İnce Mevzu

Cingıl Bels Canım

26 Aralık 2019

* Yazarın Notu: Bu yazıyı, Frank Sinatra – Jingle Bells dinleyerek okumanız tavsiye olunur. YouTube linki için tıklayabilirsiniz.

Yazı: Cingıl Bels Canım Yazan: Seda Çağlayan

Ve işte yine bitti. İnanamıyorum, gerçekten bu sefer çok hızlı geçti! Önümüzdeki beş günü de kazasız belasız atlatırsam kendim için uzun yıllardır geçmediği kadar tatlı geçmiş bir yıl ilan edeceğim 2019’u.

Her şeyden haberiniz var.

Uzun uzun anlatmayacağım olan bitenleri, zaten tüm yıl sizinleydim. 17 Ocak’tan beri her hafta. Olan biten her şeyden haberiniz var. Burada yazmaya başladığımı, geçen temmuzdan beri dijital platformlarda salınan şarkımı, sonunda bir yelkenlinin dümenine geçme şerefine nail olduğumu, bazen içinde bulunduğum ruh durumlarını, çok özlediğimi, çok mutlu olduğumu, ailemi, eşimi, dostumu biliyorsunuz. Zaten ben de bunlardan ibaretim.

“Uğurlu sayı” meselesi çalıştı, kesin bilgi, yayalım!

Üzerinden yıllar geçse de hep özel kalacak 2019. 9 uğurlu rakamımdı ve üzerine düşeni gerçekten yaptı. İlk yazım ve ilk şarkım bu yıl yayınlandı. Her ikisinin yayınlandığı günleri de hayatımın sonuna kadar sevgiyle anacağım. Ne mutlu anlardı gerçekten. Ayaklarım yerden kesikti resmen. Ağzım kulaklarımda, kalbimde sürekli bir çarpıntı. Güzel yıl oldu 2019. Kayıpsız, tüm sevdiklerimle yan yana olabildiğim, uzun zamandır görmediklerime kavuştuğum bir yıl oldu. Derler ya hani; “Bu yıl benim yılım olacak!” işte aynen öyle oldu. Birçok açıdan 2019 benim yılım oldu. 2020 için çıtayı çok yukarı taşıdı.

Yeni ve tatlı ve kişisel hedefler:

Peki, şimdi ne olacak? Çok fena çünkü bir kez bu yüksek duyguları yaşadı mı insan hep yaşamak istiyor. O zaman da yeni hedefler koymak gerekiyor. Yeni hedefler koyduğun zaman başarmak için ve o yüksek duyguları tekrar yaşayabilmen için de daha çok çalışman gerekiyor bu sefer. Bu böyle bir döngü. İçinde olmaktan hoşlandığım bir döngü. İnsanı diri tutan, aklını çalışır, bedenini işler kılan bir döngü. Yani öyle şehirli kadın şeyleri gibi düşünülmesin lütfen, iş yeri hedefleriyle karıştırılmasın. Hırsla değil, sevinçle gerçekleştirilen hedeflerden bahsediyorum. Anneanneyseniz torunlara yıl bitene kadar üç tane hırka örmek olabilir mesela ya da on iki yaşındaysanız yıl sonuna kadar on iki kitap okumak, yetişkinseniz edinmek istediğiniz hobiyle ilgili ilk adımı atmak olabilir. Fiziksel, bölgesel, parasal şartlarınıza, yaşınıza, görüşünüze, huyunuza suyunuza göre belirleyebilirsiniz hedeflerinizi. Kendinize torpil geçmeden yıl sonunda değerlendirmek üzere elbette.

Ben bir grup arkadaşımla yapıyorum iki senedir. Puanlıyoruz falan birbirimizi ama aşırı adiliz. Baya etkisi oldu hayatlarımızda, sevinçle söyleyebilirim ki koyulan hedeflere karşın alınan sonuçlar hiç de fena değil.

Hayatım hâlâ bir romantik komediye dönemediyse demek!

Her ne kadar kendisine bayılmış olsam ve “Benim yılım!” ilan etmiş olsam da elbette tüm istediklerimi vermedi 2019 bana. Öyle olunca romantik komedi filmi oluyor zaten. O yüzden bazı ince mevzularda hayal kurmaya devam. Tüm realistlere inat. Tüm koca insanlara inat, içimdeki kıpır kıpır çocukla, rengârenk cam misketlerimi savurarak geçireceğim bir yıl olmasını diliyorum 2020’nin. Tüm sevdiklerimle sağlıkla yaşayacağımız bir yıl olmasını diliyorum.

Sizi de unutmadım, cingıl bels canım.

Sizler için de öyle olsun. Her hafta benimle buluşacak kadar rahat zamanlar geçireceğiniz tertemiz, mis gibi bir yıl olsun. Tüm sevdiklerinizle beraber.

Kalbimde yeriniz var.

2019’un başından bugüne beni bu beyaz ekranda yalnız bırakmadığınız, koruyup kolladığınız, birbirinize gösterdiğiniz, bana yazıp çizdiğiniz ve beni sevdiğiniz, beğendiğiniz için çok teşekkür ederim.

Bilin ki ben de size karşı boş değilim 🙂

Mutlu yıllar hepimize!

En derin sevgilerimle,

Seda Caglayan

BEĞENEBİLECEĞİNİZ İÇERİKLER

2 YORUMLAR

  • Yanıtla Nimet Canbayraktar 2 Ocak 2020 at 16:54

    İçinizdeki çocuk hiç büyümesin ve siz hep böyle coşkuyla karşılayın yeni yılları.
     
    Sevgiyle kalın.

    • Yanıtla Seda Çağlayan 3 Ocak 2020 at 15:30

      İnşallah Nimet Hanımcım:) Çok teşekkür ederim, siz de tüm sene bizi yalnız bırakmadınız ailemizin bir parçası olarak, çok zarifsiniz.
       
      Sevgiler benden.

    Cevap Yaz

    Yazı: Pembeden Yeşile Bütünlük | Yazan: İrem Savaş
    Girne Antik Liman
    Girne Antik Liman
    Öykü: Umarım Bu Gece Öldürülmem | Yazan: Didem Çelebi Özkan