Üçüncü Göz

Yol

13 Haziran 2022

Yazı: Yol | Yazan: İlayda Oylum Güleryüz Çetinel

Kişisel gelişim notları ve söylemleri bir yana insan ne istediğini dile getirince o istek dile geliyor.

Nasıl dile geliyor, nasıl?

Evet dile geliyor. Şunu olmak istiyorum, bunu yapmak istiyorum, şu şu olsun istiyorum. Bunu ifade etmenin sonsuz hareketi içinizde beliriyor ve siz kendinizi orada o şeyi yaparken bulabiliyorsunuz. Kendi haritanızın başında nereye gideceğinizi tayin ediyorsunuz. Yol nasıl, hava nasıl, neler olacak bilmeden. Bunu içiniz istiyor. Üstelik az buz değil söylediğim şey. Bir insanın “şunu istiyorum” diyebilmesi hakikaten önemli bir mesele. Özgüven mi dersin, kendine hak görmemek mi, uçuşan düşünceler mi, daha başkası mı?..

Hadi bir kağıt kalem al eline, yok mu yakınında kağıdın kalemin, bahanen olmasın bu, aç telefonunun mesaj kısmını ve karalamaya başla.

Ben …… istiyorum.

Hadi ama buna hakkın var. Sadece kendin için bir şeyler evet isteyebilirsin. Başkasına ne kadar cömert, bonkör kendimize kıt olabiliyor söylemlerimiz. Nelerin bizde kök aldığını, baktığı yeri nasıl da güzelleştirdiğini görmüyoruz. Çünkü öğrenmemişiz. Ben de diyorum ki öğrenelim.

Ah tüm bunlara rağmen sonra bir de gelip bizi bencillikle suçlayabiliyorlar, değil mi? Tamam tamam, bırakın şimdi onları ve siz dileyin kendinize ne dilerseniz. İyilik, hoşluk, güzelliğe üç birim, negatife 27 birim olan bir zihnimiz olduğu için biraz daha zor ama imkânsız değil. Yükseklerden bir yerlerden gelmesine de gerek yok bu güzelliklerin.

Yanımızdakini kaçırmayalım o önümüzde uzanmış daldaki çiçeği görebilelim yeter. Tüm potansiyelinizin içerisinde bir tohumsunuz ve ne ekerseniz onu biçeceksiniz. Yüz kere o mahsülden ürün alamayacak ama yine onu tımar etmekten vazgeçmeyeceksiniz. Çünkü ısrar, istikrar ve istek çok yakın üç arkadaşlar. Ben de arkadaş gruplarına girmek için çabalayan bir gencim. Ne kadar da önemli bir grubun parçası olmak ve de ışıldamak.

Hadi sayfanın arkasını çevirin ve yeni bir isteğinizi belirtin. Sonra bir yenisini ve bir yenisini… Hepsi ağacınızda meyve olsun, siz de altında dinlenin ve dinginleşin. Bu oyunda buna hakkınız var çünkü oyunu kuran sizsiniz.
 
 
İlayda Oylum Güleryüz Çetinel
 
 

BEĞENEBİLECEĞİNİZ İÇERİKLER

No Comments

Cevap Yaz

Yazı: Pembeden Yeşile Bütünlük | Yazan: İrem Savaş
Girne Antik Liman
Girne Antik Liman
Öykü: Umarım Bu Gece Öldürülmem | Yazan: Didem Çelebi Özkan