Bibliyofil

Harry Potter Serisi

3 Mart 2019

Harry Potter | J. K. Rowling


Harry Potter | J. K. Rowling

Muhakkak bir yerlerde denk gelmişsinizdir, ya filmlerine ya da kitaplarına. Hatta okuyup, izleyip beğenmiş veya beğenmemiş de olabilirsiniz. Ben bu seriyi çok seviyorum ve sizlere de bu hafta Harry Potter ve arkadaşlarından bahsetmek istedim. Zaten edebi değeri olan kitapları yorumlayan çok başarılı iki yazarımız (Kübra Mısırlı Keskin, Hülya Eraslan) daha varken, renkli bir seri olan Harry Potter ile biraz geçmişe gidelim, ne dersiniz? 😉

Ah Şu Meşhur Harry Potter!

İşte o meşhur Harry Potter! Peki kim ya hu bu Harry? Harry, ailesinin trafik kazasında öldüğü yalanı ve sevimsiz teyzesi ve eniştesi ile büyümüş bir çocuk. Bir gün evlerini Hogwarts mektupları basınca yalanlar ortaya çıkıyor!

Harry aslında potansiyel bir büyücü. Bütün büyü dünyası Harry’i tanıyor ama Harry daha kendini tanımıyor! Bu durum karşısında ne kadar şaşırıyor zavallı, tahmin edebilirsiniz.

Daha sonra o mükemmel büyücülük okulu Hogwarts’a gidiyor. Rüya gibi bir yer adeta. Mutsuzluk ile büyümüş bir çocuk Harry. Bu kadar ilgi ve sadakat dozu onu şaşkınlık komalarına soksa da zeki çocuk Harry, hemen uyum sağlayabiliyor. Ve her yıl yaşadığı maceralar, her bir kitabın konusunu oluşturuyor. Okula gideceği trene her bindiğinde söz veriyor kendine, “Bu yıl sadece derslerime odaklanacağım.“ Ah, koca bir yalan! Neler gelmiyor ki başına…

Ben Seriyi Yarıladım Ama Bitsin de İstemiyorum.

Sindire sindire okuyorum elbette. Bitince üzüleceğimi bilerek. Yazarın dili, tasviri o kadar güçlü ki, Hogwarts koridorlarında macera peşinde koşarken buluyorsunuz kendinizi. Bir yanınız kitap bitmesin, sürsün gitsin isterken; diğer yanınız da sonunu merak ediyor ve biraz soluklanmayı diliyor. Uyarayım, çok koşturuyorsunuz çünkü.

Filmlerindense, Kitaplarını Tercih Ederim

Filme bütün detaylar sığmayacağı için kitap tabii ki daha ayrıntılı. Ayrıca filmde yalnızca olayları izlerken, kitapta Harry’nin düşüncelerini bizzat okuyoruz.

Yani diyeceğim o ki, ruhunuzdaki çocuğun katili olmadıysanız, kaç yaşında olursanız olun bu seriyi okuyun.

Yazar Hakkında Minik Bir Bilgi

Yazar J. K. Rowling, büyük meblağlarda bağışta bulunduğu için milyoner sıfatını yitirmiştir. Yazarını da yürekten kutluyorum. 👏🏻👏🏻👏🏻

Sevgilerimle,
Pınar Sude Genç

BEĞENEBİLECEĞİNİZ İÇERİKLER

6 YORUMLAR

  • Yanıtla Ilgın Cenkçiler 3 Mart 2019 at 11:19

    1998 yılından beri kendileriyle tanışmaktayım. En sevdiğim kitap serilerinden biridir Harry Potter. Her kitabın çıkışını kardeşim ile heyacanla beklerdik 😁 Bence serinin tamamının filmleri ile bütünlüğü de çok başarılı. Hâlâ okuyorum ve seyrediyorum 😄😄😄
     
    Ayrıca bu tarz yazan yazarların (J.R.R. Tolkien ve J.K. Rowling) hayal ve anlatım güçlerine hayranım.

    • Yanıtla Pınar Sude Genç 3 Mart 2019 at 12:13

      İşte ben de sizin gibi, kitaplarının ve filmlerinin çıkış heyecanlarını bekleyen kişilere çok özeniyorum. 🙂 Harika bir duygu olsa gerek.
       
      Sevgiler ♥️

  • Yanıtla Hülya Erarslan 4 Mart 2019 at 10:44

    Yaaa sensin başarılı .)
     
    Harry Potter, ne yalan söyleyeyim, hiç ilgimi çekmiyor. Üzülüyorum da aslında buna, çünkü belli ki çok keyifli. Böyle bir keyiften mahrum kalıyormuşum gibi hissediyorum. Dur bakayım yaa, belki bir gün ben de bir okur veya izlerim.

    • Yanıtla Pınar Sude Genç 4 Mart 2019 at 18:15

      Umarım çok seversiniz. 😊😊♥️♥️

  • Yanıtla Didem Çelebi Özkan 4 Mart 2019 at 13:28

    Ben çok severim Harry Potter serisini. Ne yazık ki önce filmini izlediğimden kitaplarını okuyamadım. Normalde muhakkak önce kitaplarını okurum ama bunda o şekilde gerçekleşemedi sıralama.
     
    Demir’e okutmuştum kitapları, şimdi sırada Nil var. Filmlerini zaten çok seviyor, kitaplara hayran kalacağına eminim.
     
    İyi ki yorumladın bu seriyi canım, çok sevindim gördüğümde başlığı.
     
    Aklına sağlık güzellik 😘

    • Yanıtla Pınar Sude Genç 4 Mart 2019 at 18:15

      Çok teşekkür ederim. Çok sevindim. 😍

    Cevap Yaz

    Yazı: Pembeden Yeşile Bütünlük | Yazan: İrem Savaş
    Girne Antik Liman
    Girne Antik Liman
    Öykü: Umarım Bu Gece Öldürülmem | Yazan: Didem Çelebi Özkan