Satır Arası

Güzel Gel 2023

30 Aralık 2022

Yazı: Güzel Gel 2023 | Yazan: Yaşam Koçu Nalan Erpolat

Kimi için su gibi, kimi için çok zor ve ağır; öyle ya da böyle bitti 2022 yılı. Bazen kaybederek, bazen kazanarak; bazen mutlu, bazen hüzünlü olarak… “Bu yıl da iyiydi” ya da “Bu yıl da çok kötüydü” gibi genellemeler yok elbette. Çünkü hayatının en güzel gününü de 2022 yılı içinde yaşayanlar var, hayatının en zor anını da bu yıla kazıyanlar var. Hayatın bu kanunu 2022 yılında değiştirmek mümkün olmadı. Hiçbir yılda da mümkün olmayacak.

Bu Yıl Nasıl Geçti?

Her şeye rağmen, yeni yıldan yeni güzellikler beklerken herkes sorabilir kendine, “Bu yılı nasıl geçirdim?” diye. “Neler üzdü beni? Neler mutlu etti? Mutlu olabilmek için elimden geleni yaptım mı?”

Hayat bazen öyle gerçeklerle ve acılarla yüz yüze bırakıyor ki insanı, mutlu olmak ya da en azından memnun olmak, gerçek bir çaba gerektiriyor. Çünkü bazı büyük üzüntüler, yaşanan kayıplar için yapılabilecek hiçbir şey yok. Olamaz da. Yapılabilecek tek şey, bu acıya rağmen devam edebilmek.

Elindekilere odaklanabilmek, fırsatları ve potansiyeli, mümkün olduğunca etkin kullanabilmek.

Bunun için de gerekli olan şey, bireyin kendiyle iletişime geçebilmesidir. İnsan, kendi hayatıyla ilgili gerçeklere, kendine bazı soruları sorarak ulaşabilir.

Hayatı öylesine yaşamamak için ilk önce kendine hayatından memnun olup olmadığını sorabilir herkes. Elbette tamamen her şeyden memnun olmak mümkün değildir ama memnun olmadığı yönlerin neler olduğunu tesbit edip, memnun olacağı bir forma dönüştürüp dönüştüremeyeceğine bakabilir. Belki iletişim içinde olduğu insanları gözden geçirerek ve onlarla arasına bir mesafe koyarak; belki kendine iyi gelen aktivitelere biraz daha fazla zaman ayırarak daha çok memnun olabilir hayattan birey.

Hedefleri Gözden Geçirmek

Geçen yılın hedeflerini ve sonuçlarını gözden geçirerek yeni yıla girmek de çok önemli bir avantajdır yeni yıl için. Gerçekleşmeyen çok hedef varsa eğer, hayâlleri güncellemek gerekir ve bu hayallerin hangilerinin hedef hâline gelebileceği saptanabilir. Bunun için de neler yapılması gerektiği adım adım çıkarılırsa eğer 2023 geçen yıla göre çok daha verimli bir yıl olabilir.
Bilinçli olarak yapılacak olan bu plan, bireyleri hayâllerde yaşamaktan hayâllerini yaşamak mertebesine çıkarır ki bu da doyumlu bir hayatın göstergesidir.

Güzel Şeyler Çoğunlukta Olsun

Yüzde yüz bir memnuniyetin olmasının imkânsıza yakın olduğunun kabulü ile çoğu hayâllerin gerçek olduğu, herkesin diğerlerini mutlu etmeye çalışmanın dışında, kendi gelişimlerine de vakit ayırabildiği, bütüne olan katkıların bol olduğu güzel ve sağlık dolu bir yıl olsun.

Huzur getir 2023.
 
 
Nalan Erpolat
 
 

BEĞENEBİLECEĞİNİZ İÇERİKLER

1 Comment

  • Yanıtla Can Ataç 30 Aralık 2022 at 10:57

    Mutlu bir yıl olsun 🍀🧡🥂

  • Cevap Yaz

    Yazı: Pembeden Yeşile Bütünlük | Yazan: İrem Savaş
    Girne Antik Liman
    Girne Antik Liman
    Öykü: Umarım Bu Gece Öldürülmem | Yazan: Didem Çelebi Özkan