DIY-Kendin Yap

Pamuk Dalı DIY

3 Mayıs 2018

Pamuk Dalı DIY

Kısa bir aradan sonra herkese yeniden merhaba 🙂

DIY ile mi başlasam yazıma azıcık dert mi yansam bilemedim 🤔 Atölye, yaz gelmesiyle hareketlendi eee tabii her işe tek başıma koşmam gerekince de Sen ve Ben köşeme istemeyerek ara vermek zorunda kaldım 😔

Bu hafta itibari ile yaz projeleri ile devam edeceğiz programda aksi bir durum olmazsa 🙂

Bir tekstil mühendisi olarak tekstile giriş konum olan pamuk dalı ile karşınızdayım. Geçtiğimiz günlerde kuzenimin bebek odası kapı süsü için düşündüğü fotoğraf sonucu inceleme yaptığımda, yolladığı pamuk kapı süsünü görünce karar verdim bu projeyi anlatmaya.

Pamuk aslında ülkemizde beyaz altın olarak anılır. Ben üniversiteye başladığımda devlet desteğini çekmişti ve üreticiler bir süreliğine pamuğa küsmüştü. 2016 yılında tekrar gelen destek ile üretim yeniden hareketlendi.

Son dönemlerde gündeme sık sık gelen, bir çok marka ve çiçekçide tek bir dalının 50-100 TL arası satıldığını gördüğüm -orjinal olup olmadığı meçhul tabii- pamuk dalını, dekor kullanmak isteyen olursa, 5 TL’ye mal ettim sizin için 🤫

Pamuk dalı yapıp nerelerde kullanabiliriz peki?

Kapı süsü, duvar aksesuarı, taç, çerçeve içlerine 3 boyutlu bir dekor olarak yada benim sevdiğim şekliyle dal olarak vazoda dresuar üzerinde harika ve doğal bir detay olarak kullanabilirsiniz.

5₺ derken gerçekten 5₺ şaka değil 😏

Örneklere göz atalım projeye başlamadan önce

 
Artık başlayabiliriz 🙂

Pamuk Dalı DIY Projesi

Süre: 30 dakika
Zorluk Derecesi: Kolay

DIY projemiz için gerekli olan malzemeleri kolaylıkla elde edebileceksiniz:)  Takıldığınız eksik gördüğünüz noktalarda yorum kısmında benimle paylaşırsanız seve seve cevaplarım.

Malzemeler

• Pamuk
• Makas
• Kuru Ağaç Dalları
• Kuru yapraklar
• Silikon ve tabancası

Yapılışı

 
• Bahçeden topladığım ağaç dallarını istediğim boyutlarda keserek kısa dallar olarak silikon ile ekledim birbirine doğal bir dal görüntüsü vermek için.

• Pamuktan aldığım bir tutamı 5-6 parça olarak bölerek yuvarladım (elinizi hafif nemlendirerek yapabilirsiniz) 5-6 parçaya bölmemizin sebebi pamuğun doğal yapısında 5-10 arasında tohum koza mevcuttur gerçeğine yakın bir görüntü elde etmek için 5-6 en idealidir.

• Pamukları dal sayısına göre gruplandırdıktan sonra her grubu birbirine silikon ile sabitliyoruz.

• Sabitlediğimiz pamuk öbeklerinin altına kuru yapraklardan aynı çiçeklerdeki gibi çanak yapraklarını oluşturuyoruz silikon yardımıyla. Pamuk öbeklerini böylece elde etmiş oluyoruz.

• Oluşturduğumuz pamukları dallara yine silikon ile sabitliyoruz 🙂

İşte bu kadar basit.

Dilediğiniz gibi geliştirebilirsiniz de 😉

Instagram’da #senvebenDiy hashtag‘i ile yaptıklarınızı bizimle paylaşabilirsiniz. Biz bekliyor olacağız…

Haftaya yeni bir DIY projesi ile görüşmek üzere…

Ece Irmakoğlu

BEĞENEBİLECEĞİNİZ İÇERİKLER

No Comments

Cevap Yaz

Yazı: Pembeden Yeşile Bütünlük | Yazan: İrem Savaş
Girne Antik Liman
Girne Antik Liman
Öykü: Umarım Bu Gece Öldürülmem | Yazan: Didem Çelebi Özkan