Biraz Kitap

Sorun Bende Değil, Sende

9 Temmuz 2019

Sorun Bende Değil, Sende | Pinkfreud | Yorumlayan: Hülya Erarslan


Sorun Bende Değil, Sende | Pinkfreud

Ayy çok iyi geldi bunu okumak. Keyifli birkaç saat geçirmiş oldum.

Kitabı bulduğum yer neresi tahmin edemezsiniz. Adliyenin kütüphanesi.

İstanbul Anadolu Adliyesinde kütüphane olduğunu yakın zamanda keşfettim. Üye oldum, son zamanlarda oraya dadanıyorum. Bu kitap da orada bulduğum kitaplardan biri.

Giden Sevgilinin Ardından

Pelin ilişkisinde her şeyin yolunda olduğunu hatta belki de yakında evlenebileceklerini düşünürken terk edilir. Bunun üzerine hem eski sevgilisini unutmak hem de ondan daha mutlu olduğunu kanıtlamak için yeni ilişkilere yelken açar.

Yeni İlişkiler

Uzun yıllar sürmüş bir birlikteliğin ardından yeni birisiyle tanışmak, kendini anlatmak, onu anlamaya çalışmak zahmetli bir süreç. Eskisi ne güzel gak demeden anlıyordu ne istediğini. Hele bir de yeni tanıştığın kişi de eski sevgilisini senle unutmaya çalışan biriyse, haydi bakalım.

Hız Kesmeden

Pelin hiç hız kesmeden, hiç ara vermeden atlıyor yeni ilişkilere. Biri bitiyor, diğeri. Birinin cimriliği, diğerinin görgüsüzlüğü, ötekinin anne düşkünlüğü, berikinin gay çıkışı… derken bir türlü dikiş tutturamıyor.

Tanışma Kaynaşma

Bu kadar çok ilişki yaşaması değil de bu kadar insanla nasıl tanıştığı daha çok merak konusu oluyor. Bir de Pelin Hanım, sevgilisi olacak beyefendinin uzun boylu ve yakışıklı olmasını şart koşuyor. Seçenekler iyice azalıyor tabi bu durumda.

Kendi arkadaşları da merak edip soruyorlar, nereden tanışıyorsun bu kadar erkekle diye. Arkadaşının arkadaşıymış çoğu. Bir şekilde katıldığı ortamlarda tanışıyor. Ya kendisi tanışıyor ya da tanışmaya imkan sağlıyor.

Kendisi çok sosyal ve insan canlısı sayılmasa da arkadaşları öyle insanlar. Bu vesileyle hiç yalnız kalmıyor. Zaten yalnız kalmak da istemiyor. Ama öte yandan da bu ilişkiler ona bir yarar sağlıyor mu? Buradan bakınca pek yararlı olduğu söylenemez. Keyifli anları, canının sıkıldığı anlardan daha az gibi.

Stalk

Eski sevgilisinden ayrıldıktan sonra elbette bir süre daha onu İnternet ortamından izlemeye devam ediyor. Ara sıra stalklıyor. Buna gem vurmak mesele değil de ortak arkadaşlarının olması işi zorlaştırıyor. O arkadaşlar sayesinde veya o arkadaşlar nedeniyle eski sevgilisinden haber alıyor ister istemez.

Eğlenceli

Benim birkaç saatte bitirdiğim eğlenceli bir kitap oldu, “Sorun Bende Değil, Sende”. Tam yaz mevsimi, plajda şezlongda uyuklama aralarında okumalık.

Saygılarımla,
Hülya Erarslan

BEĞENEBİLECEĞİNİZ İÇERİKLER

No Comments

Cevap Yaz

Yazı: Pembeden Yeşile Bütünlük | Yazan: İrem Savaş
Girne Antik Liman
Girne Antik Liman
Öykü: Umarım Bu Gece Öldürülmem | Yazan: Didem Çelebi Özkan