İremushka’nın Panosu

Rota: Akdeniz Suları

27 Ekim 2022

Yazı: Rota: Akdeniz Suları | Yazan: İrem Savaş Sakin

 

Editör Notu

Yazarımız yaz aylarından kalan bir yazıyla sizlerle bugün. Haziran ayında yayınlanması planlanan yazısı hamilelik ve erken doğum derken bu ay ancak hazır olabildi.

Keyifli okumalar dileriz.

 
Güneş teninde güzel.
Bana deniz lazım, bana bronzluk lazım 🎶

Merhabalar, şarkıyı biraz değiştirdim ama n’apalım yaz gelmek bitmedi ve şu an çok heyecanlıyım. Hatta heyecanı abartıp bir tatil programını yapıp ardından ikincisine geçiyorum. Tabii gebeliğin de 7. ayındayım çok da abartmamam lazım çünkü Alaçatı’da güneşlenirken güneş yağı üzerimde saçlar tepeden toplu elimde limonatamla hastaneye gitmek istemem ahahah ama bana da bu yakışır yani 🤪🍸

Bu sefer kalemi elime tatile çıkmamıza 3 gün kala alıyorum. Hem tatil valizimden küçük birkaç öneride bulunmak istiyorum hem de gebelikte güneş, kum, deniz ile ilgili bilgi vermek istiyorum sizlere. Rotamızın Kemer/Antalya olduğunu ve epey kavuran bir sıcağa gideceğimizi tekrarlayarak başlamak istiyorum önerilerime.

Tatil Valizi ve Olmazsa Olmazları

Öncelikle yazın makyajdan çok uzaklaşıyorum, buna katıldığımız davetler de dahil. Zaten günlük yaşamda beni makyajla görmek neredeyse imkansız, en son elime ne zaman fondöten, allık, fırça aldım inanın hatırlamıyorum. Çünkü güneşin bıraktığı pembeleşmiş yanaklara, hafif kızarmış burun ucuna bayılıyorum 😬

Size tatil harici de yaz-kış yaptığım her seyahatte yanıma aldığım ve günlük kullandığım ürünlerden 3 tanesini şuraya iliştirmek istiyorum;

Güneş Kremleri

Görseldeki ilk ürün: Nuxe markasına aittir. 50 faktörlü korumaya sahip ürün, çok hassas bir cildim olmasına rağmen benim cildimde hiçbir sıkıntı yaratmadı. Sanırım üçüncü şişemi kullanmaktayım. Yaz-kış devam etmemiz gereken önemli bir ürün. Eczanelerden ve internet üzerinden online alışveriş ile sahip olabilirsiniz.

Görseldeki ikinci ürün: Yves Rocher markasına ait yüz için bir güneş koruyucu. Aynı zamanda yaşlanma karşıtı bir etkiye de sahip olduğu için belli yaş üstü için daha çok tercih edilme sebebi olabilir. Ben de kullanmaktayım ve 30 SPF seçeneği de bulunmakta.

Görseldeki üçüncü ürün: Bepanthol markasına ait yüz nemlendirme kremi. Neden bu ürünü valize attığımı merak ederseniz şöyle söyleyebilirim:

Güneşte ister istemez tahriş olmuş olan cildimiz için yüzümüzü yıkadıktan sonra daha çok yenileyici ürünler kullanmamız gerektiğini düşünüyorum. En iyi cilt yenileme görevini de bu marka gerçekleştiriyor bence. Vücut bakım kremini de duştan sonra vücudu nemlendirmek içi kullanabilirsiniz.

🌟 Not: Yaz döneminde bronzlaştığım ve cildim de haliyle kuruduğu için ben peeling, kil maskesi gibi daha da tahriş edecek ürünlerden uzak duruyorum.

Gebelikte Güneşlenmek

Benim gibi güneşin altında saatlerce yatmayı seviyorsanız gerekli koruyucu önlemleri almalısınız. Cilt hassasiyetinden dolayı lekelenmeler görülebilir, dikkatli olmakta ve iyi ürünler kullanmakta fayda var. Aynı zamanda su kaybı yaşanabileceğinden bol bol su içmelisiniz. Belki de 1,5 litre bir suyu şezlongun yanına alıp güneşlenme bitene kadar bitirme hedefi koyabilirsiniz kendinize 😊

Güneş gözlüklerimi tabii ki unutmadım! Yüz tipinize uygun olanı seçmeniz için daha önce köşemde kaleme aldığım yazımı okuyabilirsiniz: Hangi Yüz Tipine, Hangi Gözlük Modeli?

