19 Mayıs Uykusuz Klavye

Biz Kimiz?

19 Mayıs 2019

Sen ve Ben Ailesi olarak vatanımızın en değerli günlerinden biri olan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı en içten dileklerimizle kutluyoruz. Bugün Beril Erem, Uykusuz Klavye köşesini Sıla Malik‘e emanet ediyor. Bizimle paylaştığı özgün eserinden dolayı kendisini kutluyor ve çok teşekkür ediyoruz.

biz kimiz-gençler

Sıla Malik

17 yaşında, yazmayı, okumayı ve keşfetmeyi seven; hayal dünyası, kitaplığındaki kitapları, her zaman bir şeyler yazmak için yanında taşıdığı defteri, kalemi tüm zenginliği olan genç bir kız Sıla. Lise 3. sınıf öğrencisi Sıla’nın kimi yarışmalarda derece almış kimi defterlerinin arasından kopup gelmiş yazılarından birini seçtik bu özel günde okurlarımız için.

Biz Kimiz?

Bir ülkenin istikbalini kim belirler?
Bulunulan dönemdeki yönetim mi?
Çok iyi siyaset stratejisi ile planlanmış bir meclis mi?
Gerçek şu ki hiçbiri!
Ülkeleri kurtaracak, büyütecek veya geliştirecek olan yetiştirdiği genç nesildir.

Eğitimi daha ailede başlayan bu nesil, çağın getirdiği özelliklere göre her şeyi bilerek, görerek, yaşayarak ve üstünde bulunduğu coğrafyanın gidişatından haberdar olarak büyür. Farkındalığı yüksek nesil geleceğini, kendi geçmişini de bilerek şekillendirir ve yetiştiği dönemde şartlar ne olursa olsun; kurtulma şansı yaratır.

Biz bu ülkenin genç nesliyiz.

Daha okul sıralarında kendimizin ve vatanımızın geleceği için çalışıyor, ter döküyor, emek sarf ediyoruz. Zorlu bir yarıştayız. Her geçen gün gelişen dünya düzeninde hem kendimizi hem de ülkemizi daha iyi yerlere taşıyabilmek için çabalıyoruz. Olabildiğine okuyor, araştırıyor, düşünüyor ve en önemlisi sorguluyoruz. Yanlış olduğunu düşündüğümüz ne varsa açıkça söyleme cesaretini, kanımızdaki delilikle coşkulu bir şekilde gösteriyoruz. Belki de sırf bunun için bile fark yaratıyoruz.

Şanlı bir tarihin torunlarıyız. Pes etmek ve vazgeçmek nedir bilmeyen bir milletin umutla baktığı yarınlarız. Bilincinde olduğumuz sorumluluk bizi dinç tutmaya yetiyor. Teknolojinin getirilerinin en verimli dönemlerinde genciz. Bilgi açlığımızı karşılamaya fazlasıyla yeten hatta artan bir erişim kaynağımız var. Önümüzde çeşit çeşit bulgular, örnekler veya bir düşüncemizi doğrulayıp doğrulamayacak bize emin olma şansı veren bir teknoloji var.

Bugün 100. yılını kutladığımız bir mücadeleden çıkmış ülkenin gençleriyiz.

Şartların ve tarafların hiçbir zaman eşit olmadığı, belki de bizim dayanamayacağımız zorlukların yaşandığı uzun yıllar süren savaşın, şanlı zaferini kazanan milletin insanlarıyız. Bu vatan için akıtılan onca kanı biliyoruz. Tarihimizle gurur duyarken onu müdafaa etmenin en gerekli görev olduğunun farkındayız. Ben, benden birkaç sene önceki jenerasyon ve bizi takip eden küçük kardeşlerimiz… Hepimiz kaderimizi belirleyen yolu çiziyoruz. Birbirimize kenetlenmeyi, sahip çıkmayı biliyoruz. Bir bireyi olduğum yeni nesil gençlik, hiç şüphesiz her şeyin farkında. Sadece Türkiye ile sınırlı kalmayıp dünya gündemini de takip eden ve kendini sürekli güncel tutan bir toplum.

Yenilikleri benimseyen, kendi ideolojisiyle harmanlayan, bir adım değil beş adım ileriyi düşünen, bir şeyleri değiştirmek veya güzelleştirmek için canını dişine takan yüzlerce genç dolu. Yürüdüğümüz yolda ve belirlediğimiz hedefte her zaman sadık olmaya ve hiçbir şekilde taviz vermemeye mecburuz.

Dünyanın imrenerek baktığı ve daima sahip olmak istediği bu coğrafyada, onlara inat dimdik ve korkusuz duruşumuz ebedidir.

Kanımızda akan kudret her türlü zorlukta tek dayanağımız ve inancımızdır.

Hedeflerle dolu ciddi eğitim hayatımızın yanı sıra içimizde asla büyümeyecek çocuklar taşıyoruz. O masumiyet daima yanımızda taşıdığımız ve bizi belirlediğimiz yolda vicdanlı yapan en önemli hissiyat. Yeri geldiğinde çocuk olabilen insanlarız; çocuk kadar berrak, çocuk kadar naif ve bir çocuğun sevgisi kadar sonsuz bir sevgi taşıyoruz. Kaç yaşına gelirsek gelelim konuştuğumuz, oynamak istediğimiz oyunlar, uçurtmak istediğimiz uçurtmalar ve en yükseğe çıkmayı hedeflediğimiz salıncaklarımız var.

