Köşe Yazıları

Aşk Adamı Icardi

18 Nisan 2024

Yazı: Aşk Adamı Icardi | Yazan: Ali Erdönmez

Bu, Arjantinli bir futbolcu ile Galatasaray camiası arasında geçen bir aşk dizisi. Ana karakter ise ‘”Aşk Adamı Icardi”.

Mauro, 19 Şubat 1993 tarihinde Arjantin’in Rosario şehrinde dünyaya geldi. Ailesinin iş durumu nedeniyle 2001 yılında İspanya’daki Kanarya Adaları’na taşındı, futbola olan ilgisi ise burada başladı.

13-14 yaşlarında sergilediği üstün performans sayesinde Liverpool, Real Madrid, Sevilla gibi kulüplerden teklif alan Icardi, 15 yaşında Barcelona’nın altyapısı olan La Masia’ya transfer oldu. 17 yaşında kiralık olarak Sampdoria Kulübü’nde 6 ay geçirdikten sonra 400.000 Euro’ya transfer oldu. 2012-2013 sezonunda Sampdoria’nın A Takımı’nda forma giydi. Burada onun gibi birçok Arjantinli vardı; kaleci Romero, sağ bek Rodriguez, ön libero Tissone bunlardan birkaçı. Mauro’nun kulüpteki yakın arkadaşlarından biri de bu Arjantinli isimlerden biri olan Maxi Lopez’di. Sezon Mauro için güzel başlamıştı. Maxi Lopez’in yaşadığı sakatlık sonrası onun yeri Mauro’ya kaldı. Juventus deplasmanında attığı iki gol, iç sahada Pescara’ya karşı attığı dört gol ve sezonu 10 gol, 2 asist ile kapatması onun İtalyan devi Inter’e 10 milyon Euro’ya transfer olmasını sağladı.

Mauro Icardi’nın 2016 yılında çıkardığı biyografisinde o zamanlar Lopez ile ilişki yaşayan Wanda Nara’yla tanışmasını özetle şu şekilde anlatıyor:

“Hazırlık kampı için Amerika’ya gittiğimde Wanda’dan aldığım mesaj beni şaşırttı çünkü genellikle onunla değil Maxi ile konuşurdum. Mesajda benden, sadece Amerika’da bulunan bir tablet istiyordu. Milano’ya gittiğimde ilk işim ona tabletini vermekti çünkü bu mesajın benimle konuşmak için bir bahane olup olmadığını öğrenmeliydim. Bu mesele sayesinde biraz daha yakınlaştık ve birkaç defa mesajlaştık. Sonra bir gün Maxi ile tatile gideceğini söyledi ve beni de davet etti, kabul ettim. O dönem Maxi ile ilişkisi sona eriyordu.”

Icardı ile Wanda arasındaki ilişki, Icardı’nin Maxi ile olan arkadaşlığın son bulmasına neden oldu.

O sezon gerçekleşen ve Wanda derbisi olarak adlandırılan, Icardı ile Maxi’nin karşı karşıya geldiği maçın öncesinde Icardı’nin Maxi’ye elini uzatması Maxi’nin ise Icardi’nin elini havada bırakması; maçın sonucunun 4-0 Inter galibiyeti ile bitmesi, Icardi’nin 2 gol atması, Maxi’nin penaltı kaçırması sonucunda Maxi’nin yaptığı röportaj şu şekilde “İş ve özel hayatı karıştırmamak gerekir. Wanda ne zaman konuşup ne zaman susması gerektiğini bilmiyor.”

Mauro 2014-2015 sezonunda üstün bir performans göstererek gol kralı oldu. Fakat son yıllardaki en kötü Inter kadrosuna denk gelmişti. Inter o sezonu 8. olarak bitirdi ve Avrupa’ya gidemedi. Bu durum taraftarı büyük ölçüde germişti. Icardi bir maç sonrası kuzey tribününe formasını atmış fakat taraftar bu durumu hoş karşılamamıştı ve formayı hakaretlerle birlikte sahaya geri gönderdi. Mauro biyografisinde; küçük bir çocuğu mutlu etmek için formasını verdiğini, verilen tepkinin haksız olduğu, onları Arjantin’deki karanlık insanlara açacağı telefonla bitirebileceğini söyledi.

Tribünler ise yanıt olarak “23 yaşında biyografi yazan bir palyaçosun. Kitabın satsın diye hikâyeler uydurdun. Kaptanlık bandını çıkar ve defol git” dedi. Hatta Mauro’nun evinin önüne “Arjantinli dostların gelince bize de haber ver” yazan bir pankart astılar.

Inter’in başkan yardımcısı Javier Zanetti “Taraftarlar bizim için çok önemli. Her ne kadar Icardi’nin taciz edilmesini kabul etmesek de onunla konuşup özür dilemesini sağlayacağız” diyerek taraftarı desteklediğini belirtti. Mauro özür dileyip kitaptaki anlatımın abartılı olduğunu kabul etmesine rağmen taraftarla iyi anlaşamadı.

