İremushka’nın Panosu

Yılbaşı Dekorasyon Önerileri

23 Aralık 2021

Yazı: Yılbaşı Dekorasyon Önerileri | Yazan: İrem Savaş Sakin

Merhabaaa! Eski yıl sona erdi, yepyeni bir yıl geldi, bu yıl olsun mutlu bir yıl, bu yıl olsun hey hey 🧑🏼‍🎄

Yeni yıl yaklaştıkça heyecan seviyesi artan ve evde o kırmızı dekorasyon ürünleri ile sıcak bir kahve eşliğinde meditasyon müzikleri açarak huzur sağlayan bir tek deli ben değilimdir diye düşünüyorum.

Her yıl düzenli olmasa da birkaç yılda bir evde ağaç süslerdim. Ama bu sefer işi abartıp 3 metre bir ağaç sipariş ettim. Daha öncekiler 40-45 cm kadardı. Bu ilk tecrübe olacak, varsa bir tavsiyeniz alırım dostlar 😊

Ekose battaniyelerim, tüylü kırlentlerim ve yılbaşına uygun mumlarım ve ben hazırız.

Öncelikle çok sağlıklı bir yıl olmasını dileyerek başlamalıyım, en çok ihtiyacımız olan şey bu oldu. Gelelim yılbaşı dekorasyonu için benim tercihlerim ve beğendiğim detaylara.

Olmazsa olmazlarım nelerdir?

  • Mumlar
  • Masa dekorasyonumuz için yeni yıl temalı peçeteler.
  • Ekoseli masa örtüsü.
  • Yeni yıl ruhunu yastıran kupalar.
  • Ve yine konsepte uygun pijama takımım 🙂

Evimi dizayn ederken aldığım mobilya ve ürünlerinin sakin ve huzurlu renkler olmasına çok özen gösterdim. “Less is more” (Az ama öz) mottosunu kıyafet alışverişlerim için benimseyemesem de ev dekorasyonunda çok istikrarlıydım ve öyle de oldu. O nedenle şimdilerde yeni yıla hazırlık için aldığım dekorasyon ürünleri kalabalıktan kaçınan evim için tam olmuş oldu.

Mum tercihlerimi genelde İkea‘dan yana kullanıyorum ancak bu sene LCW de bu konuda çok başarılıydı. Ayrıca oda spreyleri ve mutfak ürünlerini de çok beğendim. Ekose masa örtümü kendim diktirme kararı aldım çünkü piyasadakiler fazla küçük ya da büyük olabiliyor. Böylece kendi tasarımınız bir şeylerin evinizde bulunması da sizleri mutlu edecektir. Ağaç süsleriniz ve ev dekorasyonunuz için Metro Market geniş bir ürün yelpazesine sahip, mutlaka uğramanızı öneririm ancak geç kalmayın en çabuk tükenen stand yeni yıl ürünlerine ait. Karaca Home‘un da mutfak için tasarladığı ürünlere de bir göz atın derim.

Ekose Yılbaşı Dekorasyonu

Renk tercihlerine gelecek olursak ben beyaz ve ekosenin uyumuna bayılırım. Ancak yeşil ağaç tercih edip daha kırmızı yeşilli ürünler seçenlerin de tercihlerini beğeniyorum. Salonunuz küçükse açık renk ve minimal ürünleri tercih etmenizde yarar var. Aksi takdirde boğucu ve kasvetli bir ortam oluşması ve salonunuzun olduğundan küçük görünmesi kaçınılmaz.

Yılbaşı konseptlerinde pek rastlanmasa da mor detaylar hep hoşuma gitmiştir. Kontrast renklerin uyumu da etrafa canlılık katacaktır. Mesela mor renk bir keçeden kendiniz tasarladığınız yılbaşı süsünü yeşil ağacınıza asmak hem kendi tasarımınızı yapmanıza hem de güzel bir renk cümbüşüne sebep olacaktır. Koltuğun üzerine attığınız minik tv battaniyelerini de aslında renkli seçebilir ya da benim gibi beyaz tercih edebilirsiniz.

Bu sene, yeni yıl hazırlığımda es geçtiğim ancak seneye üzerine düşüneceğim bir detay daha var. O da kırlentlerin değişmesi ve yeni yıl ruhunu onların da yansıtıyor olması. Sizin bunun için önerileriniz varsa yazının altındaki yorum bölümünden bana ulaştırabilirsiniz.

Her yerin cıvıl cıvıl olduğu aralık ayına bayılıyorum.

Tabii söylemeden edemeyeceğim. Birkaç yıl önceye kadar sokaklar da ışıl ışıl olurdu. Son dönemde yaşadığımız can sıkıcı olaylardan mütevellit olacak ki tüm sokaklar kış uykusunda.

Evimizi canlandırmanın epey yolu var, evimizde de o ruhu yaşayabiliriz. Mesela güzel bir akşam yemeği masası. Masa hazırlamak sevdiğim bir eylem ancak çok iyi yılbaşı konseptli masalara şahit oldum.

