Salatalar genelde ana yemeğin yanında tüketilen yiyecek grubudur. Fakat aslında salatalar minik dokunuşlarla oldukça doyurucu ve lezzetli hâle getirilerek ana yemek yerine bile tüketilebilir.
Gelin birbirinden lezzetli ve doyurucu salata tarifleriyle sofralarınızı şenlendirmeye başlayalım.
-
Palamut Kroket
-
Yeşil Mercimekli Köz Biber Salatası
-
Peynirli Tahıllı Salata
-
Biftekli Meksika Fasulyesi Salatası
-
Izgara Sebze Salatası
-
Ayvalı Kereviz Salatası
-
Çilekli Semizotu Salatası
-
Ton Balıklı Bezelye Salatası
Malzemeler:
◦ 1 orta boy brokoli (haşlanmış)
◦ 1 küçük havuç (rendelenir)
◦ 1 konserve mısır
◦ 3 yemek kaşığı zeytinyağı
◦ Göbek marul
◦ Maydanoz, dereotu (ince ince kıyılmış)
◦ 1 yemek kaşığı nar ekşisi
◦ Yarım limonun suyu
◦ Biraz tuz
◦ Çeri domates
◦ 1 kase ayıklanmış nar
Diyetisyenin Önerisi: Narlı brokoli salatasını daha doyurucu hale getirmek için ızgara tavuk eklenebilir.
Malzemeler:
◦ 1 büyük kase haşlanmış yeşil mercimek
◦ 1 kase küp küp dilimlenmiş portakal
◦ Yarım kase haşlanmış bulgur
◦ 2 yemek kaşığı zeytinyağı
◦ Dereotu, maydanoz (ince ince kıyılmış)
◦ 4-5 yemek kaşığı közlenmiş kırmızı biber
◦ Limon
◦ 1 yemek kaşığı nar ekşisi
Diyetisyenin Önerisi: Yeşil mercimekli köz biber salatasını, naneli ayranla servis ederek daha doyurucu hale getirebilirsiniz.
Malzemeler:
◦ Göbek marul (ince kıyılmış)
◦ Maydanoz, dereotu (ince kıyılmış)
◦ 1 porsiyon kırmızı pancar (haşlanıp dilimlenmiş)
◦ 1 konserve haşlanmış mısır
◦ 150 gram kadar lor peyniri
◦ 1 küçük kase dövülmüş ceviz
◦ 1 küçük kase haşlanmış nohut
◦ 1 küçük kase haşlanmış kuru börülce
Diyetisyenin Önerisi: Peynirli tahıllı salatanın aromasını daha lezzetli hale getirmek için içine 1 çay bardağı portakal suyu ekleyebilirsiniz.
Malzemeler:
◦ İnce kıyılmış mor lahana
◦ 1 adet mor havuç (rendelenmiş)
◦ 1 adet normal havuç (rendelenmiş)
◦ 1 küçük kase konserve Meksika fasulyesi
◦ 1 küçük kase dövülmüş badem
◦ Limon
◦ 150-200 gram dilimlenmiş biftek
Diyetisyenin Önerisi: Biftekli Meksika fasulyesi salatasını, kekikli ayranla servis ederek daha doyurucu hale getirebilirsiniz.
Malzemeler:
◦ 1 küçük kabak (ince ince dilimlenir)
◦ 1 küçük patlıcan (ince ince dilimlenir)
◦ Renkli kapya biberler (enine kesilir)
◦ Göbek marul, maydanoz, dereotu (ince ince kıyılır)
◦ 4 yemek kaşığı zeytinyağı
◦ Limon
◦ 1 yemek kaşığı nar ekşisi
Dilimlenen kabak, patlıcan ve kapya biberler zeytinyağı ile bir kasede karıştırılır. Tost makinesinde pişirilir. Ardından pişen ızgara sebzeler geri kalan malzemelerle karıştırılıp tüketime hazırdır.
Diyetisyenin Önerisi: Izgara sebze salatasının üzerine yoğurt, köri ve biraz mayonezle hazırlanmış sos eklenerek servis edilebilir.
Malzemeler:
◦ 2 adet kereviz (rendelenir)
◦ 1 büyük boy ayva (rendelenir)
◦ 1 büyük limonun suyu
◦ 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
◦ 6-7 yemek kaşığı süzme yoğurt (biraz su ile sıvı kıvama getirilir)
◦ 1-2 diş sarımsak (isteğe bağlı)
Diyetisyenin Önerisi: Ayvalı kereviz salatası yanında zeytinyağlı kıtır ekmekler ile servis edilebilir.
Malzemeler:
◦ 1 küçük bağ semizotu
◦ 1 küçük kase haşlanmış kinoa
◦ 1 küçük kase dilimlenmiş çilek
◦ 1 küçük kase dövülmüş ceviz içi
◦ 2 yemek kaşığı zeytinyağı
◦ Renkli kapya biberler (ince dilimlenmiş)
Diyetisyenin Önerisi: Çilekli semizotu salatası, üzerine çörek otlu tulum peyniri ile servis edilerek daha doyurucu hale getirilebilir.
Malzemeler:
◦ Kıvırcık marul (ince ince kıyılır)
◦ Dereotu, maydanoz (ince ince kıyılır)
◦ Mor lahana (ince ince kıyılır)
◦ 1 küçük kase konserve/ haşlanmış bezelye
◦ 1 küçük kase haşlanmış karabuğday
◦ 150-200 gram ton balığı
◦ Limon
◦ 4 yemek kaşığı zeytinyağı
Diyetisyenin Önerisi: Ton balıklı bezelye salatasında, ton balığı yerine ızgara/fırın somon da tercih edilebilir.
No Comments