Moda

Renkli Ve İddialı Çiçekler Mi, Şık Ve Klas Çizgiler Mi?

23 Haziran 2017

Yaz ayları sadece meteorolojik olarak hissettirmiyor ani gelişlerini, ruhumuza kıyafetlerimize de yansıtıyor kendini. Bu hafta sizlere her vitrinde rastlayabileceğiniz bu yazın en bomba iki deseninden, çiçekler ve çizgilerden bahsedeceğim. Bizim cıvıl cıvıl bir yaz geçirmemize vesile olan, belki de kusurlarımızı kapatırken kullanmayı tercih ettiğimiz bu iki desen doğru değerlendirilmediğinde bir faciaya da dönüşebiliyor.

Konu giyinmekse, ilk kural vücudumuzu iyi tanımak sonrasında ise kıyafetleri kendi bedenimize doğru tanımlamak. Çünkü bu çizgiler ve çiçekler adamı rezil de eder vezir de! 🙊

Haydi şimdi yazın gözdesi bu iki deseni bir de beraber inceleyelim!

Desenlerin üzerimizde duruşu ve onları kullandığımız alanlar çok önemli. Örneğin kalın bacak hatlarına sahip vücut tiplerinde yatay çizgiler çoğu zaman sıkıntı yaratabilir. İnce ve dikine çizgilerin sizi ince ve bacak boyunuzu da uzun göstereceğini unutmayın. Hayatımda benim de sıkça tercih ettiğim bu çizgili desenler konusundaki düşüncem ise skinny pantalonlardaki çizgilerin vücudu deforme gösterdiği yönünde. Bir Şeyma Subaşı hatlarında değilsek bu kaçınılmaz bir detay.

Gelelim gardırobumuzda sıklıkla yer verdiğimiz yaz-kış hep hit parçamız olan gömleklere. Doğru gömlek kombini yapmak konusunda sıkıntı yaşandığından çizgili gömlekler için birkaç kombin önerisinde bulunmak istiyorum.

Çizgili gömlek kombininizi boyfriend kotlar, yırtık kotlar, şortlar ve uzun bohem etekler ile tamamlayabilirsiniz. Hatta bir klişeden uzaklaşıp, altını da çizgili tercih edecek okurlarım şimdiki önerim sizler için geliyor. Soft renklerde tanımlanmış ince yatay çizgili bir gömlek altına bol kesim dikine ince çizgili bir pantalon kombini sizin için biçilmiş bir kaftan olacaktır. Ayrıca bu minimal çizgilere eşlik edecek taşlı göz alıcı aksesuarlar yaz akşamlarında şıklığınıza şıklık katacak cinsten!

Çizgilerin kullanımı ne kadar zorsa çiçekler için de aynısı geçerli. Ama çiçeklerde durum biraz farklı seçtiğimiz çiçek deseni kıyafetimizi konuşturan önemli bir ayrıntı. Neşemize ortak olan çiçekler modern ve iddialı bir konuma sahip olmalı. Bu cümlemi en iyi tanımlayan ve floral desenleriyle benim de gönlümü kuşatan İpekyol’un tulumları bu yaz çiçek kullanımında doğru bir tercih olacak gibi görünüyor. 🌸

Gelgelelim bu yaz çiçekler ve çizgiler algılarımız ile oynuyor. Sade ve şıklığın bir araya gelmesinden yana olan tarzım bu yaz yerini şık bir karmaşaya bırakıyor, farklı çizgililerin ve birbirinden bağımsız çiçeklerin bir arada kullanılması kulağıma sezonun başında her ne kadar ürkütücü geldiyse de şuan benim de terichlerim arasında.

Bir başka önerim de modanın nabzının attığı sokaklar kadar hatrı sayılır sahilleri canlandıracak çiçekli detaylar için geliyor…

Adını sıkça duyduğumuz Nomadic Republic kalın ip sandaletler ile kombinleyeceğimiz çizgili, çiçekli pareolarımız bu yaz da sahil modasına damgasını vuracak gibi görünüyor. Şimdiden hissediyorum tuzlu suyu cildimde ve olmazsa olmazımız güneş yağlarımızın kokusu burnumda tütüyor.

