Astroloji

Başak Dolunayı | 18 Mart

14 Mart 2022

Yazı: Başak Dolunayı | 18 Mart

18 Mart Başak Dolunayı İstanbul saati ile 10:17’de gerçekleşecek. Başak burcu enerjisinde verimlilik, analiz etme, çalışma, mükemmeliyetçilik, sağlık ve temizlik gibi konularda bize enerjisini aktaracak. Diğer taraftan Güneş’in tam karşıt aksta Balık’taki konumu da bizi hayallere, yaratıcılığa ve isteklere sevkedecek. Bu karşıtlık içsel çatışma yaratsa da Plüton’un hem Güneş’e hem de Ay’a yapacağı destekleyici açılar bize sonlandırmamız gerekenleri hatırlatıp, dönüşüm için gereken enerjiyi sağlayacak. Bu hem sancılı hem de arındırıcı bir dolunay diyebiliriz. Çünkü Başak-Balık aksı şifa ve arındıran bir enerji taşır.

Dolunay yükseleni İkizler ve yöneticisi Merkür 11. evde Balık burcunda konumlanacak. Bu konumda yaratıcı, ilerici fikir ve projelerin de ortaya çıkacağı bir döneme işaret edebileceği gibi zihin dağınıklıklarını da beraberinde getirebilir.

Yükselen burca göre dolunayı yorumladığımızda ise;

Yükselen Koçlar bu dolunay sizin günlük yaşam, sağlık, iş hayatı ve evcil hayvanlar evinizde gerçekleşiyor. Dolunay bu alanlarda düzenleme, analiz etme, detaylandırma ve mükemmelleştirme etkisi taşıyor. Bu dönem iş hayatıyla ilgili olumlu durumlar olabilir. Sağlık, beslenme konularını masaya yatırmak için de güzel bir zaman!

Boğa Burcu:

Yükselen Boğalar bu dolunay sizin yaratıcılık, romantizm, hobiler, çocuklar ve yeni girişim alanınızda gerçekleşiyor. Buradayken romantik ilişkilerin başlangıçları olabilir veya çocuklarınızla ilgili hedeflerle ilgili kararlar getirebilir.

İkizler Burcu:

Yükselen İkizler bu dolunay sizin aile, ev, yuva alanlarınızda gerçekleşiyor. Bu dolunayla beraber yer değişiklikleri, taşınma, ev içi değişiklikler ve düzenlemeler olabilir. Bununla beraber emlak alım-satımı da konu olarak önünüze gelebilir.

Yengeç Burcu:

Yükselen Yengeçler bu dolunay sizin eğitim, fikirler, ticaret, iletişim, kısa yolculuklar, kardeşler ve yakın çevreyi temsil edene evinizde gerçekleşiyor. Bu dönem de bir eğitime başlamaya karar verme, yakın çevreyle ilgili gündemlerin oluşması olası görünüyor. Bu konularla ilgili düzenlemeler yapmak anlamlı olacaktır.

Aslan Burcu:

Yükselen Aslanlar bu dolunay sizin para, kişisel değerler, maddi ve manevi kaynaklar evinizde gerçekleşiyor. Bu dolunay ile beraber parasal konularda gündemleriniz olabilir. Bazı kaynaklardan vazgeçme veya yeni kaynaklar yaratma anlamında çalışabilir. Ortaklıklar, miras gibi konularda ise kandırılmaya müsait zamanlar. Aman dikkat!

Başak Burcu:

Yükselen Başaklar bu dolunay sizin kimlik, kişilik, dış görünüş ve çevre konularını sembolize eden evinizde gerçekleşiyor. Bu evde yaşanan dolunay kişinin kendini daha çok ortaya koymasını ve bazı radikal kararlar alarak kendisi ve çevresi ile ilgili değişikliklere yatkın olabileceğine işaret eder. Tarzınızı değiştirme ve kişisel bakıma özen gösterilebilecek zamanlar!

Terazi Burcu:

Yükselen Teraziler, bu dolunay sizin iç dünyanızı, bilinç dışınızı sembolize eden evinizde gerçekleşiyor. İçe dönmek, bazı duygu durumlarını, sorun ve sıkıntı olarak gördükleri şeyleri ve kendi iradeleriyle ortaya koyacakları benlikleriyle çalıştırma anlamında dönüştürücü bir dolunay olacak. Bu dönemi meditasyon, dua size ne iyi gelecekse onunla geçirmenizi tavsiye ederim.

Akrep Burcu:

Yükselen Akrepler bu dolunay sizin arkadaşlar, sosyal çevre, kariyerinizden elde ettiğiniz kazançlar ve umut evinizde gerçekleşiyor. Bu dolunayda mevcut arkadaş çevrenizi, geleceğe dair planlarınızı masaya yatırmak ve bazı kararlar almak anlamlı olacaktır. Burada mevcut durumunuzda neyi dönüştürmek sizin anlamlı olacak? Bu soruya cevap aramanızı öneririm.

Yay Burcu:

Yükselen Yaylar bu dolunay sizin statü, toplum önündeki duruşu ve kariyer yaşamınızı simgeleyen evde gerçekleşiyor. Kariyer konularında kendinizi Başak çalışkanlığı, analiz etme enerjisiyle daha çok ortaya koyabileceksiniz.

Oğlak Burcu:

Yükselen Oğlaklar bu dolunay sizin felsefe, inanç, yabancı ülkeler, hukuk ve bilgelik evinizde gerçekleşiyor. Bu dönem yurt dışı seyahat planları, yüksek öğrenim ile ilgili kararlar almak gibi konular gündeminize gelebilir. Bunları analiz ederek ilerlemenin öneminin de altını çizmek isterim.

Kova Burcu:

Yükselen Kovalar bu dolunay sizin yenilenme, arınma, başkalarının kaynaklarını, banka ve borçları anlatan evde gerçekleşecek. Miras ve ortaklı paralar gündem oluşturabilir. Bunlar titizlikle yönetmenizi ve dikkatli olmanızı tavsiye ederim.

Balık Burcu:

Yükselen Balıklar bu dolunay sizin evlilik, ortaklık, danışmanlık evinizde gerçekleşecek. Size evliliği düşündürecek insanlarla karşılaşmak veya hayatınızda ki kişiyle ilişkinizdeki gündemleri konuşmak, derinleşmek bu dolunay enerjisiyle mümkün olacaktır.
 
 
Esra Felek
 
 

Not:

Dolunay, yeni ay ve tutulmaların gerçekleştiği derecelerle kişisel doğum haritalarındaki gezegen ve noktaların aynı veya yakın derecelere denk gelmesi enerjileri daha görünür kılmaktadır. Bu sebeple her dolunay veya yeni ay aynı yükselen burca sahip kişilere eşit derecede etki etmez.
 

BEĞENEBİLECEĞİNİZ İÇERİKLER

No Comments

Cevap Yaz

Yazı: Pembeden Yeşile Bütünlük | Yazan: İrem Savaş
Girne Antik Liman
Girne Antik Liman
Öykü: Umarım Bu Gece Öldürülmem | Yazan: Didem Çelebi Özkan