Üçüncü Göz

Kader Gayrete Aşıktır

23 Ocak 2023

Kader Gayrete Aşıktır

Hiçbir şeyi çekiştirip zorlamıyorum, olmadığı yerde bağlıyorum başını. Başımı ağrıtmamanın birinci koşulu buymuş. Tabii insan bunu her zaman yapamıyor, bazıları sürekli o uyarıyı verdiğinde insan sinirinden, stresinden kendini göremiyor.

Bazı insanların besini bu, gerçekten. Sizin huzursuz ve mutsuz oluşunuzla besleniyorlar, bir nevi zararlı bakteri.

Karşılığı sistemde elbette var, onlar olmasa siz açığa çıkamazsınız, sizin değeriniz bilinmez bilmem ne. Tatlı cümleler içerisinde böyle çıkışıyorum ne olduğuna ben de şaşırıyorum. Sonra anlıyorum ki günlük rutinlerini aksatmasına gerek yok ayçiçeğinin.

O mükemmel diziliminin yanında buluyor kendine bir yol ve bir yön, yağmur yağsa da yağmasa da. Biz neden bu kadar derinden, kökten sarsılıyor bütün meyvelerimizi döküyoruz dersiniz? Ailenizde yaşayan insanların tepkisi ve duygusu çok önemli. Eğer ki öyle öğrendiyseniz “Geçmiş olsun çok yapacak bir şey yok” tabii ki değil; ben böyle öğrendim ama bunu değiştirmenin bir yolu var.

Psikolojide de bir altın oran mevcut yani.

Kurallar, kaideler insanı gönyede tutabilmenin bir yöntemi belki de. Ah duygular… Bizi yukarı fırlatıp, aşağıda tutan güvenli kollar olduğunda kıymetli, aşağıda biri olacak mı olmayacak mı sorusuyla karman çorman. Yöntemlerimiz, yönelimlerimiz ve hamur olmuş cevaplarımız var. Nedenler yatak sonuçlar kalkıp işe gitmek. Hareket olmadığı sürece, çözüm dinimizde olsa da onu benimseyemiyoruz.

Peki ya seni hangi duygu sıkıştırıyor? Altın oranını ne kaydırıyor? Peki bu cevaplarla ne yapabilirsin? Daha rahat bir yatak ve daha rahat bir iş yaşamına ne dersin? Baktığın yere göre bu düşüncelerin değişir ve senin iç sistemin, altın oranın rahat eder. Sen bir ayçiçeği olduğunda yanında Çiğdem çitleyen çok olacaktır ama bu seni rahat mi hissettiriyor rahatsız mı? Bir bak bakalım. Sonrası mı? Güllük gülistanlık.

Kader gayrete aşıktır

Sen hiç Kanat çırpmadan nasibine ulaşan bir kuş gördün mü? Peki, karıncaların nasibi ayağına mı geliyor? Ayçiçekleri bile nasibi için güneşe yüzünü dönmüyor mu? Bulanların ancak arayanlar olduğunu söyleyen alim ne kadar haklı sence?

Yani sen önce bir niyet et, gayret et ve acele de etme, mutlaka sabret.

Zorlayınca olmaz, nasipse olur. ama zorlamadan da nasip olmaz. Çünkü kader gayrete aşıktır!
 
 
İlayda Oylum Güleryüz Çetinel
 
 

BEĞENEBİLECEĞİNİZ İÇERİKLER

No Comments

Cevap Yaz

Yazı: Pembeden Yeşile Bütünlük | Yazan: İrem Savaş
Girne Antik Liman
Girne Antik Liman
Öykü: Umarım Bu Gece Öldürülmem | Yazan: Didem Çelebi Özkan