Astroloji

14 Ekim | Koç Burcunda Dolunay

2 Ekim 2019

14 Ekim: Koç Burcunda Dolunay

Bağlara, kurduğumuz ilişkilere odaklı bir sürecin içinden geçerken 14 Ekim’de Koç burcunda dolunay gerçekleşecek. Gücün ve kendinin farkında olma enerjisini arttırıyor. Bir yandan çocuksu yanlar ile olgun yetişkin bilinci, bir yandan liderlik ile kontrolcülük arasında yerimizi bulmaya çağırıyor.

Koç Burcunda Dolunay

İkili diyaloglarda denge kurmaya çalışırken, karşı tarafı da anlamaya çalışırken, seçimleri birlikte olduğumuz insanlara bırakma eğilimindeyken gerçekleşecek 14 Ekim dolunayı. Bireysel yaşamımız için de birliktelikler için de tek başımıza yapabileceklerimize dair fark edişler çoğalacak. Pozitif deneyimler yaşamaya yönelik taşıyacağımız güçlü enerji ile gerekli kararları almaktan çekinmeyeceğimiz bir süreç olacak.

Aile içi ilişkilerde, işle, eşle, sosyal çevreyle ilgili konularda hem birlikte hareket etmekten vazgeçmeme hem de bireysel olarak isteklerimizin güçlü şekilde öne çıkması söz konusu olacak. Kendi isteklerimizi gerçekleştirmekle iki taraf arasındaki dengeyi kurgulama arasında kalabiliriz. Bir yanımız hayatımızdaki kişileri kendimiz gibi, kendimizi de karşımızdakiler gibi gözetmekle pozitif yüklenirken bir yanımız yalnızca kendi isteklerimize odaklanmaya ve gerçekleşmeme halinde tepki göstermeye meylediyor olacak.

Kendimize sağladığımız maddi veya manevi faydayı çevremize de sağlama isteği duyacağız. Koç dolunayının getirisiyle bu sırada kendi bildiğimiz “doğruyu”, “faydayı” başkalarının hayatlarına da uygulamak isteyebilir, “benim istediğim gibi ol, bu faydalı” çerçevesinden bakabilir veya böyle davranışlarla karşılaşabiliriz. Bu süreçte isteklerin kabul görmemesi başarısızlık sinyalleri olarak algılanabilir. Başkalarının hayatında söz sahibi olma isteği duyabiliriz. Hissettiğimiz gücü ve yüksek enerjiyi akıtacak bir yer arayışıyla, insanları mutlu etme, onlara yardımcı ve faydalı olma arzusuyla veya güçlü hissetme yöntemi olarak başkalarını ilgilendiren konularda onların yapacağı hamleleri onlardan önce yapmaya yeltenebiliriz. Esasen çocukken bize bırakılmamış seçimleri şimdi yapmaya çalışma halinde olabiliriz.

Hızlı hareket etme, her ne istiyorsak anında yapma, ani kararlar alma isteği yüksek olacak. İlk yüksek heyecan, kararlar almaya çekebilir. Büyüme ve yeni sınırlar keşfetme arzusu duyduğumuz alanlarda bunlara yer açmak için hızlı sonlandırmalarda bulunabiliriz.

Liderlik vs. Kontrolcülük

Kendimiz veya çevremizdekiler için bireysel olarak yapabildiklerimizi görmek mutluluğu arttırırken aynı ölçüde sorumluluk kabullenme potansiyelimiz olduğu durumlarda yorulmadan, sıkılmadan, liderlik yaparak yürüyebiliriz. Ancak her şeye hakim olma isteği ile birlikte sorumluluk almaktan kaçma halindeysek Koç burcunda dolunay sürecinde hükmedici, kontrolcü davranışların öne çıktığını görebiliriz.

Pozitif yüksek enerjiyi de kullanarak hem kendinin hem pek çok kişinin mutlu olabileceği deneyimler yaratmaya liderlik yapabilmek ile kontrol ederek, “siz benim istediğim gibi bir ortam yaratın” ikilemi arasında kalınabilir. Sebepsizce isteklerimizde mi diretiyoruz, gerçek liderliği ortaya çıkarıp, bir yetişkin bilinciyle hem kendimizi hem çevreyi anlayıp, bizi ve birlikte etkilenebilecek çemberi mutlu edecek kararlar mı alıyoruz sorgulamasını getiriyor. Gücümüzü sahiplenmekten vazgeçmemeyi, kendi mutluluğumuzu ve diğer insanların varlığını unutmamayı hatırlatıyor.

Çocuksu yanlarla olgun bir yetişkin bilinci arasında gidip gelip yerimizi bulmaya çalışırken kendimize tek tarafı dayatmak yerine ikisini harmanlamanın mümkünlüğünü hatırlamak ve dengeyi bulmak süreci kolaylaştırabilir.

Koç burcunda dolunay ile ilgili bu etkileri hangi alanlarda alacağınıza dair yükselen burcunuza öncelik vermenizi öneririm:

Koç:

Beden, görüntü, dışarıdan nasıl algılandığınız, kendinizi ortaya koyma biçiminiz, tek başına var olma ve ilişkilerinizle ilgili konular

Boğa:

Sevdiklerinize destek ve yardım, sağlık, bilinçaltı ve spiritüel konularla ilgilenme, izole hissetme, içinizle bağlantı kurma ile ilgili konular

İkizler:

İdealleriniz, hedefleriniz, arkadaşlarınız, sosyal çevre ve bağlantılarınızla ilgili konular

Yengeç:

Kariyer, iş, toplumsal statünüz, çalışma hayatı, eş ve anne/baba olma ile ilgili unvanlarınız

Aslan:

Eğitimler, seyahatler, yurtdışı, medya, yayıncılık, interneti kullanma, hayata bakış açınız ve ruhsal alanda gelişim ile ilgili konular

Başak:

Para durumu, alacaklarınız, borçlar, ödemeler, miras, eşinizin para kaynakları, ortaklı gelirleriniz ile ilgili konular

Terazi:

İlişkiler, evlilik ve iş ortaklıklarıyla ilgili konular

Akrep:

Çalışma ortamı, şartları, çalışma arkadaşları, beden, spor, diyet ve sağlıkla ilgili konular

Yay:

Sevgi, aşk, romantik birliktelikleriniz, hobileriniz, yaratıcılığınızı ortaya koyma ve çocuklarla ilgili konular

Oğlak:

Ev, aile, güvende olma hissi, yaşadığınız yer/şehir/ülke ile ilgili konular

Kova:

Yakın çevre, kardeşler, akrabalar, kısa seyahatler, iletişim kurduğunuz insanlar ve iletişim şekliniz, öğrenme ve eğitim ile ilgili konular

Balık:

İş, gelir ve harcamalar, para kaynaklarınız ile ilgili konular

Sevgiyle…❤❤

Hazal Özkan

BEĞENEBİLECEĞİNİZ İÇERİKLER

No Comments

Cevap Yaz

Yazı: Pembeden Yeşile Bütünlük | Yazan: İrem Savaş
Girne Antik Liman
Girne Antik Liman
Öykü: Umarım Bu Gece Öldürülmem | Yazan: Didem Çelebi Özkan