Moda

Moda, Trend & Stil

30 Eylül 2017

Trend
Günümüzde her alan ve uzmanllık dalında karşımıza çıkan ‘Trend’ krlimesi; eğilim, yönelme anlamına geliyor. Trendler bilimsel, teknolojik, kültürel, sosyolojik, biyolojik ve ekonomik bir çok faktörün karşılıklı etkileşimiyle ortaya çıkıyor. Zaman, şartlar ve mekan üçgeni ile yavaş yavaş gelişir, var olur ve en sonunda da yok olurlar.

Moda
Moda ile trend kavramı arasındaki en önemli fark zamandır. Moda, belirli bir zaman dilimi içinde, genellikle 6 aydan 6 aya yaşanan olayları kapsar. Trendin böyle bir sınırlaması yoktur. Hatta moda değişimleri trend akımlardan etkilenerek şekillenir yani moda trendin sonucudur genelde. Trend bir kırılma noktasıdır ve moda bu kırılma hatttı üzerindeki küçük bir nokttadır.

Peki stil dendiğinde aklınıza ne geliyor? Ne yazık ki çoğu zaman moda ya da trendle karıştırılıyor.

Stil
Bir saç kesiminden pahalı bir çantadan, ayakkabıdan, marka bir gömlekten ya da elbiseden çok çok daha fazlasıdır stil. Kemdinizi ifade etme, ruhunuzu dış görüşünüze yansıtabilmedir stil. Bütünlük ister. Nasıl yürüdügünüz, nasıl konuştuğunuz, nasıl giyindiğiniz, nasıl yediğiniz, hangi kahveyi içtiginiz, hatta fincanı tutuş şekliniz.
Her şey ama her şey stilinizin bir parçasıdır. Kısacası içinizdekilerin dışarıya yansımasıdır en basit tanımıyla. Düşünce ve duygularınızı, davranışlarınızı, ilgilerinizi ve degerlerinizi kapsar. Dılarıda görünen herşey iç dünyanızın bir yansımasıdır ve stiliniz parmak iziniz kadar özeldir ve sadece sizi yansıtır.

Son moda pahalı kıyafetler tek başına yeterli değildir stil sahibi olmsk için. Kendi güç ve özgürlügünüzün farkındalığıyla, kendinizin en iyi versiyonu sizi stil sahibi yapar.

Herkeste olanı degil size özgü olan güzellikleri bulup, bunu yaşamınıza yansıtmalısınız. Parfümünüz, giyiminiz, aksesuarlarınız, yürüyüşünüz, saçınız duruşunuz, stilinizin bir parçasıdır.

Bir önceki sezon aldıgınız bir ayakkabı ya da elbise bu sene moda olmayabilir ama stilinizi yansıtan herşey kalıcıdır.

Moda ve trend arasındaki en büyük fark süredir. Moda olan herşey bir kaç ay sonra popülaritisini kaybeder bu yüzden ömrü çok kısadır, altı ay ile bir yıl sürerken, trend beş yıl kadar bir süreyi kapsayabilir. Şahsi fikrim ise moda olan şeyler yerine kendi stilimizde, trendleri takip edip güncel kalabilmek.

UNUTMAYIN MODA GEÇER STİL KALIR.

Halil Yılmaz

BEĞENEBİLECEĞİNİZ İÇERİKLER

No Comments

Cevap Yaz

Yazı: Pembeden Yeşile Bütünlük | Yazan: İrem Savaş
Girne Antik Liman
Girne Antik Liman
Öykü: Umarım Bu Gece Öldürülmem | Yazan: Didem Çelebi Özkan