Sahile ara verdiğimiz ve günün yorgunluğunu attığımız yaz akşamları için hem rahatlığa hemde şıklığa oldukça önem veren hemcinslerim için biraz da çiçeğin sokak modasına uyarlanma şeklini kurcalamak lazım…

Sokak stilimizde ise çiçek deseni kullanılan parça, kombininizin starı olmalı, karmakarışık belki de farklı tarzlar ile gömlek üzerinde bir araya gelmiş çiçek desenleri, sade bir pantolon, etek veya şort ile kombinlenmelidir. Pastel tonların softluğu ve zarif çiçek desenleri sizi oldukça feminen ve şık gösterecektir. Elbisenin altına giyeceğiniz şık sandaletler veya hasır topuk ayakkabılar ile zerafetinizi bir adım ileri götüreceğiniz garanti.

Herkes güzel görünmek zarif bir resim vermek ister. Özellikle biz kadınlar. Modayı takip etme, kendimize uyarlama konusunda oldukça fazla zaman harcıyoruz. Birazcık da olsa zamanınızdan tasarruf edebilmeniz için önerilerim ile bu hafta burdaydım.

Tüm bunlarla artık kendi yaz trendinizi belirlemeye hazırsınız 💪🏼 Tatlılara dondurmalara aldanıp kilo kontrolünüzü elinizden kaçırmayın, şimdi zaman bu güzel mevsimi güneşten sonra bir de bizim kasıp kavuracağımız zaman!

Hayat renkli, günler şeker 🍭

İrem Savaş

BEĞENEBİLECEĞİNİZ İÇERİKLER

8 YORUMLAR

  • Yanıtla Nihal Savaş 23 Haziran 2017 at 10:01

    Harika bir yazı, yerinde öneriler. Bu konuda da başarılı olduğundan emindim. Yaz alışverişleride başlamışken detayların yardımcı olacak 🙏🏼😊

    • Yanıtla İrem Savaş 23 Haziran 2017 at 12:18

      Teşekkür ederim annecim 😊 Okumaya devam, hayat renkli günler şeker 💋🍭

  • Yanıtla Özlem Ayar 23 Haziran 2017 at 11:19

    Vermiş olduğun bilgileri alışverişlerimizde göz önünde bulunduracağız İremcim, tebrik ediyorum 👍🏼

    • Yanıtla İrem Savaş 23 Haziran 2017 at 13:35

      Çok çok teşekkür ederim, yardımcı olduysa cümlelerim ne mutlu bana 😊🙏🏼

  • Yanıtla Gizem Ertürk 23 Haziran 2017 at 13:55

    Yazılarına göz gezdirmeyi asla ihmal etmiyorum. Böylece bana birçok fikir katmış oluyorsun. Başarıların daim olsunn 😇

    • Yanıtla İrem Savaş 23 Haziran 2017 at 13:57

      Çok teşekkür ederim Gizem hanım. Bende sizin takipleriniz ve geri dönüşleriniz sayesinde çok mutlu oluyorum 🦋🙏🏼

  • Yanıtla Janset Ozden 23 Haziran 2017 at 14:28

    Benim yaz favorim çizgiler! Önerilerin harika 👏 çiçeklerle çizgileri karıştırmak… neden olmasın 😉

    • Yanıtla İrem Savaş 23 Haziran 2017 at 15:14

      Bu işi güzel yapıyorsun sen Jansetim 😊 Bu haftaki yazımın ilham kaynağı 🦋🙏🏼

    Cevap Yaz

    Yazı: Pembeden Yeşile Bütünlük | Yazan: İrem Savaş
    Girne Antik Liman
    Girne Antik Liman
    Öykü: Umarım Bu Gece Öldürülmem | Yazan: Didem Çelebi Özkan