İremushka’nın Panosu

Cunda | Kısa Bir Mola

5 Ağustos 2021

Yazı: Cunda | Kısa Bir Mola | Yazan: İrem Savaş Sakin

Merhabaaa! Hayattan kaçmak için değil, hayatı kaçırmamak için yola çıkanlardan mıyız? EVEET.

Eşi ticaretle uğraşanlar bilir ki haftalar öncesinden tatil planı yapmak bizler için namümkün bir olay. Genelde perşembe günü tatile karar verilir, o gece valiz hazırlanır ve cuma sabah yola çıkılır 🤦🏼‍♀️

“Haydi, tatile gidiyoruz” cümlesini duyduktan 3 sn sonra tatile gitmeye hazır hale gelme potansiyelinde olduğumdan, benim için zor bir durum değil. Yine bir sabah aynı böyle bir ani karar ile yola çıkıldı.

Rotamızı seçerken Bursa’da yaşadığımızı ve saatler boyu araba kullanmak istemediğimizi baz alarak bir seçenek düşündük. Benim küçükken gittiğim ama haliyle hiç hatırlamadığımdan yeniden gitmek istediğim bir ada olan Cunda Adası’nı tercih ettik.

Cunda

Ben de ilk rotamız olan Cunda ile ilgili küçük öneri ve tavsiyelerimi kaleme aldım sizler için..

Herkesin tatil anlayışı ve gideceği lokasyondan beklentileri farklıdır. Aslında her plan için farklı amaçlar güdüyor da olabiliriz. Örneğin biz eşimle ilk rotamızı belirlerken -daha önce de belirttiğim gibi- yakın mesafe olmasına dikkat ettik öncelikle. Ardından küçük, tatlı, sakin, yürüme mesafesinde şirin bir çarşısı, restaurantları olsun diye düşündük. Böylece tatil beldemiz belli olmuştu; Cunda Adası.

Otel seçimi konusunda genelde ailede akla gelen isim olurum, bayılırım internette otel sörfü yapmaya. Ee ata sporumuz 🙃

Mola Cunda Hotel and Beach

Cunda’ya karar kıldıktan sonra direkt küçük bir araştırmaya koyuldum. Çok geçmeden karşıma Mola Cunda Hotel (@molacunda) çıktı. Dekorasyonu, sadeliği beni inanılmaz cezbetti. Ama yeterli mi? ASLA. İnce eler, sık dokurum demiştim.

Hemen iletişim numaralarından kendilerine ulaştım ve rezervasyon yaptırmak için bir sohbet gerçekleştirdim. Telefonu kapattığımda bende kalan en büyük izlenim; bu kadar pozitif bir “merhaba” ve ardından gelen her soruya büyük bir samimiyet ve işlerine olan aşkla verilmiş cevaplardan sonra sanki orada her gün bulunuyormuş gibi hissetmemdi.

Ve hemen yola çıkıldı…

Otele girdiğiniz gibi pozitif enerji ciğerlerinize doluyor hiç şüphesiz. Ayrıca aynı telefondaki samimiyet, üstüne bir de güleryüz eklenmiş şekilde karşılıyor sizi otele girdiğiniz ilk andan itibaren.

Otel’in sahipleri tatlı mı tatlı Çiğdem Özsüt (@cidomutfakta) ve Orçun Özsüt (@orcunozsut) ailesi ile karşılaştığınızda ise oteldeki bu güleryüzün ve pozitif enerjinin sebebini anlamış oluyorsunuz. Kendilerine, kendimizi misafir değil ev sahibi gibi hissetmemizi sağladıkları için çok teşekkür ederiz.

