen senin kim olduğunu anlayamadı, seni hiç tanıyamadı diye, beni pamuklara sarıp büyüten annemim, babamın gözüne, kirpiğine bir damla yaş düşüremez, benimle birlikte onları da öldüremezsin.

De ki tüm bu söylediklerimi hiçe saydın ve beni öldürdün. O saatten sonra sen de gün yüzü göremezsin. Cehennemi bu dünyada yaşayarak, nefesimi her daim ensende, yüzümü ölene dek baktığın her yerde, geceleri de rüyalarında görmeye devam ederek zavallı ömrünü tamamlamaya mahkûm olursun.

Benim Allah’a bir can borcum var, o istemedikten sonra sen o canı benden almaya karar verip beni öldüremezsin.

Ölmediniz, ölmeyeceksiniz

Pınar Gültekin, Emine Bulut, Münevver Karabulut, Özgecan Aslan, Ceren Damar, Helin Palandöken, Sinem Yurdanur, Müberra Kuzdan, Gülay Şimşek, Filiz Karadavut, Dilek Zengin, Şule Çet, Dilek Yüksel, Sabriye Yıldız, Aynur Arslan, Merve Kotan ve burada adını sayamadığım tüm kız kardeşlerime bir kez daha içim yanarak Allah’tan rahmet diliyor ve dualarımı gönderiyorum. Umarım onlar için süren mücadeleyi oldukları yerden hissedebiliyorlardır.

Seda Çağlayan

BEĞENEBİLECEĞİNİZ İÇERİKLER

5 YORUMLAR

  • Yanıtla Cem Albayrakoğlu 23 Temmuz 2020 at 08:02

    Selam;
    Diyecek bir şey bulamıyorum, sen her şeyi yazmışsın zaten. Boğazım düğümlendi okurken. Hiç anlayamadığım bir konudur kadına olan şiddet. Sevmek gibi 10 numara bir duygu varken neden şiddet uygulanır?!
     
    Kalemine sağlık

    • Yanıtla Seda Çağlayan 23 Temmuz 2020 at 10:11

      Cem merhaba,
      Keşke bunları yazmaya hiç lüzum olmasaydı. Gerçek bir çaresizlik içinde yazdım yine. Her ölüm haberinden sonra hissettiğim gibi. İnşallah söyleye söyleye devlet büyüklerini de ikna edeceğiz. Bunu yaparken sizler gibi güvendiğimiz, aklı başında erkekleri de yanımızda hissetmek bizim için çok önemli. Siz de kendi aranızda kalabalıklar oluşturup bu konuda kadınlara destek verin. Meydanlarda, imzalarda bizimle olun. Böyle böyle bitecek bir gün, diye hayal ediyorum.
       
      Teşekkür ederim okuduğun için.
       
      Selamlar, sevgiler.

  • Yanıtla Cem Albayrakoğlu 23 Temmuz 2020 at 11:32

    Her zaman tam destek, full destek 👊🏻
    Ben teşekkür ederim.

  • Yanıtla Demet Uncu 23 Temmuz 2020 at 15:19

    Ahh Sedacığım, haklı isyanını ve üzüntünü nasıl dile getirmişsin. Gerçekten çok üzgünüm, nasıl bu hallere geldik anlayamıyorum gerçekten. Giden kişi, kalanları da yanında götürüyor aslında, kalanlar için de hiçbir şey eskisi gibi olmayacak artık. Acıları da maalesef hiç dinmeyecek. İçim acıyor hem gidenler hem de kalanlar için. Rahmet diliyorum hepsine, kalanlara da dayanma gücü.

    • Yanıtla Seda Çağlayan 13 Ağustos 2020 at 16:05

      Demetçim, bir kadın ölüyor, beraberinde bir anne, bir evlat, bir kız kardeş, bir evlatla aslında kendiyle birlikte koca bir aile ölüyor. Bu ülkede bu işin önü alınamıyor. Benim de bunu aklım almıyor. Çok yazık oluyor solup giden hayatlara. Allah hem bizleri hem de tüm kadınlar, kız evlatlarımızı korusun.
       
      Teşekkür ederim desteğin için.
       
      Çok çok sevgiler

    Cevap Yaz

    Yazı: Pembeden Yeşile Bütünlük | Yazan: İrem Savaş
    Girne Antik Liman
    Girne Antik Liman
    Öykü: Umarım Bu Gece Öldürülmem | Yazan: Didem Çelebi Özkan