İnce Mevzu

Doğum Günün Kutlu Olsun

14 Kasım 2019

Yazı: Doğum günün kutlu olsun | Yazan: Seda Çağlayan

13’ün uğuru

Sıradan bir aydı kasım ayı. Seni tanıyana dek. Artık değil. Sevmediğim kış mevsiminin habercisi olan kasım üşütmüyor artık beni seni tanıdığımdan beri. Mevsimi değiştirdin 🙂

13 rakamı da uğursuzluktan muaf artık bende. Bütün uğuruyla gelip oturmuş aklımın, kalbimin en güzel köşelerinden birine. Uğurum olmuş uğursuz denilen 13.

Kısa zamana sığdı diyemem, olan biten baya zaman aldı.

Ne sen ne de ben bilebilirdik başımıza gelecekleri. Bilseydik acaba birbirimizden koşarak uzaklaşır mıydık? Sanmıyorum. Bence her halükarda sımsıkı sarılırdık.

Birbirimize kaç satır yazdık bugüne kadar? Kaç sayfa? Kaç saat, kaç gün, kaç gece, kaç ay, kaç yıl geldi geçti ömrümüzden birbirimizi severek, birbirimizden vazgeçmeyerek? Artık saymıyorum:)

Hayat kaç kere oyun oynadı bize birlikteyken? Ne acı, ne saçma, ne mutlu, ne içinden çıkılmaz zamanlarımız oldu birlikte. Ve kim bilir daha kaç tanesini karşılayacağız birlikte, macera devam ediyor neticede…

Kim kardeş, kim abla, kim daha deli, kim daha inatçı, kim daha anlayışlı, kim daha başına buyruk? Kaç kere karıştı roller aramızda? Her seferinde bölüşmeyi bildik duruma göre rolleri bir şekilde. Hep kolay olmadı elbet ama her seferinde bir şekilde toparladık, toparlandık.

Beraber öğrendik.

Ve aradan geçen yıllar, alınan yaşlarla birlikte oturdu biraz daha akıllara başlar. Yaşanan her bir anın kıymeti giderek daha çok bilinmeye başlandı. Kan bağı olmadan da insanın kardeşi ve hatta o kardeşle gelen ikinci bir ailesi olabilirmiş ve bu duygunun verdiği huzur bir çok şeye değişilmezmiş. Ne mutlu ki bize, hayat bize bunu öğretti.

Doğum günün kutlu olsun.

Sen Sonat Erdemli, hayatımda tanıdığım en nevi şahsına münhasır kişi olarak ömrümün en güzel kazançlarından biri oldun. Vefanın sadece bir semt adı olmadığını, karşılıksız sevginin bir şehir efsanesi olmadığını sayende onlarca kez hissettim. Dilerim ki sende de karşılığı vardır.

Bana yaşattığın her deneyim, her duygu için teşekkür ederim sana. Ömrüm vefa ettikçe bırakmam elini. Sen benim saf tarafımsın hâlâ her şeye inat. Senin bana hep söylediğin cümleyi bu kez de ben sana söylüyorum:

Sen Başkalarına Benzeme Sakın,
Hep Böyle Kal,
Hep Bana Yakın!

Seni çok seviyorum Sonat Erdemli.
Doğum günün kutlu olsun canım kardeşim…

En derin sevgilerimle,

Seda Çağlayan

BEĞENEBİLECEĞİNİZ İÇERİKLER

2 YORUMLAR

  • Yanıtla Sonat Erdemli 14 Kasım 2019 at 21:01

    Her perşembe olduğu gibi sabah gözümü açar açmaz siteye girip okumak için yazıyı açtım. İlk 5, 10 saniye toparlayamadım ama bir iki saniye içinde “yok artık” dediğimi biliyorum… Gözlerim fal taşı gibi açıldı. Yazı konusuydum… Yazı konusuyduk. Ben ne diyeceğimi bilemiyorum ama… Utanmakla mutlu olmak arasında keyiften ne yapacağımı şaşırdım. 21 senelik dostum, kardeşim… beni anlatıp, bizi anlatıp ne güzel şeyler söylemişsin. Bunlara, dostluğumuzun, kardeşliğimizin beni nasıl büyüttüğünü söyleyerek ekleme yapmalıyım. Hayatta çok az bu kadar sağlam şey var. Biz onlardan biriyiz. Anılar bir, üç, beş tane değil… Onlarca, tonlarca… Biz biriktirmeye devam ettikçe güçleniyoruz. Tereddütsüz gelip sana sarıldığım okulun ilk günü için sanırım bir teşekkür borcun var bana :)) ve benim de bir ömür borcum var sana… çünkü böyle dostlukların bedeli bir ömür ödenmez. Çok seviyorum…

  • Yanıtla Leyla Sabuncu 14 Kasım 2019 at 22:54

    Vayyyyy arkadaş
    😂😘😁❤
    Büyük keyifle okudum.
    Kutlu, mutlu olsun Sonatcığım ❤🙏😘

  • Cevap Yaz

    Yazı: Pembeden Yeşile Bütünlük | Yazan: İrem Savaş
    Girne Antik Liman
    Girne Antik Liman
    Öykü: Umarım Bu Gece Öldürülmem | Yazan: Didem Çelebi Özkan