Moda

Minikler Trendleri Belirliyor | Çocuk Modası

26 Ekim 2018

Vatanı korumak, çocukları korumakla başlar.
– Mustafa Kemal Atatürk

Merhabaa! Çocuklar, insanların en masum halidir; çocuklar, yaşadıkları müddetçe iyilikler, güzellikler hiç bitmeyecek demektir. Onlar, kendilerine ait masum ışıkla, kötülüklerin üzerini örtme gibi önemli bir etkiye sahiptir.

En mutlu zamanlarımız, en huzurlu anlarımız ve arzularımızın en saf olduğu dönemimiz çocukluktur.

Çocuk Modası

Çocuklar için elimizden geleni yaptığımız zamanlardayız. Eğitimleri, sağlıkları için harcadığımız enerjiyi aslında onları bir moda ikonu olarak yetiştirmekle de harcıyoruz. İstiyoruz ki şık göründükleri, belki de bizim gibi bir tarza sahip oldukları gelecekleri görelim!

 Çocuk Modası

❗️Fotoğraf Gap Kids [@gapkids] instagram hesabından alınmıştır.

Günümüzde çocuk modası ciddi bir pazara dönüştü. Eskiden sayılı modele veya tarza sahip çocuk giyim tekstili şu an almış başını gidiyor, tutana aşk olsun!

Ee, biraz ünlülerin çocuklarına harcadıkları dolarlardan, biraz da bizim özençlerimizden mütevellit…

Durum böyle olunca bu hafta, beğendiğim ve takip ettiğim biraz da bakarken iç geçirdiğim çocuk giyim markalarını kaleme almakta fayda gördüm. Ee malum hamile okurlarımızı da yakından ilgilendirecek şeyler bunlar 🤰🏼

Just Baby | Luxury Baby & Children’s Wear

Just Baby [@justbabyist] markası adeta günümüz genç modasını çocuklarımıza uyarlamış durumda. Anne-çocuk kombinlerinin ön planda olduğu bu günlerde çoğu annenin dikkatini çekecek gibi duruyor.

Çocuk Modası

Ben görselleri takip ederken, son trendleri yakalamış olan tasarımlarını çok beğendim. Instagram adresinden veya www.justbaby.com.tr’den diğer modellere ulaşabilir, güvenli bir şekilde alışverişinizi gerçekleştirebilirsiniz! 👶🏻

Happily Baby | HandMadeWithLove

“Semoş anneannenin elinden sevgi dolu tasarımlar” diye açıklanan bu markayı ilk gördüğüm an üreten kadınlar aklıma geldi. Siz de biliyorsunuz bu tür satış veya hesaplara ayrıca önem veriyorum çünkü üreten kadın, bu ülkenin gururudur benim gözümde.

Çocuk Modası

Happily Baby [@happilybaby] hesabından sipariş verebilir veya el emeği tasarımları inceleyebilirsiniz.

Kadın ve erkek arasındaki hangisi daha değerli, hangisi daha üstün tartışması; insanlığın var oluşundan bu zamana kadar devam etmektedir. Hangisi daha üstündür polemikleri her geçen gün daha da artmaktadır.

Bilinen bir gerçek vardır ki kadın ve erkek fıtrat gereği farklı yaratılmıştır, birbirlerinden üstünlük diye bir şey söz konusu değildir, tersine birbirlerinin tamamlayıcısıdır. Neşet Ertaş’ın söylediği sözünü hatırımıza getirelim;

“Kadın insandır, erkek ise insanoğlu.”

H&M Kids | Fashion Lovers And Their Parents

Bu mağazada dolaşırken kendimi kaybediyorum. Arkadaşlarımın bebeklerine hediye alacaksam da ilk girdiğim mağaza H&M [@hm_kids] oluyor.

Çocuk Modası

Neredeyse her şehirde birçok alışveriş merkezinde bulunuyor bu modern marka. Mutlaka bir göz atın!

Ebeveynlerin çocuk kıyafeti seçerken dikkat etmesi gereken hususlar şöyle:

📍Pantalon: Skiny pantolonlar ve kalın denimler, çocuklara en fazla uyarlanan büyük kıyafetleri arasında yer alıyor.

Pantolon seçimlerinde yumuşak kumaşlar ve onları rahat ettirecek kesimler tercih edilmeli. Çocukların vücut gelişimlerini engelleyebilecek tasarımlardan kaçınılmalı.

📍Elbise: Elbiseler kız çocuklarının vazgeçilmez giysileri arasında yer alıyor. Ancak özellikle şifon gibi kumaşların kullanıldığı, giyilmesi zor olan çok detaylı elbiseler çocukları rahatsız edebilir.

Elbise seçerken, terden koruyacak pamuklu kumaşlar, rahat ettirecek tasarımlar tercih edilmeli.

📍Ayakkabı: Ayak gelişimi için çok önemli olan ayakkabılar, çocuğun tam ayak ölçüsüne göre ve ergonomik olmalı.

Kız çocukları için topuklu ayakkabılardan, erkekler için ise zımbalı, ağır, giyilmesi zor ipli ayakkabılardan kaçınılmalı. Çünkü bu tip ayakkabılar, henüz gelişmekte olan ayak yapısı için tehlike oluşturduğu gibi kendi kendilerine giyinmeyi öğrenmelerine de engel olabilir.

📍Aksesuar: Çocukların aksesuar düşkünlüğü kimi zaman yetişkinlerden bile daha fazla olabiliyor. Şapka, gözlük, takı ve çantalarla araları iyi olan çocuklara, aksesuar seçerken dokularına, gözlükler için sağlık kuruluşu onaylı olup olmadığına bakılmalı; aksesuarın görünüşü değil çocukların rahatlığı ve sağlığı dikkate alınmalıdır.

Çocuk Modası

Çocuklarınız sizlerin değildir, onlar bizzat yaşamın çağrısının kızları ve oğullarıdır. Elinizden geçerler, sizden gelmezler. Eğer sizlerle birlikteyseler, bu sizindir anlamına gelmez. Onlara sevginizi verin, fikirlerinizi değil çünkü onların kendi fikirleri vardır. Bedenlerini barındırın, ruhlarını değil çünkü ruhları bize ve hayallerimize yasaklanan yarınlardadır. Sizler onlara benzemeye çalışın, onları kendinize benzetmeye değil.

Hayat renkli, günler şeker 🍭

İrem Savaş

BEĞENEBİLECEĞİNİZ İÇERİKLER

1 Comment

  • Yanıtla Erdem Küçükkıralı 26 Ekim 2018 at 21:29

    Halamm, güzel kızım, senin bütün yazılarını beğenirim, taktir ederim ama bu haftaki yazını bir başka beğendim. Seni tebrik ediyorum bir genç kız olarak, anne gözüyle, bakıp böyle güzel bir yazı yazmak çok ama çok güzel.
     
    Eline, emeğine sağlık canım benim.
     
    Seni seviyorum 💕

  • Cevap Yaz

    Yazı: Pembeden Yeşile Bütünlük | Yazan: İrem Savaş
    Girne Antik Liman
    Girne Antik Liman
    Öykü: Umarım Bu Gece Öldürülmem | Yazan: Didem Çelebi Özkan