Moda

Eşofman | Kış Stilinin Spor Parçası

24 Aralık 2020

Yazı: Eşofman | Kış Stilinin Spor Parçası | Yazan: İrem SavaşMerhaba, yazının başlığı uykunuzu getirdi ve sizi pazar sabahlarına mı götürdü? Durun durun esnemeyin hemen 😂

Giy-çık kombini dediğimde aklıma hep elbise gelir. Yaz kış dolabımda her türlü ortama uygun elbisem bulunur. Benim şıklık anlayışım elbiseye daha yakın ama takım elbiselere karşı tutumumu da biliyorsunuz bence, bununla ilgili bir yazı da yazmıştım bu köşede.

Vitrinler bize biraz uzak kaldı. Online sisteme eğitim alanında da, alışveriş anlamında da epey düştük. Ben her zaman dokunarak kumaş seçme algısındayım ancak şartlar malum internetten beğenip sepete ekleme dönemindeyiz.

Sevgili kurucumuz Didem Abla doğurmuş olsa beni bu kadar benzeriz. En büyük zevkimiz şömine karşısında şarap, sukünet ve evdeyken bile şıklığımızdan ödün vermiyor olmak. Çok seviyoruum kendisinii!

Kafamı nereye çevirsem eşofman takımları görmeye başladım, hatta artık pijamaları bile eşofman ayarında üretmeye başladılar. Sanırım bu tekstilciler pandemide rahatlık arayan tayfaya hitap etme kararı aldı. E ucundan ben de biraz dahil oldum doğrusunu söylemek gerekirse. Özellikle neon renklerdeki eşofman takımlarına gittim gittim geldim bir süre, sonunda sepete de ekledim.

Rihanna | Eşofman KombinRihanna gibi eşofman – stiletto kombini yapamıyoruz, malum coğrafyamız kaderimiz ama en azından şık kombinler oluşturacağımız aksesuar seçeneklerimiz bolca mevcut. Gigi Hadid misali kombinler gözümüze hoş gelmeyebilir ancak yapabildiğimizin en iyisini kendi tarzımıza uyarlamak da bizlerin elinde.

Size birkaç kombin önerisi bırakmak istedim bu ay.

İlk adim her zamanki gibi vucut seklimize uygun bir eşofman tercih etmek. Eşofman eşofmandır işte demeyin. Bunun skinny bol paça olanı var, bilekleri boğumlu bol olanı var, var da var.

Kalçalarınız vücut orantınıza göre bir tık daha geniş ise kaçınmanız gereken bir eşofman tarzı skinny bol paça olanlardır. Sizi daha geniş göstereceği için proporsiyonunuzu bozabilir.

İkinci adım ise aksesuar kullanmaktan çekinmeyin. Eşofman giyecek olmanız bir lastikle saçlarınızı toplayıp evden çıkacağınız şartını beraberinde getirmiyor. Korkmayın! Elinizi de korkak alıştırmayın aklınıza r&b starlarını getirin. Geniş kolye uçları, büyük küpeler ve güzel taranmış saçlar ile şıklığı yakalayabilirsiniz. Hatta clutch kullanımını eşofman kombinlerine de çok yakıştırıyorum.

Bu önerilerim ile tercih ettiğiniz eşofmanı kombinleme şeklinizle bulunacağınız ortama en uygun hale getirebilirsiniz.

Üçüncü adım ise ne giyerseniz giyin, kendinizi güzel hissettiğiniz kadar güzelsiniz. Bir duygu elbiseye yansır mı demeyin o özgüven vücudunuzda somut bir hale dönüşmekte. Buna inanın ve ne olursa olsun kombininize güvenin.

Hayat renkli, günler şeker 🍭

İrem Savaş

BEĞENEBİLECEĞİNİZ İÇERİKLER

4 YORUMLAR

  • Yanıtla Didem Çelebi Özkan 24 Aralık 2020 at 16:54

    Canım İrem’im, fıstık yazarım benim 😁🤗
     
    Yazılarda kendi adımı görmek daima şaşırtıyor beni ama elbette böyle güzel sözler karşısında da bir o kadar da mutlu oluyorum. Bu arada ben de çok benzetiyorum kokoş hallerimizi birbirimize 😉
     
    Ve benim biricik, ilk yazarım seni çoook seviyorum ❤️

    • Yanıtla İrem Savaş 25 Aralık 2020 at 00:21

      Duygularımızın tümü karşılıklı canım Didem Ablacım, çok mutluyum seninle tanıştığım için ❤️ Çok teşekkür ederim..

  • Yanıtla Hüseyin Küçükkelepçe 25 Aralık 2020 at 12:19

    “… malum coğrafyamız kaderimiz…”
     
    İbn-i Haldun’a atıf yapacak derinlikte moda yazan ilk kişisiniz galiba.

    • Yanıtla İrem Savaş 28 Aralık 2020 at 13:33

      Yorumunuz için teşekkürler Hüseyin Bey.
       
      Moda yazılarımda birçok konuya değiniyorum aslında bu da günlük hayatımdaki esprili dilimden kaynaklanıyor olsa gerek, hatta bazıları artık farkında olmadan dökülüyor kalemimden ve dilimden 😃 Siyasi, tarihi makaleleri veya masalları bile çok yönlü düşünerek ve gülerek okumaktayım 🙈🌼
       
      Keyifli günler dilerim..

    Cevap Yaz

    Yazı: Pembeden Yeşile Bütünlük | Yazan: İrem Savaş
    Girne Antik Liman
    Girne Antik Liman
    Öykü: Umarım Bu Gece Öldürülmem | Yazan: Didem Çelebi Özkan