Saç & Makyaj

2017 Yaz Saç Trendleri

20 Haziran 2017

Sıcak hava koşulları hepimizin bildiği gibi saçlarımızın iyi görünüm elde etmesini veya iyi görünümünü korumasını zorlaştırmaktadır. Nem sebebiyle bozulan kahküllerden elektriklenen saçlara kadar sıcak hava saçlarınızın aleyhine çalışır. Bu nedenle topuzlardan kesim modellerine kadar yazı rahat geçirmenizi sağlayacak seçenekleri derledim.

Plaj Dalgaları
Saçlarınızı açık bırakacaksanız, yumuşak ve canlı gözüken dalgalar yerine plaj dalgalarını tercih etmenizde fayda var. Çünkü sıcak havada canlı ve yumuşak saçları koruyamazsınız ancak elektriklense de göze hoş gelebilecek çekici ve stil sahibi duran plaj dalgaları ve plaj dalgası yaratmak için kullanılan ürünler, saçlarını yazın da açık bırakmak isteyenler için ideal.

Topuz
Klasik topuz modellerini istemeyenler için tepeden toplanmış ve salaş bir şekilde örülerek atkuyruğu yapılmış saçlar günün sonuna doğru nemin etkisiyle üstlerde dağılmalara yol açsa da birkaç saatliğine tarzınızı koruyacağı için özellikle gece davetleri için tercih edilebilir.

Yaz demek saçlarda örgü demek…
Yaz aylarının favorileri örgülerde 2017 yazı için bebek örgüleri çok moda… Saçlarınızın üstünde, yanında, arkasında farketmez, ufak örgüler hem özgür ruhunuzu yansıtıyor ve cool duruyor hem de nem ve sıcağın etkisiyle elektriklenen saçlar için harika bir fırsat sunuyor. Örgülerin içinde renkli tüyler ve kurdelalar bu sene de hem moda hem de salaş şıklığınıza bir parça daha şıklık katabilecek ögeler…

At Kuyruğu
Tepeden toplanan saçlar yaz ayları için her zaman kurtarıcıdır ancak bu sene özellikle topladıktan sonra hiçbir şey yapmadan ensenizi açıkta bırakacak şekilde saçlarınızı salaş bırakmak moda…

Yazı rahat geçirmek için saçlarınızı çok kısa kestirmeden kısa ve salaş bir görünüm vermek de mümkün hem de bu senenin tarzlarından…
Saçlara kırpılmış bir görünüm veren kesim modelleri ve saçların kıvırcık veya yoğun dalgalı durmasını sağlayarak ense ve boyun bölgesini açıkta bırakmaya yardımcı ürünlerle bu yazı hem rahat hem de cool bir görünümle geçirebilirsiniz.

Ne uzun ne kısa diyenler için ise lob yani uzun bob modelleri yaz için kullanılabilir.
Her ne kadar uzun süre canlı ve parlak korumanız mümkün olmasa da hala tepeden toplanacak veya bir bandanayla ensenizi açıkta bırakacak modelleri bu saç uzunluğunda da yaratabilmek mümkün.

Bu sene asimetrinin ve saçlarda aksesuar kullanmanın senesi..
Bu nedenle saçlarınızın yazın sıcağında elektriklenip kabarmasını önleyecek ve deformasyonunu gizleyecek tel tokaları veya kurdelaları şık bir davette dahi saçlarınızda göstermekten çekinmeyin.

Halil Yılmaz

BEĞENEBİLECEĞİNİZ İÇERİKLER

1 Comment

  • Yanıtla Didem Çelebi Özkan 20 Haziran 2017 at 22:47

    Halil Bey harika önerilerle başladığınız bu ilk yazınızın ardından yaz aylarını özellikle örgülerle geçirmenin ne kadar pratik bir çözüm olduğunu düşünmeden edemedim ve en yakın zamanda uygulamaya karar verdim açıkcası.
     
    Bunlar gibi birçok tavsiye ve önerilerde bulunacağınız yazılarınızı zevkle takip edecektir okurlarımız da. Sen ve Ben ailesine hoş geldiniz diyor ve bizimle çıktığınız bu yolculuğun size de diğer yazarlarımıza verdiği kadar keyif vermesini diliyorum…

  • Cevap Yaz

    Yazı: Pembeden Yeşile Bütünlük | Yazan: İrem Savaş
    Girne Antik Liman
    Girne Antik Liman
    Öykü: Umarım Bu Gece Öldürülmem | Yazan: Didem Çelebi Özkan