Moda

Diz Üstü Çizmelerin Yeni Sezonda Yükselişi

15 Aralık 2017

Türkiye’de birçok kişi diz üstü çizmeleri Aşkı Memnu dizisinde Beren Saat’in canlandırdığı Bihter karakteri sayesinde tanıdı. Hatta uzun bir süre ‘Bihter çizmesi’ olarak anıldı bunlar.

Gece gezmesi, gündüz buluşması, kırmızı halı ya da gece kulübü nereye giderlerse gitsinler bu tür diz üstü çizmelerden vazgeçmeyen ünlüler var.

Bende bu hafta diz üstü çizmeler ile ilgili aklınızdaki tüm sorulara cevap verme amacıyla doğru ve hatalı kullanımlarını kaleme aldım. Haydi, artık daha şık kombinler ve daha kaliteli alışveriş için aşağılara göz atalım 👀

Her ayakkabı yazımda bahsederim bu mükkemmel kalitedeki ayakkabı markası Jabotter Shoes’tan [@jabottershoes]. Stiletto konusundaki profesyonelliklerini diz üstü çizmede de konuşturmuşlar bu sezon 👌🏼

WWW.JABOTTER.COM internet sitesinden de göz atabilirsiniz bu ayakkabı kervanına.

Yeni sezonun en favori renklerinden biri haki yeşili. Asker yeşili olarak da bilinen bu rengi seviyor ve kullanıyorsanız çok şanslısınız, bu yıl sizin yılınız!

Eğer henüz haki yeşiline bir şans vermeyenlerdenseniz bu sezon mutlaka birkaç parça edinmelisiniz. Kolay kombinlenen bu renk dolabınızın kurtarıcısı olabilir.

🔹 Öneri: Bu çizme modeli bacağı tamamen strech özellikte olup kavramadığı için bir tık ince gösterebilir.

🔹 Bej, kum beji ve pembe ile tatlı ve bir o kadar da şık bir görünüm elde edebilirsiniz!

❗️Kısa boylu, minyon ünlülerden; Kylie Minogue, Madonna, Eva Longoria ve yukarıdaki görseldeki Selam Hayek bu çizmeyi büyük bir cesaretle giyip hakkını veren ünlülerden.

Gördüğünüz gibi hiç de abes olmamış üzerlerinde. Genelde mini etek ya da elbiseyle tercih edilen diz üstü çizmeler, bu yapıda kadınlar için daha ideal görünüyor…

❗️İçinize ne giydiğiniz önemli değil, tunik ya da uzun bir kabanla giyildiği taktirde çizmelerinizin çok şık duracağına emin olabilirsiniz.

Hele ki kilo fazlanız varsa ya da boyunuz kısaysa bu kombin yine tam size göre olacaktır.

Uzun kaban ya da tuniğinizin içine şort veya mini etek/elbise giyerseniz vücut tipinizi başarıyla gizlemiş olursunuz…

Hotiç’in [@hoticturkiye] yeni sezon jilet gibi duruşlu asil çizmesi karşınızda. Bilek detayı çizmeyi hem spor hem şık hale sokmanıza fırsat vermiş gibi.

Bu sezon gözlemlediğim kadarıyla, en yakın Hotiç mağazasını ziyaret edip indirimdeki çizmeleri değerlendirmelisiniz 👏🏻

Bu da topuklu benden uzak olsun diyenlere gelsin yeniden bir Jabotter [@jabottershoes] çizmesi ile karşınızdayım 👌🏼

Günlük yaşamda da rahatça kullanabileceğiniz ve kombinleyebileceğiniz çok şık bir parça. Ayrıca güzel bir çılgın yılbaşı partisi kombinine eklenebilir!

Yazımın son cümlelerine gelmişken yine bir kaç tüyo ile sizinle vedalaşmak isterim 👇🏼💋

Yılın diğer trendleriyle uzun çizmenizi kombin edebilirsiniz. Pançolar buna en iyi örnek…

Panço uzun çizme kombinine vereceğim en iyi örnek Olivia Palermo. Bence çerçeveletip duvara asılacak cinsten bir kombin var ortada.

Favori kombinim ilan ediyorum, sevgili Palermo sen bu işi biliyorsun 🙄

Yorumlarınız benim için çok değerli. Gerçekten memnun kalmadığım gözümle görmediğim hiçbir detayı sizlerle paylaşmıyorum.

Yazılarıma gösterdiğiniz ilgiden dolayı çok teşekkür ederim 🙏🏼

Hayat renkli, günler şeker 🍭

İrem Savaş

BEĞENEBİLECEĞİNİZ İÇERİKLER

2 YORUMLAR

  • Yanıtla Nihal Savaş 15 Aralık 2017 at 11:50

    Her yerde görüyoruz bu çizmeleri, ama doğru kullanımlarını göremiyoruz çoğunlukla. Bu haftaki yazın epey bilgilendirici olmuş İremcim. Kalemine sağlık, tebrik ederim 🙏🏼👍🏼

    • Yanıtla İrem Savaş 15 Aralık 2017 at 11:52

      Bilgilendirici olduğu düşünülüyorsa çok sevindim ☺️ Evet bu çizmelerle ilgili sorun epey büyük, ben de yardımcı olmak istedim tercih etmek isteyenlere.
       
      Keyifli okumalar…

    Cevap Yaz

    Yazı: Pembeden Yeşile Bütünlük | Yazan: İrem Savaş
    Girne Antik Liman
    Girne Antik Liman
    Öykü: Umarım Bu Gece Öldürülmem | Yazan: Didem Çelebi Özkan