Moda

2021 Plaj Modası

10 Haziran 2021

Yazı: 2021 Plaj Modası | Yazan: İrem Savaş

Merhaba, “Plaj mı kaldı ya? Pandemi tüm hevesimizi aldı” sözlerinizi duyar gibiyim. Ama arkadaş ortamınızda her daim pozitif düşünmeye çalışan “Biraz da iyi yönünden bakın” diyen birileri muhakkak vardır ya. Evet, o kişi benim 🙂

Şöyle düşünelim; daha çok araştırdık, gözlemledik, okuduk ve çözdük. İlgi alanlarımıza daha emin adımlarla karar verdik de diyebiliriz. Farklı insanları takibe aldık ve en önemlisi de ilham alabileceğimiz profillere vakit ayırabildik.

Tatil kelimesinin anlamı şu anda bizim için biraz değişmiş olabilir. Ancak yeniden diyorum ki güzel günler yakın…

Biraz da o çok özlediğimiz Mazhar, Fuat… Şaka şaka deniz-kum-güneş üçlüsüne yani 2021 plaj modasına göz atalım.

Ne zaman bir beach ortamında bulunsam ben de tahmin edeceğinizin aksine şoklara giriyorum. Kafası çok karışık, stiletto tercih etmiş hemcinslerimi gördüğümde mesela. Ama asıl şok olduğum kısım bu değil. Kendimle alakalı bir şaşkınlık yaşıyorum. Her yere bu kadar özenle giden, günler öncesinden kombinlerine karar vermiş olan ben, plaja yalnızca bikini-pareo ve güneş gözlüğü ile gidiyorum. Plaj kombini algım gerçekten pandemi döneminde oluştu. Belki de evlilik arifesinde olduğumdan planladığım balayı tatili kombinlerimden de mütevellit olabilir.

2021 Plaj Modası | Mayolar

İşler biraz daha zorlaştı. Leopar desen mayonun üzerine giydiğimiz pareolar devri neredeyse sona erdi. (Ki bu benim için çok zor çünkü leopara aşığım.)

Renkler peşimizde… Fosforlu yeşiller, pembeler, turuncular gözümüze çarpacak.

Peki Tercihlerimiz?

Her zaman da söylediğim gibi doğru tercih hayat kurtarır. Pandemi sonrası fazlalıklarımızdan şikayet ediyorsak doğru tercih tek parça mayolardan yana olmalıdır.

Omuz yapınız dar, bel basen bölgenız geniş ise buna armut tip vücut diyebiliriz ve bu tip vücut şekline sahip kişiler alt bölgeleri geniş olduğu için bikini veya mayo tercih ederken alt kısımlardaki hareketlerden kaçınmalılar. Yani fırfırlı bikini altları sizlerden uzak olmalı. Tek parça ürünler de bacak boyunu kısaltacağından düşük bel bikini altına sahip modelleri tercih etmelisiniz.

Ayna karşısına geçip “90-60-90, bu kızı kim yaratmış?” diyorsanız siz kum saati tip bir vücuda sahipsinizdir. Tüm bikini ve mayo modellerinin yakışacağından eminim ancak dikkat etmemiz gereken küçük bir husus var ki; sizi de straplez modeller deforme gösterecektir.

Kullanılan desenler de renkler kadar revaçta. Uzun kollu sörfçü mayolar ise en dikkatimi çeken ve yazın benim için favori listeme hatta sepetime eklediklerimden oldu. Siyah beli büzgülü mayolar, tül detay tercihler de epey göz alıcı görünüyor.

Peki ya LOVE?

Ahahah partnerinin ayakkabısından saçına kadar stilistliğini üstenenlerdenseniz sizler için de tavsiyelerim var. Erkek plaj modası da bu sene bizden pek farklı değil, hatta onlar renk ve desen akımına bizden birkaç yaz önce bile adım atmış olabilir. Alevli deniz şortlarından bahsetmiyorum tabii ki de 🙈

Kişisel fikrimi merak ederseniz de tek renk erkek mayolarından pek hoşlanmıyorum. Çok kusur belli ediyor ancak bu kusur kişi ile ilgili değiş tamamen dikişlerle ilgili. Nasıl dümdüz bir kumaş ile dikilen kıyafetler daha zorlayıcı oluyorsa bu da öyle. Desenler bazen dikim hatalarını da örtebiliyor. Tabi ince eleyip sık dokumak lazım ki benim en sevdiğim şey 🤣

Bir tek dileğim vaaağğğğrrr.

Artık dilediğimizce rahat güneşleneceğimiz bol bol sevdiklerimizle sarılıp tatil pozları vereceğimiz zamanlar gelsin..

Hayat renkli, günler şeker 🍭

İrem Savaş

BEĞENEBİLECEĞİNİZ İÇERİKLER

2 YORUMLAR

  • Yanıtla Hüseyin Küçükkelepçe 11 Haziran 2021 at 11:19

    “Artık dilediğimizce rahat güneşleneceğimiz bol bol sevdiklerimizle sarılıp tatil pozları vereceğimiz zamanlar gelsin..” AMİN.

    • Yanıtla İrem Savaş 18 Haziran 2021 at 14:00

      Ben de çok içtenlikle diledim bunu Hüseyin Bey. Bol bol yaz fotoğrafları görür ve çekeriz inşallah.

      Yorumunuz için teşekkür ederim…

    Cevap Yaz

    Yazı: Pembeden Yeşile Bütünlük | Yazan: İrem Savaş
    Girne Antik Liman
    Girne Antik Liman
    Öykü: Umarım Bu Gece Öldürülmem | Yazan: Didem Çelebi Özkan