Astroloji

26 Kasım | Yay Burcunda Yeniay

13 Kasım 2019

Yazı: 26 Kasım: Yay Burcunda Yeniay | Yazan: Hazal Özkan

Merkür gerilemesinin durup düşünmeli, düşünüp taşınmalı günlerinin ardından 26 Kasım’da gerçekleşecek Yay burcunda yeniay. Zihnimizde birikmiş ne varsa fiziksel adımlara dönüşecek. Akıldan geçirmek, planlamak, öngörülerde bulunmak yetmeyecek; uygulamak, deneyimlemek, yaşamak isteyeceğiz.

Yay Burcunda Yeniay

Günlük akışımızda, her günün aksamayan sistemi içinde rahatsız eden her ne varsa, yeniay öncesi haftalar boyunca zihinlerde gündem. Daha önce mantık süzgecinden süzülmeden direkt olarak deneyimin içine atlanmış durumların ayrıntılarını irdeleme ve gerekenleri dönüştürme süreci Yay yeniayına kadar devam edecek. Yeniay ise temkinli olma, güvende kalma, kendini korumaya alma hallerinin içine cesaret, pozitif bakış, kabuktan çıkma ve yaşama arzusu katacak.

İçinde olduğumuz süreç, 2018’de attığımız cesaretli adımların içine zihinsel süzgeç ekleyip tekrar gözden geçirmeyi getiriyor. 2019 boyunca daha ferah deneyimleri arzuladığımız, büyümeyi ve mevcut durumun ötesine geçmeyi hedeflediğimiz alanlarda ise temkinli olma halini bir kenarda tutarak nihai kararlara götürebilecek şekilde pozitif motivasyonları daha da güçlendiriyor. Yay yeniayı ile birlikte, sadece dürtüsellikle ilerlediğimiz alanların içine mantık, sadece temkinlilik ve mantıkla hareket etmeye çalıştığımız alanların içine cesaret katarak son iki seneyi yin-yang gibi toparlayabildğimizi göreceğiz.

Jüpiter Yay burcu yolculuğunu tamamlıyor

Jüpiter, bir sene süren Yay burcu yolculuğunu tamamlamaya hazırlanıyor. Yay yeniayı ile birlikte onun da Yay burcunda son haftası başlıyor. Sonrası Oğlak burcunda, 2017 sonundan beri Satürn’ün zorlamakta olduğu alanlara destek vermeye koşmasıyla devam edecek. Fakat şimdi, geride bırakmaya hazırlandığımız bir yıl boyunca istediğimiz ve denediğimiz mevcut durumun ötesine geçme deneyiminin en güçlü kararlarını aldığımızı, en kuvvetli adımlarını attığımızı görebiliriz.

Günlük akışta değişimler

Yeniay, farkında olmadan, mekik dokur gibi, her gün benzer şekilde işleyen tekrarlı akışımızı odağa alıyor. Her gün etkileşimde bulunduğumuz kişilerle, partnerimizle, ailemizle, çalışma arkadaşlarımızla ilişkimizi gözümüze daha fazla görünecek bir noktaya koyuyor. Yeniay sırasında etkin olacak Mars-Uranüs karşıtlığı ile bu sistematiklik içerisinde memnuniyetsizlik beslediğimiz durumlara tahammül azalıyor. Hoşnutsuzluğu dile getirmekle birlikte kesin ve keskin kararlar alabiliriz. Mutluluğu, huzuru arttırma, yaşam enerjisini yükseltme isteğiyle, problem gördüğümüz durumları ya net bir şekilde düzeltmek ya da sonlandırmak isteyeceğiz. Günlük rutine, süregelen akışa tüm netliğimizle yeni bir soluk getirme amacıyla harekete geçebiliriz. Şikayetçi olmakla beraber tekrar eden döngülerle karşılaşma halinde bir taraftan zihnin huzursuzluktan beslenişini fark edebiliriz. Gerilimleri de pozitif sonuçlar için değerlendirdiğimizi görebiliriz.

Yay burcunda yeniay ile ilgili bu etkileri hangi alanlarda alacağınıza dair yükselen burcunuza öncelik vermenizi öneririm:

Koç:

Eğitimler, seyahatler, yurtdışı, medya, yayıncılık, interneti kullanma, hayata bakış açınız ve ruhsal alanda gelişim ile ilgili konular

Boğa:

Para durumu, alacaklarınız, borçlar, ödemeler, miras, eşinizin para kaynakları, ortaklı gelirleriniz ile ilgili konular

İkizler:

İlişkiler, evlilik ve iş ortaklıklarıyla ilgili konular

Yengeç:

Çalışma ortamı, şartları, çalışma arkadaşları, beden, spor, diyet ve sağlıkla ilgili konular

Aslan:

Sevgi, aşk, romantik birliktelikleriniz, hobileriniz, yaratıcılığınızı ortaya koyma ve çocuklarla ilgili konular

Başak:

Ev, aile, güvende olma hissi, yaşadığınız yer/şehir/ülke ile ilgili konular

Terazi:

Yakın çevre, kardeşler, akrabalar, kısa seyahatler, iletişim kurduğunuz insanlar ve iletişim şekliniz, öğrenme ve eğitim ile ilgili konular

Akrep:

İş, gelir ve harcamalar, para kaynaklarınız ile ilgili konular

Yay:

Beden, görüntü, dışarıdan nasıl algılandığınız, kendinizi ortaya koyma biçiminiz, tek başına var olma ve ilişkilerinizle ilgili konular

Oğlak:

Sevdiklerinize destek ve yardım, sağlık, bilinçaltı ve spiritüel konularla ilgilenme, izole hissetme, içinizle bağlantı kurma ile ilgili konular

Kova:

İdealleriniz, hedefleriniz, arkadaşlarınız, sosyal çevre ve bağlantılarınızla ilgili konular

Balık:

Kariyer, iş, toplumsal statünüz, çalışma hayatı, eş ve anne/baba olma ile ilgili unvanlarınız

Sevgiyle…❤❤

Hazal Özkan

BEĞENEBİLECEĞİNİZ İÇERİKLER

No Comments

Cevap Yaz

Yazı: Pembeden Yeşile Bütünlük | Yazan: İrem Savaş
Girne Antik Liman
Girne Antik Liman
Öykü: Umarım Bu Gece Öldürülmem | Yazan: Didem Çelebi Özkan