Üçüncü Göz

Ay

10 Ocak 2022

Yazı: Tükenmemek için Tüketiyoruz | Yazan: İlayda Oylum Güleryüz

Ay derken bu şekilden şekile girip bizim modumuzu etkileyen Ay’dan bahsetmiyorum. Bayağı böyle aaaaay diye bağırmak bahsettiğim. Şu sıralar çok gün oluyor, içimde yankılanan yarım ay. Hilâl olması isteğim, dolup dolup taştığını gördüğüm dolunay ise içimi çekiyor. Size de oluyor mu? Şöyle yapsam bu ne der, böyle yapsam laf olur, şu gelse böyle olur mu…

Ay ki ne ay. Toplumsal bir iç çöküş.

Ağrıyı bir yere konumlandıramadığım o saçma düzen. Belim sırtım ağrıyor psikolojiktir. Tamam, psikolojik de olsa ağrıyor. İnsanın kendine en büyük yansıması değil mi psikoloji? Buna bir sürü insan ömrünü adamamış mı? Adler, Freud, Jung.

Ay bak, yine ay! Biri de tutup beni iyi anlamda sallamıyor iyi mi? Bir sarsılsam, üzerimdeki karlar dökülse, kar küresindeki kız gibi görünsem. Işıl ışıl olacağım işte o zaman. Öyle olsa böyle olsalardan değil de, ay beni bir salın yahu.

Bir dağ hayal ediyorum şimdi dolunay manzaralı. Ah şu an bunu hayal ederken gördüğüm rüya geldi aklıma. Onu şuraya asıp konuya devam edeceğim. Dağın tepesindeyim, Heidi gibi ve göğsümü gere gere açıp bağırabiliyorum ve tortu yapmış söylemlerim açılıyor, kendime yük karlarım dökülüyor. Erisin o karlar da içeyim ben onlardan bıcıbıcı yapayım bize.

Lütfen insanlar birbirine iyi gelmeyecekse sussunlar daha iyi.

Nedir efendim bu mutsuzluk? Bütün yapacaklarımız tükendi, evin en ücra köşesini kullanan karantina döneminde sanki beynim. Bir salınım yaşayıp gezmek, keşfetmek istiyor gönlüm. İyi gelen insanlar da mutasyona uğradı iyi mi. Mış gibi yapılan iyilikler; tıpkı helvadan yapılan putlar gibi, şimdi yeme zamanı! Putları Nemrut dağına, sırtımı da güneşe dayıyorum, Kommagene Krallığı karşımda ve ben aaaaay diye haykıyorum. Onlar hafif sarsılıyor üzerindeki tortular dökülüyor ve gülümsüyorlar. Oh be!

Bazen kendinizi alıkoyduğunuz şeylere bir bakın ve sıralayın her birini. Ne kadar zor gelirse gelsin yapmaya gayret edin. Kendinizi kitli tuttuğunuz o odalardan özgürleştirmeyi öğrendiğinizde daha da öz insan hissediyor olacaksınız kendinizi. Peki ama sen, zaman zaman iyi fikirlerini putlaştırıp yiyen dostum sen…

Nedir yapmaktan kendini alıkoyduğun zenginliklerin?
 
 
İlayda Oylum Güleryüz Çetinel
 
 

BEĞENEBİLECEĞİNİZ İÇERİKLER

1 Comment

  • Yanıtla Şen Sevgi Erişen 13 Ocak 2022 at 21:02

    “Nedir yapmaktan kendini alıkoyduğun zenginliklerin?”
     
    Bu soruyu kendimize sordurduğunuz için çok teşekkürler ediyorum size.
     
    Ay’dan çok felsefi ve eğlenceli bir yazı çıkmış bir defa daha… Ay!! Ay!!

  • Cevap Yaz

    Yazı: Pembeden Yeşile Bütünlük | Yazan: İrem Savaş
    Girne Antik Liman
    Girne Antik Liman
    Öykü: Umarım Bu Gece Öldürülmem | Yazan: Didem Çelebi Özkan