Münferit Tatile Giderse

İşte Geldim Buradayım

25 Temmuz 2019

Yazı: İşte Geldim Buradayım | Yazan: Gülşah İslamoğlu

Takip Etmiyorlar Ama Her Yaptığım B*ktan Haberleri Var

Selam Ahali!

Sanırım mayıs ayından beri görüşemiyoruz. Öncelikle bu süreçte dergide yazımın çıkmadığını görüp “Bu hafta da mı yazmadın?” diye bana sinirlenip Instagram’da DM üzerinden beni taciz eden tayfaya teşekkür ederim.

Nasıl yazayım oğlum? Turizmci kadınım ben. Bizde sezon başladığı zaman, adımızı unuturuz. Öğle yemeğini kaçırmadan günü bitirirsek mutlu oluruz. Siz ise benden yazı istiyorsunuz 🤦🏻‍♀️

Yazı yazacak vakit bulsam 2. kitabımı yazarım. Haa bu arada vakit bulmuşum demek ki 2. kitabımı yazdım. Kısmetse eylül ayında çıkacak.

Adı da; “Ortaya Karışık Mevzular”

Bu süreçte de dergide olup bitenleri takip edemedim. Bir ton yeni yazar girmiş, eskileri çıkmış. Derginin WhatsApp grubundan bir şeyler yazıyorlar. Sürekli “Bu kim ya? Bu kimdi acaba?” modunda bir takım sesler çıkarıyorum. Ben dergiye düzenli yazı gönderirken editör sayısı 1’di. Sonra 4 oldu. Sonra 3 oldu. Hatta öykü yazan editörün bir tanesi diyor ki; “Gülşah ben de artık mizah yazacağım.”
Yok, artık daha neler!

Neyse size biraz 2. kitabımdan bahsedeyim.

İlkinde biliyorsunuz; “Turizmde Mizah” konseptinde bir şeyler yazmıştım. Aslında ikincisi de aynı, yine turizmde mizah. Ancak bu kez mizaha biraz kara mizah karıştırmış olabilirim 😈

Az çok ne tarz yazdığımı biliyorsunuz. Bilmeyenler için tekrar söyleyeyim. Çevremde olup biten ne varsa onu yazıyorum abi. Çevremde de hep turizmciler olduğundan bu kez araya onlardan da serpiştirdim. Onlara da laf soktum. Hatta zaman zaman Instagram’dan da laf sokmalara başladım. Sonra bir baktım her laf soktuğumda takipçi sayımdan 1 kişi eksiliyor. İşin komik tarafı da şu; laf atışlarımda hiçbir şekilde kişinin ismi deşifre edilmeyip, kendilerini bilip, tanıyıp takipten çıkmaları. Düşünün artık nasıl doğru bir şekilde laf sokuyorsam, millet aha bu benim diyor 😂

Hatta bana bir şey söylemeyip otelin operasyon müdürüne şikâyet eden var. Lan şuursuzlar ben 34 yaşındayım. Bir şey diyecekseniz bana söyleyin. Opr. Müdürüne şikâyet etmek de nedir? İsterseniz şuraya anamın numarasını da yazayım direk ona şikâyet edin.

Düşün bak bu tarz insanlar otel yönetiyor. Ben, bilmem ne müdürüyüm diye kasıla kasıla yürüyor. Ama sonra da çocuk gibi şikâyet edip takipten çıkıyorlar.

Bu arada bir şey fark ettim takipçi sayım 40 bin görünüyor ya aslında o 45 bin falan. Çünkü takibimde olmayan adam nereden görüyor beni de bana laf sokmuş deyip şikâyet ediyor. Oğlum adam gibi takip butonuna bassana. Gizli gizli kenardan izliyorsun.

Durum böyle olunca abi buradan münferitlerime bir kez daha teşekkür ediyorum.

Sebebi de şu; ben yıllardır onları yazıyorum. Daha bir kez bana kötü bir şey yazdıklarını görmedim. Aksine takip etmeye, paylaşımlarımı beğenmeye, kitabımı alıp fotoğraflarını göndermeye başladılar. Ama bir takım turizmciler hemen çamura yatıp oyunbozanlık yaptılar.

