Astroloji

8 Nisan | Terazi Burcunda Dolunay

1 Nisan 2020

Yazı: 8 Nisan: Terazi Burcunda Dolunay | Yazan: Hazal Özkan

Terazi burcunda dolunay 8 Nisan’da gerçekleşiyor; ilişkileri, sınırları, eşitliği odağa getiriyor. Birliktelik içinde alan bulmak gündemimizde olacak.

Terazi Burcunda Dolunay

Özel ve sosyal ilişkiler içerisindeki, birliktelik, bütünlük içindeki alanımızın, bireyliğimizin, varlığımızın, bireysel bütünlüğümüzün farkında olmadığımız, bunlarla ilgili özenli davranmadığımız haller göze çarpmaya başlıyor. Eksiklerin göze görüneceği, sınırların şekillenmesine yönlendiğimiz bir evre olduğu için birliktelik, çokluk içinde kendimizi erittiğimiz durumlar çok daha kırıcı ve tahammülsüz hissettirebilir. Dışarıda, ilişkide, toplumda, otoritelerle iletişimde kendimizi yokmuş, yok sayılıyormuş gibi hissetme halleri söz konusu olabilir.

Terazi dolunayı sürecinde sınır çizme eksikliklerini gözden geçirmeye ihtiyaç duyabiliriz; niçin yapmadığımızı, netlik korkusunu, karşıdakine hayır demenin bencillik hissi vermesini, suçluluk hissettirmesini, bencillikle yargılanma, dışlanma, sevilmeme korkularını, netsizlikte, seçimsizlikte dolaşmanın kazanç sağladığını düşünme hallerini gözlemleyebiliriz. Kendi alanımızı, isteklerimizi netleştirir, belirtirken suçluluk hissetme, kötü hissetme söz konusu olabilir. Birine hayır dediğimiz için o kişiye karşı mahcupluk, eziklik, suçluluk, negatif hisler duyma halleri kendini gösterebilir; evrenin akışına ya da yaratıcı gücün istediğine ters seçimler yaptığını düşünme, hissetme halleri bu süreçte belirgin olabilir. Bu sebeplerle hızlıca toparlama, telafi etme ihtiyacı duyarak fazla vericilik, fedakarlık yapma halleri ya da hayatın başka alanlarını sıkıntıya dönüştürme yani bir şekilde ceza çekme, karşılığını ödeme, kendini cezalandırma durumları söz konusuysa bunları gözlemleyebiliriz.

Sınırlar

Sonra tümünü bir kenara bırakıp yeni bir sayfa açmak iyi olacak. Çünkü martın son haftası Satürn’ün Kova burcuna geçmesiyle birlikte 2023 yılına kadar sürecek yeni bir dönem başladı ve bu sınırlar konusu bireysel, toplumsal, evrensel düzeylerde net olarak çizmemiz için çokça önümüze gelecek. Terazi dolunayı bu sürecin girişini oluşturup eksiklerimizi görebileceğimiz bir ortam hazırlayacak. Bu dolunayda en fazla birebir ilişkiler, partner ilişkileri bu konularda yansıtıcı olabilir. Hem bencil hissetmeden hem bencilliğe kaymadan ama ben varım, buradayım, böyleyim, seçimim bu, isteğim bu vb. net çizgileri var etmeyi hatırlatacaktır. Karşımızdakini ve diğerlerini düşündüğümüz kadar kendimizi, kendimizi düşündüğümüz kadar onları düşünmek ve bu dengeyi hatırlamak bu dolunayın kilit noktalarından olduğu kadar önümüzdeki yılların da anahtarı.

Sınırlarımıza girildiğinin farkında olmadığımız, gösterdiğimiz kadar değeri geri almadığımız durumlara Terazi dolunayı etkisinde uyanabiliriz. Henüz uyandıysak ya da daha önce fark edip şimdiye kadar ifade etmediysek bu dolunayda içeriden yakıp yıkmak gelebilir. Fakat nihai olarak vereceğimiz tepki agresiflik ve tartışma çıkarmak yerine net ve keskin şekilde mesafe koymak olacaktır.

İlişkiler ve iletişimle ilgili devam edecek bir dönüşüm döneminin ilk aşaması, belirginleşme evresi olacaktır.

Terazi burcunda dolunay ile ilgili bu etkilerin, tamamlanma, sonuçlanma ve netleşme süreçlerinin hangi alanlarda şekilleneceğini okurken yükselen burcunuza öncelik vermenizi öneririm:

Koç:

İlişkiler, evlilik ve iş ortaklıklarıyla ilgili konular

Boğa:

Çalışma ortamı, şartları, çalışma arkadaşları, beden, spor, diyet ve sağlıkla ilgili konular

İkizler:

Sevgi, aşk, romantik birliktelikleriniz, hobileriniz, yaratıcılığınızı ortaya koyma ve çocuklarla ilgili konular

Yengeç:

Ev, aile, güvende olma hissi, yaşadığınız yer/şehir/ülke ile ilgili konular

Aslan:

Yakın çevre, kardeşler, akrabalar, kısa seyahatler, iletişim kurduğunuz insanlar ve iletişim şekliniz, öğrenme ve eğitim ile ilgili konular

Başak:

İş, gelir ve harcamalar, para kaynaklarınız ile ilgili konular

Terazi:

Beden, görüntü, dışarıdan nasıl algılandığınız, kendinizi ortaya koyma biçiminiz, tek başına var olma ve ilişkilerinizle ilgili konular

Akrep:

İdealleriniz, hedefleriniz, teknoloji kullanımı, arkadaşlarınız, sosyal çevre ve bağlantılarınızla ilgili konular veya sevdiklerinize destek ve yardım, sağlık, bilinçaltı ve spiritüel konularla ilgilenme, izole hissetme, teslimiyet, içinizle bağlantı kurma ve sanatsal çalışmalar ile ilgili konular

Yay:

Kariyer, iş, toplumsal statünüz, çalışma hayatı, eş ve anne/baba olma ile ilgili unvanlarınız

Oğlak:

Eğitimler, seyahatler, yurtdışı, medya, yayıncılık, interneti kullanma, hayata bakış açınız, bilmediğinizi keşfetme, öğrenme, deneyimleme ve ruhsal alanda gelişim ile ilgili konular

Kova:

Para durumu, alacaklarınız, borçlar, ödemeler, miras, eşinizin para kaynakları, ortaklı gelirleriniz ile ilgili konular

Balık:

İlişkiler, evlilik ve iş ortaklıklarıyla ilgili konular

Sevgiyle…❤❤

Hazal Özkan

BEĞENEBİLECEĞİNİZ İÇERİKLER

No Comments

Cevap Yaz

Yazı: Pembeden Yeşile Bütünlük | Yazan: İrem Savaş
Girne Antik Liman
Girne Antik Liman
Öykü: Umarım Bu Gece Öldürülmem | Yazan: Didem Çelebi Özkan