Üçüncü Göz

2020’ye Giderken

30 Aralık 2019

Yazı: 2020'ye Giderken | Yazan: İlayda Oylum Güleryüz

Sevgili Yıllığım,

Gelip giderken dokunduğun, güzelleştirdiğin ve tanıştırdığın nice değere teşekkür ederim. Öncelikle SenVeBen ailesine katıldığım için sana müteşekkirim.

Mektup yazmanın önemine vurgu yapmak istiyorum. Bu bağlamda Tolkien’in Noel Baba’dan Mektuplar kitabı bir harika. Tolkien, Noel zamanı çocuklarına Noel Baba’nın ağzından yazdığı mektuplar ile onlar ile bir diyalog kuruyor. Dünyaya bir kitap, bizlere koskocaman bir hayal dünyası bırakıyor böylece.

Aralık ayı boyunca ben de her gün bu kitaptan bir mektup okudum. Çok güzel mesajlar içeren, büyük küçük herkesin yaratıcılığına ve hayatına dokunan kitaptan mektup örneklerini de bu yazıda paylaşıyorum.

“… istediğiniz bütün hediyeler elinize geçmediyse ya da bu yıl her zamankinden daha az hediye gönderildiğini düşünüyorsanız, bu Noel gününde dünyanın dört bir yanında çok yoksul, açlık çeken çocuklar bulunduğunu da düşünün.”

“Bu yıl pek karanlık geçti, karlar ve yıldızlardan başka resmi yapılacak hiçbir şey yoktu, ben de oturdum size mektup yazdım.”

“Kaç doğumlu olduğumu bir türlü çıkaramıyorum. Eminim kimseler de bilmiyordur. Aklımdan değişik tarihler geçiyor, ama 1934 yaşında olabilirim.”

“Kutup Ayısı patisini zedeler”, “Noel Baba’dan buzz gibi öpücükler” ve daha bir çok anlamlı cümle ile ısındım çoğu gün.

İyi bir kitap, iyi bir müzik bizi çok farklı ruh hallerinde gezintiye çıkarabiliyor.

Bu yıllık bilançomda katıldığım sayısız konser, bale ve operanın beni nasıl ısıttığını, hayal dünyamı nasıl şekillendirdiğini bilseniz… Yeni yıldan beklentilerim yine bu anlamda doludizgin bir yıl geçirmek ve fayda sağlamak. Bildiklerimi aktarmak gibi bir derdim var. Gerçekten bildiğim sadece bende kalırsa iyi hissetmiyorum. Boşuna gibi… Paylaşırsam çoğalıyorum, öğrendiğim bir parça diğerine dokunuyor ve DOMİNO!

Peki siz en son ne öğrendiniz?

2019, bir kişi olsa ona ne söylemek istersiniz?
En son kiminle ne paylaşmaktan inanılmaz keyif aldınız?

Yıl toparlanmış giderken birkaç soru kalıyor elimizde. Cevapların güzeli çirkini, iyisi kötüsü yok. Sadece bir değerlendirme.

Cümleler dolusu bir cevap ya da bir kelime, belki de bir harf. 2020 mesela, bir harf olacak olsa yine A’yı seçerim. Başlangıç olsun, sonunda yine burada yanı başımda dursun diye.

Herkese buzz gibi bir yıl diliyorum. Buzdan kastım, Noel Baba gibi yaratıcı, sevindirici, temiz, dürüst ve dik. Erirse mi? İçimiz ısınır…

İlayda Oylum Güleryüz

BEĞENEBİLECEĞİNİZ İÇERİKLER

No Comments

Cevap Yaz

Yazı: Pembeden Yeşile Bütünlük | Yazan: İrem Savaş
Girne Antik Liman
Girne Antik Liman
Öykü: Umarım Bu Gece Öldürülmem | Yazan: Didem Çelebi Özkan