DIY-Kendin Yap

Kurutulmuş Meyve ve Baharatlı Kapı Çelengi

1 Mart 2018

Kurutulmuş Meyve ve Baharatlı Kapı Çelengi

Merhabaaa 🤓

Evimize gelen konuklarımızı şık bir karşılama için bu hafta hem çok keyifli, hem miss kokulu bir DIY projesi ile karşınızdayım 🙋🏻‍♀️

Kapı süsleri evlerin olmazsa olmazı. Özellikle son yıllarda tüm dekorasyon markaları, “organik” başlığı altında yüksek fiyatlarla satışa sunmakta. Oysa satın almak yerine, kendi ellerinizle hazırlayacağınız bir süslemeyle konuklarınızı karşılayabilirsiniz.

Bu hafta DIY projemiz, Kurutulmuş Meyve ve Baharatlı Kapı Çelengi, ile harika portakal ve tarçın kokusunu evimizin kapısına taşıyoruz. Bugün ilkbaharın ilk günü olsa da sabah kar yağışı ile uyandığımız için kışın vazgeçilmezi portakal ve tarçın ile kış projelerini de bitirmiş oluyorum 🙈

Ara öğün olarak yemek için, çayları Aroma olarak tatlandırmak, hediyelerimizi süslemek, masadaki tabaklarımıza süs olarak kullanmak ve daha bir sürü yaratacı proje için kurutulmuş meyveleri kullanabilirsiniz.

Evde her zaman bulunabilecek yoksa da sadece bir malzeme ile meyveleri kurutup boş gününüzü güzelleştirmek için adım atın istedim ☺️

Kurutulmuş meyve olarak portakalı tercih ettim, elbette bu meyve tercihi değişiklik gösterebilir ☺️ Limon, greyfurt, çilek, zencefil, at kestanesi, palamut, ceviz gibi seçenekler ile çoğaltılabilir. Her yazıda belirttiğim gibi projeyi geliştirmek sizin hayal gücünüze kalıyor 🤩

Kurutulmuş Meyve ve Baharatlı Kapı Çelengi

Kurutulmuş Meyve ve Baharatlı Kapı Çelengi

Zorluk derecesi: Orta
Süre: Malzeme tercihine bağlı olarak değişiklik gösteriyor bu projemizde 😬🙈

Gerekli Malzemeler

• Sarmaşık dalları veya hazır ağaç dalı çelenk
• Çeşitli yapay/gerçek çiçek ve yapraklar • Kurutulmuş portakal
• Çubuk tarçın
• Jüt ip
• Jüt şerit kurdele/jüt kumaş
• Sıcak silikon tabancası ve silikon (Pattex iki komponentli profesyonel hızlı yapıştırıcı, meyveler için daha etkili)
• Makas
• Fırın
• Tepsi
• Fırın pişirme kağıdı

Kurutulmuş Meyve ve Baharatlı Kapı Çelengi - Malzemeler

Kurutulmuş Meyve ve Baharatlı Kapı Çelengi DIY projemiz için gerekli olan malzeme listesinin teminini sağlayabileceğimiz yerleri yazının sonunda sizler ile paylaşacağım.

Takıldığınız eksik gördüğünüz noktaları da yazının altında yeralan yorum kısmında benimle paylaşırsanız, seve seve cevaplarım.

Yapılışı:

 
Bahçeden topladığım sarmaşık ağaç dallarını bir gece suda bekleterek yumuşamasını sağladım, iç içe geçirerek yuvarlak bir iskelet oluşturdum kurumaya bıraktıktan sonra tasarlamaya başlayabilirim. İsterseniz bu iskeleti yapı marketlerde, hobi marketlerde hazır olarak da bulabilirsiniz.

Portakalları alırken en küçük boyutunu tercih ettim, 2 adet portakalı 3-4 mm olarak dilimledim 150 derecede fırını önceden ısıtmaya başlarken portakalların suyunu kağıt havlu yardımı ile aldım, fırın kağıdını tepsiye koyup, kağıt havlu ile kuruttuğum portakalları dizip, tepsiyi fırına yerleştirdikten sonra yaklaşık 2 buçuk, 3 saat boyunca 100 derecede pişirdim. 25 dakika aralıklar ile portakalları çevirerek kontrol ettim ve eşit olarak iki tarafında kurumasını sağladım. (Yanmasın ara ara kontrol edelim 🙈). Fırından çıktıktan sonra da yarım saat dinlendirdim.

Tarçınları 4’lü yada 5’li gruplar yaparak jüt ip ve silikon yardımı ile birbirine yapıştırarak bağladım.

Proje için kurutmaya zaman bulamadığımdan ben yapay çiçek yapraklarını kullanmayı tercih ettim. Çiçek ve yaprakları ayırarak çelenk üzerine ilk olarak istediğim düzende yerleştirdikten sonra, sıcak silikon yardımı ile sabitledim.

Portakal dilimlerini de çelenk üzerinde istediğim yoğunlukta yerleştirdikten sonra pattex yardımı ile sabitledim.

Önceden hazırladığım tarçın demetlerinide aynı şekilde çelenk üzerinde hazırlayarak pattex ile sabitledim.

Jüt kurdele yardımı ile bir fiyonk yaparak çelenk üzerinde yerini belirleyerek silikon ile yapıştırdım.

Çiçekçiden ofis için aldığım canlı cipso çiçeklerden bir tutam alarak son düzenlemeyi yaptım 🙈 Cipso çiçekler kendiliğinden kuruduğunda çok güzel bir görüntü oluşturuyor. Tabi siz çiçek tercihini değiştirebilirsiniz 🙈

En son asmak için jüt ip ile örgü yaparak ortalamak istediğim noktadan önce sarmaşığa bağladım ardından yapıştırıcı ile sabitledim ve böylece doğal (yapraklar hariç 🙈) kapı çelengimi hazırlamış oldum.

Ev ve ofis girişleriniz için kapı çelenginizi kendiniz tasarlayabilir, ya da güzel bir paket ile el emeği bir ev hediyesi olarak kullanabilirsiniz. En önemlisi ise kendinize vakit ayırıp 2-3 saat içinde güzel bir dinlenme aktivitesi gerçekleştirebilirsiniz.

Malzemeleri genel olarak temin ettiğim yerler:

Bursa’da yaşayanlar için:

• Hakikat Kırtasiye
Google Harita için tıklayabilirsiniz.

• NevzatCam
İletişim bilgileri için tıklayabilirsiniz.

• Sanatsal Kırtasiye
Google Harita için tıklayınız.

Online Alışveriş için

https://hobimarketim.com/
http://www.ehakikatkirtasiye.com/
http://www.tahtakalehobi.com/

Instagram’da #senvebenDiy hashtag‘i ile yaptıklarınızı bizimle paylaşabilirsiniz. Biz bekliyor olacağız…

Haftaya yeni bir DIY projesi ile görüşmek üzere 👋🏻👋🏻

Ece Irmakoğlu

BEĞENEBİLECEĞİNİZ İÇERİKLER

No Comments

Cevap Yaz

Yazı: Pembeden Yeşile Bütünlük | Yazan: İrem Savaş
Girne Antik Liman
Girne Antik Liman
Öykü: Umarım Bu Gece Öldürülmem | Yazan: Didem Çelebi Özkan