Valizimin en önemli parçaları inanın bu yaz için bunlardı. Zaten gebelik sürecini atlatmış ya da hâlâ o süreçte olan sizler beni anlarsınız ki sezonun renkli mini dekolteli parçaları yeni fiziğimize hayâl oluyor. Ama bir dahaki yaza minik bey ve ben bomba gibi geri dönüyor olacağız. İrem yine eski fiziğiyle ve tavsiyeleriyle karşınızda olacak 😍

Ee valizler hazırsaaaa, yolculuk başlasııın!🌤🚘

Sabah 06.00’da uyanıldı ve valizler bizzat benim tarafımdan bagaja yerleştirildi. Dedim kocam bey bi’ yarım saat daha uyusun, araç kullanacak. Aldım bir yastık, terletmeyen bir de yastık kılıfı, attım arka koltuğa ve uyandırdım uykucu şirini. Ayıp olmasın diye döndüm dedim ki; “Ee uyu madem sen, arkada yastık da var. Ahahah”

Peki ne yapsa beğenirsiniz?

Verdi arabanın anahtarını ve gerçekten yattı uyudu. Dedim İrem, aldın ehliyeti bunlara da katlanacaksın gülüm.

Kütahya’da yol üstünde minik bir yerde kahvaltı için durana kadar gözünü açmadan horul horul uyudu benimki. Ne var bunda diyebilirsiniz ama ehliyetimi alalı henüz 10 gün olmasının haricinde bir şey yok tabii 😆

Double Tree by Hilton Antalya Kemer

Vardık otelimizee, bakalım bizi neler bekliyor diye bir iç geçirdim tabii ben. Çünkü ne kadar ince eleyip sık dokuduğumu bilirsiniz, hata ve yanılma payına tahammülüm yoktur konu tatil ise 😅

Tatlı bir karşılama ile odamıza yerleştik ancak şunu hatırlatmadan edemeyeceğim: Datça’da şampanya ile karşılanmıştık. Hıh hiç yakıştıramadım Hilton sana ahhaha.

Antalya’da daha önce bulunmuştum ancak Side tarafındaydım ve deniz rezaletti, hatta bu tatili planlarken eşime “Hiç bikini almasam bile olur. Antalya’da denize girilmiyor” diye espri yapmıştım. Ancak büyük yanılmışım. Otelimizin plajı muazzamdı. Sonra orada yaşayan arkadaşlarımdan Kemer’in plajlarının her dönem iyi ve temiz olduğunu öğrendim sizin de aklınızda bulunsun ☺️

Yemeklere diyecek yoktu. Hepsi birbirinden lezzetli öğünlerle karşılaştık. Garsonların ve şeflerin kibarlığı da bonus oldu.

Antalya’da gün içinde neler yapılabilir?

İrem Savaş Sakin | Kemer

Park Orman Antalya

Adres: Fatih, Tramway Son Durağı, Hayvanat Bahçesi Karşısı, 3410. Sk. No:8, 07080 Kepez

08:30-23:30 arası hizmet vermekte olan doğa ile iç içe bir eğlence ormanı diyebilirim burası için. Çocukların da, yetişkinlerin de eğlenebileceği keyifli bir yer. Parka giriş ve otoparkı ücertsiz, oyun alanları ücretli. Ayrıca içeride kahvaltı edebileceğiniz bir restoran da mevcut.

Hababam Sınıfı Müzesi

Giriş ücreti olmayan bir müze. Nostalji ve özlem konan bir yer burası. Gözünüzde sürekli Mahmut Hoca canlanıyor müzeyi gezerken. Yalnızca restorasyonu başarılı yapılamamış, eminim eski hâli daha bir nostaljiktir.

Adres:Esentepe/Kepez, Antalya

Müze, 09:00-18:00 arası hizmet vermekte☺️

Gün içinde güzel bir yemek keyfi yapmak isterseniz meşhur 7 Mehmet restorana uğrayabilirsiniz.

Akdeniz mutfağı çok lezzetli bir şekilde sunuluyor misafirlere. Bu gidişimde vakit ayıramadım ama seneye gittiğimde yeniden deneyimleyeceğim bu hoş mekanı. Özellikle kaymaklı keşkülü denemeden ayrılmayın buradan.
 

Sizin Antalya için önerileriniz var mı?

Bol tatilli bir kış sezonu geçirmeyi ümit ediyorum 🙂 Sizlerle de yeni yerleri kaleme aldığım yazılarımda buluşmayı…
 
 
Hayat renkli, günler şeker 🍭
İrem Savaş Sakin
 
 

BEĞENEBİLECEĞİNİZ İÇERİKLER

No Comments

Cevap Yaz

Yazı: Pembeden Yeşile Bütünlük | Yazan: İrem Savaş
Girne Antik Liman
Girne Antik Liman
Öykü: Umarım Bu Gece Öldürülmem | Yazan: Didem Çelebi Özkan