Genç Kalemler

Evet Dünyayı İyileştiremezsin Ama…

9 Ekim 2019

Yazı: Evet Dünyayı İyileştiremezsin Ama... | Yazan: Pınar Sude genç

Çoğu insan çocukken bir gün dünyada iyiliğin kazanacağına ve güneşin günün birinde tamamen iyilik ve güzellik ile kutsanan bir dünyaya doğacağına inanır; içinde bunun için bir umut taşır. Yetişkinliğe erip hâlâ bu umudu kaybetmemiş olanlarınız da vardır belki. Realist düşünecek olursam tüm savaşların, krizlerin, vahşetlerin bir gün sona ereceğine inanmıyorum. Bu döngü her zaman devam edecektir.

Zaten dünya asla iyi bir yer olmayacak, o zaman biz de bu kötülük sarmalına katkıda bulunalım demiyorum. Zaten ister istemez katkıda bulunuyoruz, orası ayrı tabi. Bilerek, dünyayı kötülükleri ile bulanıklaştıran insanları kastediyorum.

“Hiçbir yararı olmayacağını bile bile insan kalmanın çok önemli olduğunu düşünüyorsan, onları yendin demektir” diyor George Orwell.

Ancak böyle yenebilirsiniz kötülükleri. Her şeye rağmen iyi birisi olmaya çabalıyorsanız en büyük zaferi elde etmiş olursunuz zaten. Çocuklarınızı yetiştirirken de “her zaman iyiler kazanır” gibi bir yalan söyleyip sonradan hayal kırıklığı yaşamalarına sebep olmayın, derim. İyiler genellikle kaybeder, bazen kazanırlar.

Evet dünyayı iyileştiremezsiniz ama her insanın kendi dünyasını iyileştirebilmek için uğraşabilirsiniz.

İyilik yapmayan ruh daralır. Çünkü iyilik yapınca hafifler, bir insanın mutluluğuna sebep olduğunuz için tebessüm eder, huzurlu hissedersiniz. Hiç değilse bende böyle hissiyatlar uyandırıyor, bir başkasının mutluluğuna katkıda bulunmak. Kendim için bir şeyler yapmaktan çok, başkalarının mutluluğu için çabalıyorum. Belki kendime yeteri kadar değer vermiyor, yeteri kadar sevmiyorumdur. Bir başkasının mutluluğuna sebep olduysam ben de oldukça mutlu olduğum için bu konuda pek sıkıntı yaşamıyorum.

Meslek hayalim de bunun üzerine kurulu. Benden yardım bekleyen bir insana yardım edip o kişiyi mutluluğuna kavuşturmak beni de mutlu edecektir, halihazırda da ediyor zaten. Ve bu hissiyat, meslek hayatımda -hatta şu anda da- karşılaşacağım tüm zorluklara değer.

Hemen her yazımda değindiğim gibi, söylemeden geçemeyeceğim. Sizin de hayatınızda bir gaye, aldığınız her nefesin bir amacı olsun. Yaşadığınız tüm zorluklarda, o hedefi düşünerek, yerden kalkıp üzerinizi silkeleyerek büyük bir arzuyla koşmaya devam edeceğiniz bir amaç.

Minik bi’ not: Benim de kendi küçük dünyamın güzelleşmesinde katkıda bulunan, “Evet dünyayı iyileştiremezsin Pınar ama benimkini yaptığın gibi başka insanların hayatını, kendi küçük dünyalarını da güzelleştirebilirsin” diyerek bu felsefeyi edinmemi sağlayan, kendi hedefim üzerinde kafam karışınca bile bana beni hatırlatan, tam yolumu kaybetmek üzereyken ruhumdan yakalayıp yolumu bulmamı sağlayan çok sevdiğim arkadaşım, benim deyişimle Potter… İyi ki varsın, teşekkür ederim.

En içten sevgilerimle,
Pınar Sude Genç

BEĞENEBİLECEĞİNİZ İÇERİKLER

4 YORUMLAR

  • Yanıtla Özge Can 9 Ekim 2019 at 19:41

    “Dünyayı güzellik kurtaracak demiş” şair. Sen de güzel kalbin, fikrinle, çevrene kaleminden dökülen cümlelerinle bu güzelliği yayıyorsun. Genç arkadaşım, umut ışığısın hepimize, güzellikler seninle olsun, iyilik bulaşıcıdır 😊
     
    Öpüyorum güzel kalbinden 💙

    • Yanıtla Pınar Sude Genç 9 Ekim 2019 at 22:58

      Güzel düşünceleriniz için çok teşekkür ederim. Ben de çok öpüyorum! 🌚♥️

  • Yanıtla Didem Çelebi Özkan 9 Ekim 2019 at 21:41

    Sudecim, konu çok iyiydi fakat ondan da iyi olan kuvvetli anlatımındı. Tebrik ederim güzelliğim. Bir sene içinde inanılmaz bir yol katettin 👏🏻👏🏻
     
    Seni de sevgili editörün Beril‘i de yürekten kutluyorum.

    • Yanıtla Pınar Sude Genç 9 Ekim 2019 at 22:59

      Çok teşekkür ederim Didem Ablacım, sayenizde… Gerçekten Beril Ablama da emekleri için minnettarım, çok fazla şey kattı bana. 🌚

    Cevap Yaz

    Yazı: Pembeden Yeşile Bütünlük | Yazan: İrem Savaş
    Girne Antik Liman
    Girne Antik Liman
    Öykü: Umarım Bu Gece Öldürülmem | Yazan: Didem Çelebi Özkan