Moda

Oversize Tutkunlarına Şıklık Kokan Öneriler

1 Eylül 2017

Namı diğer ‘Büyük beden’ trendi ve modacıların da 2017’deki en büyük zaaflarından biri. E durum böyle olunca bana da köşemde bahsetmek düşüyor ✍🏼

Bu hafta oversized birçok kombin önerisi ve yapılan kombinleme hatalarını sizler için derledim. Çok fazla kullandığım ‘vezir de eder rezil de’ sözü, bu büyük beden akımına da oldukça uygun.

Haydi! Biraz dedikodusunu yapalım şu oversized akımının. 💨

Skinny dediğimiz sıkmaç pantalonlar, taytlar, mus çoraplar, bacağı saran uzun çizmeler … Nasıl da güzel hakkını verir bunlar oversized parçaların 👌🏼

Bu şıklığa her sezon yer veren oversized tutkunu markaları şöyle bir stalkladım (ee bu konuda üstüme tanımam) hoşunuza gideceğini düşündüğüm ürünlerini de şuraya iliştiriyorum 📌

📍Zara [@zara]

Oversized kazaklar kalbimizde taht kurmuş durumda. Her sezon bu büyük beden şıklığına yer veren Zara, bu sezon da biz moda tutkunlarını yanıltmadı 👘

[Fotoğraf, Zara’nın web sitesinden alınmıştır www.zara.com]

Görseldeki ürün siz oversized tutkunları için yeni ürünler arasında satışta.

Fiyatı ise 99,95₺

[Fotoğraf, Zara’nın web sitesinden alınmıştır www.zara.com]

2017 yazına damga vuran floral desen sevenlerin tercihi bu oversized trençkota Zara [ @zara] mağazalarından ulaşabilirsiniz.

Fiyatı: 399,95₺

📍Bershka [@bershkacollection]

Her daim ulaşabileceğiniz Bershka markasıda oversized severler arasında. Salaş tarzı ile dikkatleri çeken bu marka yeni sezonda da büyük beden şıklığını elden bırakmadı.

[Fotoğraf, Bershka’nın web sitesinden alınmıştır : www.bershka.com]

Görseldeki cıvıl cıvıl bir renge sahip denim mont, oversized kombininizi çok havalı gösterecek bir seçenek 👌🏼

Söylemeden edemeyeceğim ki deri etekle yakaladığı mükkemmel tarz ve sarı-siyahın muhteşem uyumu benim kalbini bir kere daha feth etti.

Fiyatı: 119,95₺

• Herkese her vücut tipine uyar mı?

Öncelikle oversized ürünlerin sizi olduğunuzdan daha basık göstereceğini belirtmek istiyorum. Boy ne kadar önemli ise büyük beden tarzda, doğru bir kombinleme de bu tabuyu yok edebiliyor zihnimizde.

Hangi parçada oversized kullandığın çok önemli. Tüm parçaları oversized tercih etmek biraz yürek ister, aman biz almayalım kanamasın okurlarımızın gözleri 😿

Oversized bir pantalonu değerlendirmek istiyorsunuz ama kombinin boyunuzu olduğundan kısa göstereceğinden endişe ediyorsunuz, tam bu esnada ben hemen olaya giriyorum.

Üst olarak seçeceğiniz crop-top bluz veya t-shirtler, bu algıyı kırmaya biraz daha yardımcı olacaktır 👚

Oversized giyiminin temel felsefesi kendinizi o kıyafetlerin içinde rahat hissetmenizdir. Ama benim gibi şıklık ve rahatlığın ters orantıda ilerlediğini düşünen birine bu felsefe hiç uymaz.

Şöyle de diyebiliriz ki, kendi tarzımıza göre her şekle sokabiliriz bu parçaları. Taştan puldan yana isek, büyük taşlı kolyeler ile renklendirebiliriz oversized kombinimizi.

Sadelikten yana olan okurlarım, elbette sizin için de bir önerim olacak. Yaz akşamlarında kot şortlarla kombinleyeceğiniz oversized hırka yada t-shirtleriniz size sade bir şıklık kazandırabilir.

• Oversized kombin tüyoları!

✔️Oversized kaban ve ceketlere en çok yakışan aksesuarlar, geniş atkı ve şallar ile iri gösterişli kolyeler oluyor çoğu zaman.

✔️Etek ile kombinlemek istiyorsanız mini yada dar kalem etekleri tercih etmelisiniz.

✔️Kemer kullanarak daha şık hale getirebilirsini oversized parçanızı, tabi eğer vücut yapınız buna izin veriyorsa.

✔️Kaban ve ceketlerde seçilen kumaş çok önemli, yumuşak ve dökümlü ama aynı zamanda kalın dokulu kumaşlardan yapılmış büyük beden giysileri tercih edebilirsiniz.

Sıkı sıkıya bağlanmış bir kuşak, omuzlardan aşağıya düşmüş bir yaka ve oversized kabanların bornoza benzetilen halleri. Gündelik kombinler için gayet yerinde bir salaşlık, şık seçimler için ise sade bir alternatif.

Her moda akımını kendimize göre baştan yaratmakta biz kadınların en sağlam başardığı konulardan biri! 🙋🏼

Hayat renkli, günler şeker 🍭

İrem Savaş

BEĞENEBİLECEĞİNİZ İÇERİKLER

4 YORUMLAR

  • Yanıtla Ecem Kocarslan 1 Eylül 2017 at 13:31

    Muhteşem, özellikle ben tesettürlü bir kadın olarak oversized ürünlerle bir tarz oluşturmaya bayılıyorum. Harikasın İrem’cim ve bu öneriler için de teşekkür ederimm, kalemine sağlık 🎁🎊

    • Yanıtla İrem Savaş 1 Eylül 2017 at 13:32

      Herkese hitap etmeye çalışıyorum, başarıyorsam da ne mutlu bana! İyi bayramlar sevgili Ecem. Keyifli okumalar. Güzel yorumun için de teşekkür ederim 🙌🏼

  • Yanıtla Nejla Tezer 2 Eylül 2017 at 11:07

    Oversizelari hep 36/38 bedenler mi tercih etmeli..? Buyuk bedeni mecburi giyenler icin zayif gorunme onerileriniz nelerdir… ilgiyle takip ediyoruz..:)

    • Yanıtla İrem Savaş 10 Haziran 2019 at 12:46

      Nejla hanıım yorumunuzu değerlendirdim ve çok haklısınız hemen buna yönelik bir yazı hazırlamaya başlıyorum. Umarım istediğiniz soruların cevaplarına ulaşabileceğiniz nitelikte olur.

    Cevap Yaz

    Yazı: Pembeden Yeşile Bütünlük | Yazan: İrem Savaş
    Girne Antik Liman
    Girne Antik Liman
    Öykü: Umarım Bu Gece Öldürülmem | Yazan: Didem Çelebi Özkan