Birkaçını buraya ilham olması için iliştiriyorum:

Masanın yanında parlayan yılbaşı ağacını süslemek için fikir isteyenlere de:

Yeni yıla huzurlu girmenizi sağlayacak 5 yöntem:

  • Hafif bir müzik ve kırmızı mumunuz eşliğinde sakin bir ortam seçip yeni yıldan beklentilerinizi sesli dile getrebilir, hayalini kurabilir hatta kaleme dökebilirsiniz. Unutmayın ki hayâl edebiliyorsanız gerçekleşmemesi için hiçbir sebep yoktur.
  • Eksik yönlerinizi farkedip yeni yıla sırtınızdaki bu yüklerden arınarak girmiş olmak için kendinizi rahatlatabilirsiniz.
  • Uzun zamandır hayâlini kurduğunuz ancak sürekli ertelediğiniz bir iş için ilk adımı atabilirsiniz.
  • Sevdiklerinizi mutlu edecek küçük hediyeler seçip keyifli bir gün planlayabilirsiniz.
  • Ve tabii ki her zaman pozitif bakarak dünyanızı daha pembe bir hâle getirebilir, güne farklı ritüeller ile uyanabilirsiniz.

Her zaman pozitife odaklanmayı ve enerjinin gücüne inanmayı ihmal etmeyin.

Pekii, yapıldı mı yeni yıl planları?

Güzel bir seyahat yazısı hazırlayacağım Kapadokya dönüşü sizlere. Hem önerilerimi hem de eksi yanlarını kaleme almayı planlıyorum. Hepiniz için keyifli bir akşam olsun 31 Aralık.

Hayat renkli, günler şeker 🎅🏼🍭
 
 
İrem Savaş Sakin
 
 

BEĞENEBİLECEĞİNİZ İÇERİKLER

7 YORUMLAR

  • Yanıtla Didem Çelebi Özkan 23 Aralık 2021 at 12:51

    Didem Çelebi Özkan | Aralık, 2021İçim açıldı yazıyı okurken, görsellerine bakarken 😁
     
    Bayılıyorum senin bu pozitif ruh hallerine. Hepimize enerji aşılıyorsun ❤️😘 Azalmasın ruhunun heyecanları, hep artsın 🙏🏻
     
    Kendi evimde nasıl bir dekorasyon yaptığımdan bahsedeyim biraz da. Son bir iki yıldır, gümüş ve altın tonlarında süslüyorum ağacımızı. Ondan öncesinde de sadece kırmızı yapardım. Yılın bu döneminde, renkler, ışıklar, iyi geliyor benim de ruhuma. Hele bir de kar olursa insan daha ne ister 😉
     
    Bir fotoğraf da benim salonumdan gelsin o zaman 🙃 Evet evet, çocuklar ve bana bir ağaç yetmiyor; bir ufak, bir de büyük süslüyoruz. Ağacı ve evi hazırlama süreci bile keyif 😁

    • Yanıtla İrem Savaş Sakin 23 Aralık 2021 at 23:18

      Didem ablacım ağcına ayrı evine ayrı bayılıyorum zaten, inanılmaz zevklisin bu konuda da ⭐️
       
      Çoook teşekkür ederim değerli yorumun için. Bence ikimizin enerjisi çok güzel işliyor evrene. Yeni yılda da pırıl pırıl parlasın enerjilerimiz🎄🥰
       
      Ağacının 40 uçurmasına bir kahveye geleceğim o zaman 😍

      • Yanıtla Didem Çelebi Özkan 23 Aralık 2021 at 23:20

        Çok özledim zaten, gel istediğin zaman güzellik.
         
        Kocaman öpüyorum seni 😘

  • Yanıtla Şen Sevgi Erişen 25 Aralık 2021 at 00:59

    Hepimize tüm Dünya’ya güzelliklerle gelsin 2022. Yeni yıl süslemelerini ben de seviyorum. Size de iyi yıllar diliyorum ❄️❄️🌸💕🧚‍♀️🙏

    • Yanıtla İrem Savaş Sakin 25 Aralık 2021 at 22:36

      Çok teşekkürler yorumunuz için. Herkese huzur ve mutluluk getirsin yepyeni yıl 🎊

  • Yanıtla Aslintoş 26 Aralık 2021 at 00:08

    Musmutlu ve sağlıklı, sevdiklerimiz ile birlikte eksilmeden geçireceğimiz bir yıl diliyorum gerisi dekorasyondur 🤪

    • Yanıtla İrem Savaş Sakin 28 Aralık 2021 at 16:25

      Asliniiim, çok teşekkür ederiim. Senin dekorasyon zevkin bambaşka 😍😍

    Cevap Yaz

    Yazı: Pembeden Yeşile Bütünlük | Yazan: İrem Savaş
    Girne Antik Liman
    Girne Antik Liman
    Öykü: Umarım Bu Gece Öldürülmem | Yazan: Didem Çelebi Özkan