Kırmızı

Olanı Sev, Olmayana Takılma

20 Aralık 2019

* Yazıyı yazarının sesinden dinlemek için alttaki ses dosyasını tıklayabilirsiniz.

* Yazarın Notu: Bu yazıyı, Frank Sinatra – Happy New Year dinleyerek okumanız tavsiye olunur. YouTube linki için tıklayabilirsiniz.

Yazı: Olanı Sev, Olmayana Takılma | Yazan: Nurdan Yılmaztürk

Her yıla yeni 1 hayat sloganı ile giriyorum. O hayat sloganının ortaya çıkma sürecini ise ayrı seviyorum. Çünkü hep aynı ve çok şaşırtıcı. Hiçbir şey yapmıyorum. Etrafıma göz gezdirip, 1 işaret bulmaya çalışmıyorum. Üzerimden 1 kuş geçse, ayağına 1 mesaj bağlı mı diye bakmıyorum. Gökte 1 yıldız kaysa, “Bu, gümüşi 1 yıl mı olacak acaba?” diye aklıma takmıyorum. Velhasıl aramıyorum, taramıyorum. Güzel ve gerçek olanın da zaten tam da bu olduğuna inanıyorum; kendiliğinden belirmesi.

O hayat sloganı; ayak parmak uçlarına basa basa usulca geliyor, beynimin kıvrımlarının içinden geçiyor, dönüyor, dolanıyor, değişiyor, pişiyor, kendini hazır hissettiği anda hooooppp aklımın içine düşüyor.

1 sabah uyanıyorum ve 1 bakıyorum; kafamda neon 1 levha gibi yazılmış yeni yılın yeni hayat sloganı; “Beni oku, beni hisset, bana dokun, beni sev, beni içine sindir, beni seslendir, beni kabul et..” dercesine 1 kalp atışı seyrinde yanıp sönüyor.

Seviniyorum her seferinde. Ona gözlerimle dokunuyorum önce. Gözüme güzel görününce, renklere boyuyorum kendi bildiğimce. Renklerine de bürününce, tekrar ediyorum birkaç defa sessizce. Gülümsemişsem eğer o esnada, artık emin olabilirim ki bu yeni yılın hayat sloganını sevmişim, benimsemişim, içime sindirmişim.

2020’nin hayat sloganı da böyle dünyaya geldi işte;

Yazı: Olanı Sev, Olmayana Takılma | Yazan: Nurdan Yılmaztürk“Olanı Sev, Olmayana Takılma”

Şimdi ben bu hayat sloganını aldım, 1 güzel kalbimin iç ceplerinden birine koydum, beynimin kıvrımlarından ikisinin arasına da sıkı sıkı tutturdum. 1 de çalışma odamdaki panomun üzerine renkli parlak harflerle asacağım, (belki mutfağım için de aynısını yaparım 🙂) böylelikle hayat sloganımı her fırsatta hatırlayacağım ve bu hayat sloganına uygun davranacağım. Çünkü biliyorum yılın bu zamanı zihnim bu yeni hayat sloganına hazır ve nazır 1 şekilde beni bekliyor, onu zihnimin içine bıraktığım anda hayat sloganımın önce rengine boyanıyor sonra anlamını kavrıyor ve 1 yıl boyunca bana her fırsatta eşlik etmesini sağlıyor.

İnsanın başta bizzat kendi benliği olmak üzere hayatta sahip olduklarından ziyade olmadıklarıyla ilgilenmesi konusunun; ruhen, fiziken ve zihnen ne denli yıpratıcı 1 durum olduğuna dair belki 10 yıldan fazla 1 zamandır kafa patlatmaktayım. Öğrenmekteyim. Okumaktayım. Yazmaktayım. Dinlemekteyim. Bitkilerin ve hayvanların bu konudaki davranışlarına değin araştırmakta ve anlamaya çalışmaktayım ki 2020 bana hayat sloganımın ne olması gerektiğini söyledi.

Ben de ona söz verdim.

Olanı seveceğim, olmayana takılmayacağım.

Ve sözümü tutacağım.

Nurdan Yılmaztürk

BEĞENEBİLECEĞİNİZ İÇERİKLER

3 YORUMLAR

  • Yanıtla Gökçe Çiçek Gönülaçar 20 Aralık 2019 at 16:57

    Bir bebek sahibi olmak için denenen yolların bilmem kaçıncı tekrarı, salyalı sümüklü, kafamın allak bullak olduğu bir gün…
     
    Şimdi açtım okudum.
    2020 sayende bana da söyledi.
    Olana bak! Olmayana takılma!
    Tam da bugün için söylenmiş bir söz galiba.
    Teşekkür ederim!

  • Yanıtla Didem Çelebi Özkan 20 Aralık 2019 at 17:45

    Ne iyi geldi bu yazı hepimize. Ne çok ihtiyacımız varmış, bunu duymaya ve kabullenmeye. Yüreğine sağlık canım benim 😘

  • Yanıtla Nimet Canbayraktar 20 Aralık 2019 at 19:52

    Çok beğendim ve gerçekten de öyle dedim. Sadece bu yıl için değil, tüm gelecek yıllarıma bu slogan gelsin. Teşekkürler.

  • Cevap Yaz

    Yazı: Pembeden Yeşile Bütünlük | Yazan: İrem Savaş
    Girne Antik Liman
    Girne Antik Liman
    Öykü: Umarım Bu Gece Öldürülmem | Yazan: Didem Çelebi Özkan