İremushka’nın Panosu

Hoşgeldin 21. Yaşım! 🥂

31 Mayıs 2019

Yazı: Hoşgeldin 21. Yaşım! | Yazan: İrem Savaş

Merhabaaa, bu hafta pek bir mutluyum 🎉🥂🎂

25 Mayıs’ın üzerinden neredeyse altı gün geçmesine rağmen kutlamalar sürüyor. Tabii bu bir sitem değil, tersine hatta. Her bir kutlamada ilk kutlamaymış gibi heyecanlanıyor ve kıpır kıpır oluyorum.

00:00

00:00’ı gördüğüm an aynaya bakıp, Iremushka, 21 oldun diye kocaman gülüp kendime aklım sıra farkındalık yaratmaya çalışıyorum. Ne, siz yapmıyor musunuz?

Bir de diğer bir ilginç ritüelim ise Will.I.Am’in “İts My Birthday” şarkısını açar dans ederim saat gece yarısı on ikiyi gösterdiğinde. N’apalım beni de böyle kabul edeceksiniz…

Daha sonra, somut gerçekler ile düşüncelerime devam ederim.

İrem Savaş | Doğumgünü | Hoşgeldin 21. Yaşım!Benim için geçen yaşım ne demekti?

Her yeni yaşınız sizin için farklı anlamlar doğurabilir.

Asıl önemli olan; geride kalan yaşınızdan kazanımlarınız ve asla arkaya dönüp bakmamanızdır bana kalırsa. Çünkü neden geçmişe takılı kalasınız ki? Yeni bir yaş, gelecek taze sürprizler ve dahası.

Bunlardan kendinizi mahrum etmeyin 😉

Keşkelerimi de bırakırım denize yeni gelen yaşım ile beraber.

“İyi ki”lerim bana eşlik eder:

İyi ki üzülmüşüm, iyi ki acımış canım da bugün olmam gereken kişi olmuşum. Şimdi ise neye üzüleceğimi, neye üzülmemem gerektiğini çok iyi biliyorum. Kime yakın olacağımı, kimden uzak duracağımı. Ve “iyi ki” de biliyorum…

Ah bu ne tozpembelik demeyin sakın! Endişelenmiyorum demedim ki. Fazla kaderci olduğum doğru evet. Bir şey beni yaralıyorsa demek ki yaralaması gerekiyormuş, başka bir şey olumsuz sonuçlanıyorsa da belki de olumlu olsa uzun vadede bana zarar verecekmiş gibi düşünürüm hep.

Hep kadercilik değil tabii ki…

Mesela arada durup:

Bi’ beş yıl sonra hangi şehirde olacağım?
Ne işle ilgileniyor olacağım?
Yani kısaca Iremushka beş yıl sonra ne olacak?

gibi düşünmekten kendimi alıkoyamıyorum. Bunu hepimiz yapıyoruzdur eminim. Bu noktada da bence dikkat etmemiz gereken şey; geleceği düşünürken anı yaşamayı unutmamak.

Enerjiniz neye odaklanırsa hayatınız ona göre şekilleniyor çünkü. Sevgi sevgiyi çeker mesela, güzel düşünceler ise yine güzel bir başka düşünceyi.

İrem Savaş | Doğumgünü | Hoşgeldin 21. Yaşım!Bir an için düşünün.

Şu anda istediğiniz şey tam olarak nedir? Bugün hayatınızda olmasını istediğiniz şey nedir? Onu düşünün ve sonra;

“Kendim için ______________ (istediğiniz şey neyse) kabul ediyorum” deyin.

Benim hep yaptığım bir şeydir. Hatta arada annem arar ve der ki; “İrem bir kağıda istediklerini yazıp sesli bir şekilde tekrar et.”

Bu sayede hep güzel enerjiyi çektiğimize inanırız. Hayatta önemli olan noktaları ele almayı öğrenmek, sevgiyi çoğaltmak çok değerli gelir bize.

Ben sanırım güzel dostlar biriktirmenin önemini küçük yaşlarda farketmişim, şu an bunun mutluluğunu yaşıyorum. Ne zaman yüzüm düşse yeniden gülümsememe sebep olacak insanlar taşıyorum kalbimde, aklımda, hayatımda.

Bu farkındalığıma sebep olan –belki yapmaya çalıştığı iyi olmayan hareketlerle, belki de üzüp giderek aslında yeniden dimdik ayakta durmamı sağladığı adımlarla– geçmişte kalanlar.

En güzel anlarımda benimle olan, üzüntümü de mutluluğumu da içlerinden gelerek paylaşan ve her daim dostluğumuz için emek veren tüm arkadaşlarıma bir kez daha teşekkür ederim. Hepiniz iyi ki varsınız

Herkesin kalbinin ekmeğini yediğine gönülden inanıyorum 🙏🏼

Hayat renkli, günler şeker 🍭

İrem Savaş

BEĞENEBİLECEĞİNİZ İÇERİKLER

7 YORUMLAR

  • Yanıtla Demet Uncu 31 Mayıs 2019 at 15:24

    İremciğim ne güzel anlatmışsın içindekileri 🙂 Pozitif ruhun karşı tarafa geçiyor inan. Kalemine, yüreğine sağlık. Yeni yaşını bir ikizler kadını olarak ben de en içten dileklerimle kutluyorum. Gönlünce olsun herşey ❤

    • Yanıtla İrem Savaş 1 Haziran 2019 at 01:01

      Demet hanım, çok teşekkür ederim!🎀 Yorumunuz ve güzel dilekleriniz beni çok mutlu etti, hep beraber pozitif yaşlara inşallah 🌼

      Hayat renkli, günler şeker🍭

  • Yanıtla Nihal Tezer 31 Mayıs 2019 at 17:17

    İremcim guzel yüreğine ve kalemine sağlık canım. Çok fazla yorum yapmayacağım, öğüt vermeyeceğim 😉 Geçmişten beri süregelene konuşmalarımızı o kadar güzel uyguluyorsun ki şu anda ben senden çok şey öğreniyorum ve bundan büyük keyif alıyor, binlerce şükür diyorum.
     
    Yolun, bahtın açık olsun, tatlı kızım.
     
    Çok seviyorum 😘😘 ❤❤

    • Yanıtla İrem Savaş 1 Haziran 2019 at 01:01

      Canım annemmmmm!🥰

      Yolumuz hep beraber olsun🙏🏼

  • Yanıtla Pınar Sude Genç 1 Haziran 2019 at 21:35

    Bu pozitif ruhunun ve enerjinin hayranıyım İrem Ablacım. Yazı çok güzel, sen daha güzelsin. Seni seviyorum, düşünce tarzını da. Kocamaaaan sevgiler ♥️

    • Yanıtla İrem Savas 3 Haziran 2019 at 19:30

      Pınar Sudeciğiim ne nazik bir kızsın, çok teşekkür ederim! İnan o pozitiflik senden de bana geçiyor 🎀

  • Yanıtla Atakan Balcı 18 Haziran 2019 at 18:10

    Daha yazının başında o olumlu heyecana kaptırıyor insan kendini. Ne güzel bir mutluluk, Doğa Ana ve çiçekler aşkına!… 🙂

  • Cevap Yaz

    Yazı: Pembeden Yeşile Bütünlük | Yazan: İrem Savaş
    Girne Antik Liman
    Girne Antik Liman
    Öykü: Umarım Bu Gece Öldürülmem | Yazan: Didem Çelebi Özkan