Neyse abi sonuç olarak bu kitapta patronlar, müdürler, müdürcükler vs. her telden muhabbetten bahsettiğimden adını Ortaya Karışık Mevzular olarak uygun gördüm.

Bu arada ufacık bir şey daha itiraf edeyim.

Ben yazım kurallarını, noktalama işaretlerini bilmeyen alaylı bir yazarım. Durum böyle olunca kitabımı yayınevine göndermeden önce, adamlar “Ulan biz nasıl bir yazım hatasının içine düştük?” dememeleri için dergimizin editörlerinden Didem Çelebi Özkan ve Nurdan Yılmaztürk “Önce bize gönder biz bir ne kadar düzeltebilirsek artık elbirliği ile bir bakalım sonra yayıncıya gönderirsin,” dediler.

Eyvallah, dedim, cansınız.

Hayır, şimdi işin kötü tarafı da benim okurlar bana alıştılar. Şimdi düzgün yazılmış kelimeler görünce, noktalama işaretleri yerli yerinde olunca vallahi okuyamazlar ya. Umarım okur sayımda azalma olmaz 🤨

Şimdi uzun zamandan sonra aranıza dönünce böyle hafif bir giriş yapayım dedim. O yüzden ufacık bir dip not: Allah rızası için otellere personel alırken işe başlama evraklarından akciğer testini çıkarıp IQ testi istenilmesi ve bir personeli müdür yaparken karakterinin oturup oturmadığına bakılıp ona göre müdür yapılması ricadır. Yoksa ben böyle yıllarca uzaktan bakar güler ve yazarım.

2. kitaptan ufacık bir alıntı:

Münferit şikâyetlerine bir yenisi daha eklendi:

Açık havuz neden ısıtmalı değil?

Lan oğlum, hava olmuş zaten 38 derece, e bir de havuz suyunu sıcak istiyorsun, ya kurban olduğum sen nasıl bir günah işledin de cehenneme hazırlık yapıyorsun?

Her zamanki gibi mizahla kalın.

Gülşah İslamoğlu

BEĞENEBİLECEĞİNİZ İÇERİKLER

5 YORUMLAR

  • Yanıtla Selver 25 Temmuz 2019 at 16:38

    Şükür kavuşturana.
     
    2. kitabını dört gözle bekliyorum Gülşah.
     
    Seni seviyoruz. Laf sokmalara devam et. Biz sana güveniyoruz. Vardır bir bildiğin. Dobra bir insansın gördüğüm kadarıyla.
     
    Görüşmek üzere

  • Yanıtla Fatma 25 Temmuz 2019 at 16:41

    Otelcilerin en arızası, en sevimlisi, en akıllısı ama belli etmeyeni.
     
    Yeni kitabını sabırsızlıkla bekliyoruzzzzz

  • Yanıtla Çağla Ketenci 25 Temmuz 2019 at 20:27

    Gülşah Hanım neredeydiniz?
    Artııık her hafta yazacak mısınız?
    Yeni kitap hemen gelsinnnnnn…

  • Yanıtla Mustafa kara 25 Temmuz 2019 at 21:32

    Ahali geldi bizim deli 😜
     
    Bu hafta yazısı çıkmış, valla özletti kendini.
     
    Takip etmeyenler burdan da takip ederler; “Aaaa genE bize laf sokmuş,” derler 🤣🤣🤣🤣
     
    Şaka bi yana, yeni kitap sabırsızlıkla bekleniyor. Editörler hızlı davransın bence 😃😃😃
     
    Hadi eyvallah 👋👋👋👋

  • Yanıtla Pınar Sude Genç 26 Temmuz 2019 at 00:38

    Çok keyifli bir yazı olmuş, yine tebessüm ederek okudum. 👏🏻😘

  • Cevap Yaz

    Yazı: Pembeden Yeşile Bütünlük | Yazan: İrem Savaş
    Girne Antik Liman
    Girne Antik Liman
    Öykü: Umarım Bu Gece Öldürülmem | Yazan: Didem Çelebi Özkan