Gönül Köşesi

Yolda Olmak Güzeldir

11 Ağustos 2018

Yolda Olmak Güzeldir

Hayatımız boyunca hep bir yerlere varmak, sonucu görmek, kazanmak ya da elde etmek için uğraşıp duruyoruz. Oysa yolda olmak, yolu sevmek, engebelere çukurlara rağmen mücadele etmek herşeyden çok daha anlamlı. Yolu güzelleştiren de bu zaten…

Kendi hikayesini yazanlar bilir ki aslolan varacağın yer değil, oraya nasıl vardığındır.

Kolun kanadın kırık ,kalbin kırık bile olsa seni yoldan vazgeçirmeyen hevesindir. Yolu sevmek, hayatı sevmektir. Hayatı dolduran ise yola çıkmaktaki cesaretindir. Yaşam; tutkularla, o tutkuların açtığı yollarda nasıl ilerlediğinle ilgilidir. Tabi farkındaysan…

Hayatın Kendi Bir Yolculuk. Bağlayın Kemerlerinizi

Ve bir kere dünyaya geldiysen yola çıkmışsındır artık. Sadece nefes alıp vermek ve burada olmak olamaz mesele, daha derin muhakkak.

Madem ki hepimiz bir anlam arayıp kendi varlığımızı onaylatma peşindeyiz o halde bu yolculukta bazen koltuğa sıkı sıkı sarılıp bazen de tüm emniyetleri boş verip, risklerde o nefesin kıymetini hissetmeliyiz.

Vazgeçmek, yorulmak, düşüp düşüp kalkmak, tepetaklak olsak bile, hayat gene de güzel. En kötü kısmı ise bir gün bitecek olması ki onun değeri de bunda gizli. Sonsuz mutluluğu isteyip yok olacağını bilmek, hayata anlam kazandırmak istemenin yegane sebebi belki de.

Her birimiz bu yolculuğun ayrı ayrı yolcularıyız ve yolu güzelleştirecek olan da bizden başkası olamaz.

Bir Garip Yolcuyum

Dura dura, bakına bakına yürüyorum, gözlerimi kapamadan yürümeyi öğrendiğimden beri. Bir şey kaçırmamak, bazı şeyleri atlamamak için çok daha hevesliyim.

Hayal kurmaktan, onları gerçekleştirebilmek için yürümekten, hikayenin içinden geçmekten daha güzel bir şey var mı?

Vardığım yeri beğenmeyip sil baştan yola çıkmayı, kaybetmeyi, kabullenmeyi, göze almayı öğrendim. Olduğum yerde huzursuz oturup, orada kalmaya mecburmuşum gibi, elim kolum zincirliymiş gibi davranmayı kabul etmiyorum artık.

Kafamdaki valizimde bir sürü proje topladım; zamanı geldiğinde, yerlerinden çıkıp gerçekleşmek için yola koyulacaklar. Valizimdekiler nereye gidersem benimle, iyi ki varlar yük değil, amaç bu yolculukta onlar bana.

Yolda Olmak Güzeldir

Kendinin ve hayatının kıymetini bilmeye başlayıp, biraz da yaş alıp dinginleşince, iki kapılı handa geçirdiğin vaktin her bir dakikasına, yol arkadaşlarına, yolu güzelleştirmek için çabalamana, yolda olma haline daha bir vuruluyorsun…

Hepimizin yolu açık, yolculuğu keyifli olsun. Şiirden düşen güzellikler düşsün payımıza. Mutlu haftalar…

Yoldan Geçen Biri
Bir kırlangıç bir su birikintisi bir parça gök.
Bir şiirden düşmüş olmalı bunlar.
Böyle diyordu yoldan geçen biri
İlhan Berk

Bu yazının şarkısı:
Yol Şarkısı, Vedat Sakman
Youtube linki için tıklayın.

Gönül Verim

BEĞENEBİLECEĞİNİZ İÇERİKLER

No Comments

Cevap Yaz

Yazı: Pembeden Yeşile Bütünlük | Yazan: İrem Savaş
Girne Antik Liman
Girne Antik Liman
Öykü: Umarım Bu Gece Öldürülmem | Yazan: Didem Çelebi Özkan