Her daim ulaşabileceğiniz, sıkıntınızı belirtebileceğiniz bir çok görevli arkadaşlar bulunuyor otel içerisinde. Sabahları keyifli bir kahvaltı ile güne başlayabiliryorsunuz. Veya benim gibi sabah sessizliğinde çevreyi dolaşmayı, aynı zamanda da kahvaltı öncesi spor yapmayı seviyorsanız otelin bisikletleri ile de güne başlayabilirsiniz. Hem kimsecikler yokken herkes uykudayken çarşıyı ziyaret etmiş hem de Mola Cunda Hotel’in lezzetli kahvaltısına kadar biraz daha acıkmış olursunuz 🍹🍳 Benim gibi bir bisiklet çılgını iseniz rotanızı Değirmen’e de döndürebilirsiniz, birazcık yorulabiliyor insan ama tatilde yorgunluk olmaz şşşşş🤫

Kayahan gibi “Atın beni denizlere” diye haykırdık ve Mola Beach’e attık kendimizi.

Mola Beach

Güneşlenmeye hasret ben bütün gün güneşin altında öylece sızdım tabii ki. Şaşırdık mı? HAYIR.

Plaja iki gün üst üste gittik, burdan da anlayacağınız üzere memnuniyetimiz %100’idi. En sevdiğimiz aktivite ise plajda bulunan kanolardan kiralayıp açıklara doğru yol almak ve sonra kanodan deniz atlayıp tekrar üstüne binmeye çalışmaktı. Kimse eğlence anlayışımızı sorgulamasın lütfen ☺️

Plajın bar kısmı da çok başarılıydı. Margherita Pizza’sını yemeden dönmeyin buranın 🍕 Güneşlenirken de mutlaka kokteyllerine bir göz atın derim.

Plajdan otele döndüğümüzde ise Mola Cunda’nın restaurantından da lezzetli seçimler yapabilirsiniz. Biz iki hamburger canavarı olarak şezlonglarımızda hamburgerlerimizi yedik çünkü ne güneşlenmekten vazgeçeriz ne hamburgerden 🤣

Cleto’s Ristorante Italiano | Mola Beach

Cleto’s Ristorante Italiano | Mola BeachMola Beach’in sihirli bir dokunuşu oluyor akşamları ve bu plaj saat 20:00’dan sonra şık bir İtalyan Restaurantı’na dönüşüyor.. Günbatımı ve inanılmaz İtalyan lezzetlerine doyum olmuyor. Hemen gidilmesi gereken yerler listenizin başına ekleyin.

Geceleri ise limandan çarşıya kadar uzanan keyifli yürüyüş yollarında dolaşabilir, hatta dondurma kaçamağı da yapabilirsiniz.

Sahil şeridinde birçok dondurmacı bulunuyor. O kadar tatlılar ki Cunda ile ilgili birçok bilgi ve tarihe onlardan da ulaşabilirsiniz.

Biz eşimle böyle bir 4 gün Cunda planı yaptık ve çok keyif aldık. En ufak bir hayal kırıklığı yaşadığım mekan veya otel önerilerini sizlerle paylaşıyorum ki benim köşemde okuduğunuz her isme şüphesiz ziyarette bulunabilirsiniz.

İrem durur mu durduğu yerde? No way! İkinci rota için rezervasyonlar yapıldı, yeni bir köşe yazımda buluşmak dileği ile 🌸

“Yolculuğun hedefi gideceğin yer değil, göreceğin yeniliklerdir.”
– Henty Miller

Hayat renkli, günler şeker 🍭
 
 
İrem Savaş Sakin
 
 

BEĞENEBİLECEĞİNİZ İÇERİKLER

2 YORUMLAR

  • Yanıtla Şen Sevgi Erişen 5 Ağustos 2021 at 10:29

    İrem Hanım’la gezmeye devam edelim öyleyse….

    • Yanıtla İrem Savaş Sakin 5 Ağustos 2021 at 14:34

      En sağlıklı günlerde kaleme alacağım daha nice rotalarda buluşmayı temenni ediyorum 💙

    Cevap Yaz

    Yazı: Pembeden Yeşile Bütünlük | Yazan: İrem Savaş
    Girne Antik Liman
    Girne Antik Liman
    Öykü: Umarım Bu Gece Öldürülmem | Yazan: Didem Çelebi Özkan