Astroloji

Balık Yeni Ayı | 2 Mart

28 Şubat 2022

Yazı: Balık Yeni Ayı | 2 Mart | Yazan: Esra Felek

2 Mart 20:34 (İstanbul) saatinde Güneş ve Ay 6. evde 12 derece Balık burcunda buluşarak yükselen Terazi’de bir yeni ayı meydana getirecek. Yükselen yöneticisi Venüs vatanı ve yuvayı temsil eden 4. evde Mars ve Plüton ile kavuşumda olacak. Bu durumda dönüştürücü mücadele ve savaşları, vatan için mücadeleleri anlatır. Bu kavuşum genel Balık enerjisi ile de yorumladığımızda kaybolan sınırları anlatıyor. Kolektif gündemimiz ne yazık ki bu.

Kişisel anlamda incelediğimizde 6. evde Balık burcunda gerçekleşen yeni ay bize bırakmamız gerekenleri, fazla analiz etmeden akışa güvenmemizi, kendimizi feda ettiğimiz durumlarla ilgili yeni kararlar almamızı ve başlangıçlar yapmamız gerektiğini anlatıyor. Yeni aylar başlatma enerjilerini gösterirken Balık burcu da Zodyak’ın son burcu olarak tamamlanma enerjisini anlatır.

Altıncı ev günlük işleri ve sağlığı anlatan bir evken Balık enerjisi de hayalleri, yaratıcılığı, ilahi akışa güvenen bir enerjide bu içsel bir tezatlık yaratabilir. Bu bana Şükrü Erbaş’ın dizelerini hatırlatıyor:

Bir yanım gündelik şeyler
Evdir, ekmektir.
Bir yanım olmadık türküler söyle
Yoldur, özlemdir.

Yeni ay enerjisine Jüpiter ve uzak bir orb1 değeri ile Neptün eşlik ediyor. Kendi sevdikleri burçlarda bulunan Jüpiter ve Neptün yeni aya olumlu etkiler getirse de gölge planda fazla iyimserlik, kandırılma ve aldanışlara dikkat etmenin altını çiziyor.

Balık

Yükselen burçlara göre etkilere gelecek olursak;

Koç Burcu:

Yeni ay 12. Evinizde gerçekleşiyor. Bu içsel sorgulamalar ve kendine dönme hali getirebilir. Ama bu hal kendi iç sesimizi duyduğumuz, ihtiyaçlarımızı gördüğümüz zamanlardır. Ruhsal olarak toparlanmak adına spiritüel çalışmalar, meditasyon, gibi çalışmalar yaparak kendinizi aşmak ve maneviyatınızı arttırmak için fırsattır. Olanı olduğu gibi kabulle huzurla karşılayın. Her şey olması gerektiği gibi.

Boğa Burcu:

Yükselen Boğa’lar bu yeni ay ile birlikte yeni grupların içine girebilir veya gelecek planları konusunda yeni başlangıçlar yapabilirsiniz. Kendinizi sosyal çevreden besleyerek yeni, somut ve ilham veren hedefler konusunda adım atma enerjisinde bulacaksınız. Burada dikkat edilmesi gereken nokta; olumlu bir duruş sergilerken gerçeklikten koparan aşırı iyimserliğin getireceği aldanmalar olacaktır.

İkizler Burcu:

Kariyer evinizde gerçekleşecek bu yeni ay yeni kariyer başlangıçları, terfiler getirebilir. Toplumsal anlamda kendiniz ifade ettiğiniz kişisel doyum alanında oluşacak yeni ay sizi bu manada büyütecektir. Dikkat edilmesi gereken nokta ise kariyeriniz ile ilgili sözleşmelerde iyi inceleme yaparak ilerlemek ve Neptün enerjisi ile aldanmalara ve kayıplara dikkat etmek.

Yengeç Burcu:

Bu yeni ay deniz aşırı yolculuğu, felsefeyi, inançları ve yüksek öğrenimi temsil eden 9. evde gerçekleşiyor. Bu dönem yurt dışı ve ya eğitim ile ilgili başlangıçlar için uygun zamanlar diyebiliriz. Böyle bir gündeminiz yoksa rutini kırdığınız kendi felsefi sistemi oluşturacağınız fırsatları da sunacaktır. Bir konuda derinleşmek, genişlemek ve perspektif kazanma döneminiz. Sizin için sezgilerinizin açık olacağı güzel bir yeni ay.