2016-2017 sezonunda oynadığı 34 maçta 24 gol, 8 asist yapan Mauro, Avrupa’nın gözde oyuncularından biri oldu. Fakat sürekli teknik adam değiştiren Inter hâlâ hedeflerine ulaşamıyordu. Wanda’nın katıldığı bir televizyon programında Inter yönetimine ve oyuncularına ettiği laflar yüzünden Mauro kadro dışı bırakıldı ve kaptanlık bandını kaybetti. 9 numaralı forma artık Lukaku’nundu.

Icardı 2019-2020 sezonu için PSG’ye transfer oldu. Oynadığı ilk 11 maçta 9 gol attı. Fakat takımın sürekli taktik değiştirmesi sonucunda formunu kaybetti. Sonrasında yaşadığı çapraz bağ sakatlığı yüzünden gözden iyice düşmüştü. PSG’nin 2021 yazında yatığı Messi transferi ve Mbappe’nin sergilediği müthiş oyun yüzünden Mauro kendine burada yer bulamıyordu.
Tam da bu sırada Galatasaray Falcao faciasından çıkmıştı. Hevesle, dünya yıldızı sanarak aldıkları Radamel Falcao, Galatasaray’a adeta yatmaya gelmişti. Tüm sezonu sakatlık bahanesiyle geçiştirip beklentileri asla karşılayamayan Falcao’dan sonra Galatasaray ciddi bir forvet arayışına girdi.

Mauro Icardi’nin transferi açıklandığında taraftar kuşku, ümitsizlik, endişe içindeydi.

Galatasaray’a kiralık olarak gelen Icardi, ilk kez Galatasaray-Konyaspor maçının 62. dakikasında oyuna dahil oldu. Kısa sürede kendini sevdiren Icardi’ye artık taraftar “Aşk Adamı Icardi” diyordu. Bir taraftarın “Aşkın Olayım” şarkısıyla yaptığı Mauro Icardi editi sosyal medyada gündem oldu. Şarkının sözleriyle Icardi’nin uyumu tüm taraftarı etkileti. 21 Ocak 2023 tarihinde Ali Sami Yen Spor Kompleksi’nin hoparlöründen ilk defa “Aşkın Olayım” sözleri duyuldu. Mauro Icardi artık 7’den 70’e tüm Galatasaray taraftarını kendine hayran bırakmıştı.

İşte aşk hikâyemizde buralarda başlıyor. Futbolcular gelir giderler, kimisi sevilir, iz bırakır, kimisinden nefret edilir, bazıları ise hatırlanmaz bile. Ancak bazı özel futbolcularla taraftarlar arasında bambaşka bağlar oluşur. Alex – Fenerbahçe, Nouma – Beşiktaş, Hagi – Galatasaray bağları gibi.

İcardi tarafında ise bu bağ bambaşka bir hale dönüştü. Zira kiralık olarak gelen futbolcular genel olarak aidiyet duymaz, işini yapar ve giderken İcardi işini hem üst düzey yaptı hem de bir sonraki sene kalabilmek için daha yüksek ücretleri reddetti.

Bir şarkıyla bütünleşen gol sevinci sadece taraftarları değil, 7’den 70’e iz bıraktı, bırakmaya devam ediyor. Öyle ki rakip takım taraftarlarının bile imrenek ve öykünerek bahsettikleri bir gerçek ilkokul çağındanki çocukların ezici bir çoğunluğu İcardi hayranı, dolayısıyla Galatasaray taraftarı olmaya başladı.

Metin – Ali – Feyyaz üçlüsünün Beşiktaş, Rıdvan Dilmen – Aykut Kocaman’lı kadroların Fenerbahçe’li kitleler oluşturduğu bilinir. Galatasaray ise efsane 1996 – 2000’li kadroları ile bu kitleleri kendine çevirmişken son dönemde İcardi ile iyice rüzgârı arkasına almış oldu.

Futbol taraftarlığın tutarlı pek yönü yoktur. Bunu yılların izleyecisi, tribüncüsü olarak itiraf etmem gerek. Hele ülkemizin kaos, kavga, suçlama ve hakaret dolu futbol ortamında. Ama koca koca adamların “Aşkın olayım” diyerek içten, yürekten haykırırken komik hissetmeyecekleri, absürt gözükmeyecekleri tek yer de tribündür. O taraftarlara dikkatle bakarsanız okul teneffüslerinde çalan “Aşkın Olayım”a eşlik eden, ellerini kulaklarına götüren çocukları göreceksiniz.

O anlarda hepsinin hissettiklerini ise 1987 yılında Maradona ile şampiyonluk yaşayan Napoli taraftarı pankarta dökmüştür:

“Yarın yine borçlarım olacak ama bu gece kral benim!”

 
 
Ali Erdönmez
 
 

BEĞENEBİLECEĞİNİZ İÇERİKLER

No Comments

Cevap Yaz

Yazı: Pembeden Yeşile Bütünlük | Yazan: İrem Savaş
Girne Antik Liman
Girne Antik Liman
Öykü: Umarım Bu Gece Öldürülmem | Yazan: Didem Çelebi Özkan