Belki de bizi biz yapan değerlerimiz sayesinde hepsi.

Kendinden emin, istediğini bilen, yaşadığı toplumda neler olup bittiğinin farkında, her şeye rağmen geleceğe aydınlık ve içindeki umutla bakmayı başaran gençliğiyiz.

Tek ideali, “Birinci Vazifesi”ni gönlü ve vicdanı hür bir şekilde, en iyisi olmayı bir borç bilerek yerine getirmek olan biz Yeni Nesil Türk Gençliği, Türkiye’nin aydınlık yüzleriyiz.

Sıla Malik

BEĞENEBİLECEĞİNİZ İÇERİKLER

10 YORUMLAR

  • Yanıtla Beril Erem 19 Mayıs 2019 at 17:43

    Sıla’cığım,
     
    Öyle mutluyum ki; sayfamı sana emanet ettiğim için. Her şeyden önce güzel yüreğine, coşkulu kalemine binlerce teşekkür👏👏👏
     
    Aslında bu benim için, bir sayfayı emanet etmekten daha fazla anlam taşıyor.
    Senin yazını okurken gelecek coşkulu, umut dolu, sevgi ve saygı dolu bir yol gibi uzandı önümde. Sadece milli bir beraberlik duygusu değildi hissettiğim, evrensel değerleri, aklı, vicdanı kendine pusula edinmiş genç bir arkadaşımın kendinden önceki nesle umut veren heyecanını da hissettim.
     
    Böyle bir evlat yetiştirdikleri için anne ve babanı da çok tebrik ediyorum. Seninle ne kadar gurur duysalar az👏👏👏👏👏
     
    Tekrar kocaman tebrikler sana❤

    • Yanıtla Sıla Malik 24 Mayıs 2019 at 13:40

      Geç cevap verdiğim için bağışlayın beni 🙏
       
      Yorumunuz, beğeniniz en önemlisi de güveniniz benim için çok ama çok değerli.💕🌸
       
      Tekrar ve tekrar köşenizde yazabilme şansını verdiğiniz için çok ama çok teşekkür ederim. 💜
       
      Benim gibi bir genç yazar için yorumunuz gurur verici 🤩🙏💕

  • Yanıtla Nalan Erpolat 19 Mayıs 2019 at 23:03

    Bu bilinçte gençleri okumak, ayrı bir keyif veriyor insana; hem de geleceğe umutla bakmamızı kolaylaştırıyor. Tebrik ediyorum Sıla. Kalemine sağlık. Sevgiler 💕

    • Yanıtla Sıla Malik 24 Mayıs 2019 at 13:42

      Sadece ben değil, benim gibi olanlar çok fazla. Bu ülkenin gençlerinden biri olarak gururla söyleyebilirim, bu ülkenin geleceği emin ellerde.
       
      Çok teşekkürler yorumunuz için. 🙏💕🌸

  • Yanıtla Huzur 21 Mayıs 2019 at 02:42

    Muhteşem yureginize sağlık. Benim ideolojilerimi dile getirmişsiniz. İnsan yaşarken sadece kendi için yasamaz çevresiyle bütünleşir ve biz Mitoloji’si ortaya çıkar. Bizler benlik ruhundan kurtulup çevremizdeki her ferdin fikrine saygı duyduğumuz an işte o zaman hayat daha anlamlı ve güzel olacak.
     
    Saygılarımla

    • Yanıtla Sıla Malik 26 Mayıs 2019 at 00:54

      Dediğiniz gibi artık 21. yüzyılda, gelişmiş çağın merkezindeyiz. Kapalı ve dar bir perspektifte olmak bizlere yakışmaz.
       
      Yazımı beğenmenizden çok, bize olan inancınız beni onurlandırdı.
       
      Sizin gibi destekçiler sayesinde kuracağımız aydın günler, daha da parlak.
       
      Yorumunuz için çok teşekkürler 🙏

  • Yanıtla Selma Bilkay 23 Mayıs 2019 at 21:16

    Seninle gurur duyuyorum. Senin gibi gençler oldukça umudumuz artıyor. Harika bir yazı olmuş. Gelecekteki yazılarını dört gözle bekliyor olacağım.

    • Yanıtla Sıla Malik 26 Mayıs 2019 at 00:56

      Desteğiniz için çok ama çok teşekkür ederim. Ben de yeni yazılarıma yorumlarınızı dört gözle bekliyor olacağım. 🙏💕

  • Yanıtla Çiğdem Mertoğlu 24 Mayıs 2019 at 20:19

    Sevgili Sıla’cım ne kadar da umut dolu bir yazı. Keşke tüm gençler senin gibi düşünse, çalışsa. Böylece ülkemizin daha aydınlık, daha güzel yarınları olur.
     
    Hayalimdeki gençlik, hayalimdeki ülkem!

    • Yanıtla Sıla Malik 26 Mayıs 2019 at 01:00

      Böyle yorumlar geldikçe ne kadar mutlu oluyorum anlatamam. Çok teşekkür ederim.
      Umut en güzel şey! Sevgiyle kalın. 🙏💜

    Cevap Yaz

    Yazı: Pembeden Yeşile Bütünlük | Yazan: İrem Savaş
    Girne Antik Liman
    Girne Antik Liman
    Öykü: Umarım Bu Gece Öldürülmem | Yazan: Didem Çelebi Özkan