Aslan Burcu:

Bu yeni ay sizin için küllerinizden Anka kuşu misali doğacağınız zamanların başlangıcını anlatıyor. Dönüşüme direnmeden, içgüdüleri inkar etmeden teslim olarak görünmeyeni de anlamaya, görmeye çalışmak bu dönem sizin için anlamlı olacaktır. Bu yeni ay dönemi kendinizin gölge yanlarını üzerinde çalışmanızı öneririm. Ayrıca okült ve mistik konularla ilgili okumalar yapmanızı da enerjiyi çalıştırmak adına anlamlı buluyorum.

Başak Burcu:

Bu yeni ay evlilik ve ortaklık evinizde gerçekleşiyor. İlişkilerde destekleyici bir dönem diyebilirim. Ancak müzakereyi bırakmadan, sağlıklı sınırlar çizip Balık burcunun sonsuz merhamet ve fedakarlığına düşmeden ilerlemek de fayda var. Evlilikte ortak hareket etmek açısından fırsatlara açık diyebilirim.

Terazi Burcu:

Hizmet, fiziksel sağlık, günlük yaşam ve verimliliği anlatan evde gerçekleşen yeni ay bu alanlarda size sezgisel, yaratıcı destekler sunuyor. Bu hayatınıza giren bir mentor da olabilir. Bunun yanı sıra bazı belirsizlikler de gündeminizde olabilir. Sağlık konusunda ise rutin kontrollerinizi yaptırmayı ihmal etmeyin derim.

Akrep Burcu:

Bu dönem aşk, romantizm, çocuklar, hobiler ve ya girişimler ile ilgili yeni başlangıçlar söz konusu olabilir. Hayatınıza yeni birileri girebilir. Ayrıca çocuk sahibi olmak isteyenlerin bu konuda destekleneceği bir dönem diyebiliriz. Sanatsal yaratıcılığın ortada olduğu zamanlar.

Yay Burcu:

Yuva evinde gerçekleşecek yeni ayda ev, taşınma, aile gibi konularda yeni başlangıçlar söz konusu. Ev, arsa, toprak ile ilgili yeni plan ve projelerin olabileceği gibi kendi aileniz içinde yuvada hissetme deneyiminin de derinleşeceği bir dönem. Balık enerjisi de bu alanda rahatlatıcı desteğini ortaya koyuyor.

Oğlak Burcu:

Yeni ay iletişim, yakın çevre, kardeşler ve kısa yolculuklar evi ile ilgili konularda yeni başlangıçlar getirebilir. Bilgi alma, yeni eğitimlere başlama, eğitim verme gibi konular olabilir. Yazma ile ilgili yaratıcılığın ve sezgilerin açıldığı zamanlar bunun da altını çizmekte fayda var.

Kova Burcu:

Bu yeni ay sahip olduklarımızı, kişisel ve maddi değerlerimizi ve kaynaklarımızı anlatan 2. Evde gerçekleşiyor. Burada Jüpiter ile birlikte parasal ve kaynaklar anlamında büyüme vermekte ancak burada parasal kaynakların kullanımına da dikkat etmenin altını çizmeliyim. Zira rahat davranıldığında aşırı harcamaları da gündeme getirebilir.

Balık Burcu:

Sizin için iddialı olmayı, kendine güveni, dış çevrede görünür olmayı getiren bir yeni ay. Doğanızı, benlik duygunuzu ve kişisel anlamda kendinizi ortaya koymayı getirir. Bu yeni ay çevrenizde de yenilikler getirebilir. Burada çevrenizden sizi ileri taşıyacak fikir ve yaratıcı destekler alabilirsiniz.

Gökyüzünün destekleri yanınızda olsun.

 
 
Esra Felek
 
 

Notlar & Açıklamalar:

  1. Açıların Etki Alanı (orb): Bir açının etki alanına “orb” adı verilir. İki gezegen arasındaki açı aralığı orb ile belirlenir. Bir açının orb’u ne kadar darsa etkisinin o kadar kuvvetli olduğu düşünülür. İki gezegenin aynı derece içinde bir araya gelmesine kesin (partil) açı adı verilir.    ⇡⇡⇡

BEĞENEBİLECEĞİNİZ İÇERİKLER

No Comments

Cevap Yaz

Yazı: Pembeden Yeşile Bütünlük | Yazan: İrem Savaş
Girne Antik Liman
Girne Antik Liman
Öykü: Umarım Bu Gece Öldürülmem | Yazan: Didem Çelebi Özkan