Moda

Bir Kot, Bir Tişört

12 Nisan 2019

Yazı: Bir Kot, Bir Tişört | Yazan: İrem SavaşMerhabaa! Moda tutkunlarına mutlu günler dileyerek başlamak istiyorum yazıma. Yalnızca moda tutkunları değil, rahatlığı ön planda bulunduranlar da kendine çok şey katacak bence bu yazıdan 😉

Giy-Çık kombinleri hayatının her döneminde seven ve tercih edenler olarak bu hafta bir çok bilgi ve görselden ilham alacağız. Sabah, işe ya da okula giderken, cumartesi akşamı dışarı çıkarken, pazar kahvaltı planları yaparken tercih edebileceğiniz rahat ve şık kot-tişört kombinlerini sizler için derledim.

İlk önce şıklık sonrasında rahatlık gözeten biri olarak söyleyebilirim ki bu kombinler her türlü koşuşturmanın içinde size en iyi şekilde eşlik edecek olanları!

Kot pantolonları o kadar sık kombinlerimize iliştiriyoruz ki; hayatımızda önemli yer teşkil eden parçalar haline geldiler. “Yerli yerinde” giyinmek farklılık yaratır ve bizi daha göz alıcı kılar. Ama kotlarımız öyle parçalardır ki kolayca her ortama uyumlu hale getirebiliriz onları. Hatta ergonomik eşyalarımız olarak bile isimlendirebiliriz.

Yazı: Bir Kot, Bir Tişört | Yazan: İrem Savaş☕️ Biraz kahve, alışveriş ve sinema günü kombinleri

Şüphesiz en keyif aldığım planlardandır. Kahvaltıdan kahveye, oradan da alışverişe şeklinde de düzenleyebiliriz günümüzü. Önemli nokta ise; rahat olduğu kadar fresh ve şık bir görünüm elde edeceğimiz kombinleri oluşturabilmek.

Beyaz spor ayakkabı ve kot ikilisi beni her daim kalbimden vurmuştur. Hazırlıksız bir plan olsa bile hemen bu ikisini bir araya getirip geliştirme yoluna giderim.

Kombinimin güzelliği ve kotumun rahatlığı derken unutmamamız gereken bir ayrıntı da kot pantalonumuzu seçerken dikkate almamız gereken hususlardır.

Vücut tipinize uygun bir kot ile şık görünmemeniz neredeyse imkansız. Hemen her stile uygun kotları satın almadan önce değerlendirmeniz gereken bir kaç nokta var.

Kot Pantalon Seçerken Dikkat Etmemiz Gerekenler Nelerdir?

Yazı: Bir Kot, Bir Tişört | Yazan: İrem Savaş🍑 Vücut ölçünüzü belirleyin: Birçok marka, kot pantolon ölçülerini bel boyutuna göre belirlediği için vücudunuza en iyi oturacak olanı kendi ölçümünüzü yaparak sağlayabilirsiniz. Esnek bir metre kullanarak belinizin en ince olduğu yeri ölçün ve sizin için doğru bedeni belirleyin.

🍑 Uzunluk ayarlanabiliyor ise: Kot pantolonlar üzerinde en kolay yapılabilecek değişiklik boy ölçüsüdür ama giyeceğiniz ayakkabılar için de boy oldukça önemlidir. Bol paça kotlar en iyi yüksek ya da dolgu topuklularla uyum sağlarken, dar kotlar tam bilek kemiği hizasında ya da üstünde kesilmelidirler ve hemen her ayakkabı ile giyilebilirler. Kombinlerken tercih edeceğiniz ayakkabıyı da göz önünde bulundurmalısınız.

🍑 Kot pantalon ile test sürüşü: “Kot pantolonun test sürüşü olur mu?” demeyin. Soyunma kabininden dışarı çıkın ve hareket edin, yürüyün, eğilin kalkın, diz çökün. Aynada kendinizi her yönden görmeye çalışın ve üzerindeki gerçekten içinize sindiyse alın.

Minyonsanız, erkeksi kesimden kesinlikle uzak durun çünkü boyunuzu olduğundan da kısa ve sizi daha geniş gösterir.

