Güzellik

Aa Onlar Kendi Tırnakların mı ? | Rutin Tırnak Bakımı

24 Ağustos 2018

Merhabaa! Tırnak ve el bakımım ile ilgili aldığım sayısız direkt mesaj üzerine bakım rutinimi kaleme almaya karar verdim 💅🏼

Renkli, düzgün tırnaklar ve bakımlı eller her zaman göz kamaştırır. Biraz genetik yapı ile ilgili olsa bile bakım büyük bir etken!

El & Tırnak Bakımı

Gelelim “Aa İrem nasıl başarıyorsun kırılmadan böyle uzatmayı?” şeklinde aldığım el ve tırnak bakımı ile ilgili mesajlara 👇🏽

Yeni tanıştığım insanlarda ilk dikkat ettiğim nokta el bakımıdır. Çünkü karakterin yansıması olarak görürüm her zaman elleri. Hem her zaman göz önünde olan elleri nasıl görmezden gelebiliriz ki?

El & Tırnak Bakımı

Elleriniz hakkınızda birçok şey söyler.

Hayatınızı nasıl yaşadığınızı, vücudunuzu sevip sevmediğinizi ve hatta ne tür bir işte çalıştığınızı bile ellerinize bakarak anlamak mümkündür. Ellerimiz de bizimle beraber yaşlanır; ancak bakımlı eller her zaman etrafımızdakilerin dikkatini çekecektir.

Kıyafetlerinizi ve ayakkabılarınızı seçerken gösterdiğiniz özeni ellerinize de gösterin. Çünkü bakımsız eller ile ne giyerseniz giyin çok hoş bir görünüm yakalamayı başaramayacaksınız.

İnsan ilişkilerinde ve iletişimde ellerin ne kadar önemli olduğuna dikkat edin. Arkadaşlarla çıkılan bir akşam yemeğinde, eğlenilmeye gidilen bir partide veya bir iş toplantısında elleriniz hayatı nasıl yaşadığınızın aynasıdır! 🧡

El & Tırnak Bakımı

Elleriniz; konuşurken, bir şeyler anlatırken kullanabildiğiniz yegâne araçlardır. Ancak siz onların ne kadar önemli olduğunun farkında değilsiniz. El sıkışmak, yemek yapmak, saçlarınızla ilgilenmek, hissetmek, dokunmak, çalışmak ve yazı yazmak. Ellerimiz olmadan bu eylemlerin hiçbirini gerçekleştiremeyiz.

Bu nedenle ellerinizi hazineniz gibi korumanız gerekir.

İşte aklınızdan çıkmaması gereken 4 ipucu!

• Yüzünüz için kullandığınız peeling ile haftada bir ellerinizdeki ölü derinin soyulmasını sağlayın.

• Yüzünüz için kullanılan gece kremini gece yatmadan önce ellerinize de uygulayın.

• Ellerinizi hem güneşten hem de kuru havalardan korumaya özen gösterin. Böylelikle ellerinizin çatlamasını büyük oranda azaltmış olacaksınız.

• Günlük nemlendirici ve koruyucuları asla ihmal etmeyin.

El & Tırnak Bakımı

Instagram hesabımdan [@iremsvas] aldığım birkaç soruyu hemen cevaplıyorum buradan sizler için 👇🏽

❓Tırnakların için kullandığın bir krem veya başka bir bakım ürünü var mı?

Cvp: Tırnaklarım için sandığınız kadar özel bir ilgi göstermiyorum genetik olarak ince uzun bir tırnak yapım var ve kolay kolay kırılmıyor. Tırnağım için kullandığım ayrıca bir krem yok ama el kremi alışkanlığım hastalık derecesinde. Çantama el kremimi almadan dışarı çıkmam.

❓Hiç kırılmıyorlar mı?

Cvp: Evet kırıldığı oluyor ve kırılınca direkt kökten kesiyorum. Hepsinin aynı boyutta olması takıntım da var.

❓Manikür yaptırıyor musun?

Cvp: Düzenli manikür yaptırma alışkanlığım yok ancak arkadaşlarımla birkaç ayda bir gidip kız günü yaptığımız oluyor. Bu arada Erdek’teki Ahu Kuaför’ün manikürü çok başarılı 👌🏼

❓Ellerin nasıl bu kadar yumuşak?

Cvp: Evde elinde toz bezi ile gezen ve bulaşıkları elde yıkamayı tercih eden bir insanım. Ellerimde ayrıca Egzama rahatsızlığı var ama el kremi kullanımı konusunda çok hassasım ve doğru kremleri tercih ettiğim için kendiliğinden bakımlı hale geliyorlar.

❓Kullandığın el kremleri hangileri?

Cvp: Yves Rocher’nın [@yvesrocherturkiye] kremleri Egzama konusunda da çok başarılı, özellikle badem özlü kremlerini tercih ediyorum el ve vücut.

❓Deniz suyu tırnaklarına zarar vermiyor mu?

Cvp: Denizde saatlerimi harcıyorum hatta girince çıkmak bilmiyorum 🤷🏼‍♀️ Plaj çantamda bile el-tırnak nemlendiricisi bulundurduğumdan, önce su ile yıkayarak ellerimden tuzu atıyor, hemen ardından da krem kullanıyorum.

El & Tırnak Bakımı

Hayat renkli, günler şeker 🍭

İrem Savaş

BEĞENEBİLECEĞİNİZ İÇERİKLER

6 YORUMLAR

  • Yanıtla Mukaddes Tzr 24 Ağustos 2018 at 13:00

    Yazıya ve içerisindeki bilgilere bayıldım erkek kadın herkesin dikkat etmesi ve uygulaması gereken şeyler olduğunu düşünüyorum.
    Yazılarınızı takip etmeye devam edeceğim.
    Kaleminize sağlık ☘

    • Yanıtla İrem Savaş 24 Ağustos 2018 at 16:38

      Çok teşekkür ederim bu güzel yorum için, her bir yorum çok değerli!
       
      Sizin de gözlerinize vaktinize sağlık ❤️

  • Yanıtla Didem Çelebi Özkan 24 Ağustos 2018 at 13:27

    Tırnakları asla uzamayanlardanım ne yazık ki. Benimki de tamanen genetik sebeplerden. Bu harika genetiğe ve onlara kıymet veren ilgili bakımına hayran kaldım. Muhteşem gözüküyor ellerin güzellik 😍👌🏻

    • Yanıtla İrem Savaş 24 Ağustos 2018 at 16:40

      Didem ablacım çok teşekkür ederim, oldukça özen göstermeye çalışıyorum!
      Muhteşem fiziğin ile bu da nazar boncuğun olsun güzel anne 🙏🏼❤️

  • Yanıtla Beril Erem 24 Ağustos 2018 at 14:36

    Ben de hep kısa tırnak kullanıyorum 😐 Bakım konusunda bir ekleme de ben yapayım. Hindistan cevizi yağı 🥥 Bu sene müthiş faydasını gördüm, özellikle yazın nemsiz kalan tırnaklar icin biraz bepanthen ile karıştırıp kullanınca harika sonuçlar aldım🌿

    • Yanıtla İrem Savaş 24 Ağustos 2018 at 16:42

      Ah ne faydalı yorum! Teşekkür ederim 🧡
      Bunu en kısa zamanda ben de deneyeceğim 🙏🏼

    Cevap Yaz

    Yazı: Pembeden Yeşile Bütünlük | Yazan: İrem Savaş
    Girne Antik Liman
    Girne Antik Liman
    Öykü: Umarım Bu Gece Öldürülmem | Yazan: Didem Çelebi Özkan