Yazı: Bir Kot, Bir Tişört | Yazan: İrem SavaşAyrıca üst bacaklarınız kalınsa ve kalçanız da varsa, daha kalın ve kilolu görünürsünüz. Hafta sonu giyerken düz ayakkabılarla, akşam çıkarken bir gömlek ya da üzerinize oturan bir ceketle kullanmak ideal olacaktır.

🥂 Akşam Yemeğe Çıkarken Kombinlenecek Bir Kot Ve Bir Tişört

Stiletto veya ince topuklu kibar pabuçlar sizin en büyük kurtarıcınız olacaktır bu özel buluşmalarda. Yüksek belli kotlar ayakkabınızdaki şıklık ile bütünleşerek sizi abartıdan uzaklaştıracaktır.

Uzun boylulara, androjen görünüme sahip olanlara ve minyonlara yakışan bir pantalon şeklidir diyebiliriz, yüksek belli boyfriend kotlar için.

Mevsimine Göre Kot Pantalon Renkleri

Aslında bunu ilk duyduğunuzda bunaltıcı gelebilir. Ama kış aylarında açık renkli kotların, siyah çizme ya da botlarla oluşturduğu sert renk geçişlerinden hoşlanmıyorum. Bu nedenle kış mevsiminde daha çok koyu kot rengi tercih ederim. Hatta yaptığım tamamı siyah kombinler ile montumun ya da peluş ceketimin renginin patlamasına müsaade etmiş oluyorum.

Yazı: Bir Kot, Bir Tişört | Yazan: İrem Savaş


Daha iyi ifade edebilmek amacıyla, hemen şuraya bu kış severek oluşturduğum bir kombinimi iliştiriyorum.

Sabah kahvaltıdan, akşam eğlenmeye doğru akan günümde bana en iyi eşlik eden kombin olmuştu. Çizmelerimin ideal kalınlığı ve boyutu beni yormamıştı. Kotumun, çizmelerimin rengi ile de uyum sağlayarak belirgin bir renk geçişine engel olması en sevdiğim yanı diyebilirim.

Hayat renkli, günler şeker 🍭

İrem Savaş

BEĞENEBİLECEĞİNİZ İÇERİKLER

5 YORUMLAR

  • Yanıtla Beril Erem 12 Nisan 2019 at 11:05

    Başlığı görür görmez hemen ilgiyle açıp okudum 😊
     
    Çünkü iş hayatı ile geçen süreyi saymazsam günlük kombinlerimin hepsinde mutlaka kot olmuştur bu zamana kadar. Yaşım ve o yılın trendine bağlı olarak herhalde denemediğim model, tarz da kalmadı diyebilirim🙈 Bir tek boy friend jean hiç giyemedim, yukarıda senin de bahsettiğin nedenlerden ötürü.
     
    Boy friend jean edinemeden direkt moms jean’e geçiş yaptım. Zalim kader! 🤣🤣🤣

    • Yanıtla İrem Savaş 12 Nisan 2019 at 20:10

      Ya çok tatlısınııız!☘️
       
      Teşekkür ederim yorumunuz için. Kot hayatımızın büyük bir parçası, benim de öyle 😍

  • Yanıtla Erdem Küçükkıralı 13 Nisan 2019 at 01:04

    Ellerine, emeğine sağlık canım benim, her zaman ki gibi çok güzel olmuş yazın.
     
    Güzel fikirlerin için teşekkür ediyorum.
     
    Seviliyorsun İrem Savaş 😄💕

    • Yanıtla İrem Savaş 14 Nisan 2019 at 09:04

      Ahhahaha canım canıım halacım! Ben de teşekkür ediyor güzel yorumların için, keyifli okumalar diliyorum 🦋

      Hayat renkli, günler şeker 🍭

  • Yanıtla Didem Çelebi Özkan 14 Nisan 2019 at 14:49

    Kot sevilmez mi 😉 Ben malum özellikle yırtık pırtık olanlarını çok seviyorum.
     
    Keyifle okudum kuzum yazdıklarını. Hepsi de harika tespitler ve öneriler. Hala vücuduna göre giyinemeyen, neyle neyi kombileyeceğini şaşıranlara umarım biraz olsun rehber olur 🤔

  • Cevap Yaz

    Yazı: Pembeden Yeşile Bütünlük | Yazan: İrem Savaş
    Girne Antik Liman
    Girne Antik Liman
    Öykü: Umarım Bu Gece Öldürülmem | Yazan: Didem Çelebi Özkan