Gönül Köşesi

Yenileşme Zamanı

30 Aralık 2017

Yeni güzeldir, umuttur. Kara bulutları dağıtmak, mavi beyaz göğe bakmaktır. Bir şans daha istemek, bir şans daha vermektir. Yeni yıl geldi çattı nihayet. Çocukluğumdan beri yılın bu zamanlarını çok severim. Süslenen ışıl ışıl vitrinlere bakmak, hele de kar yağıyorsa müthiş bir duygu.

Bir kaç haftadır içinde yeni yıl mottolarıyla dolu reklamlar dönüyor her yerde:

O yıl bu yıl olsun.
Yeni bir yıl, yeni bir ben.

Umutlar tavan hepimizde. Ne güzel. Dilerim herkes kavuşur gönlündeki dileklerine. Geçen yıla ve daha öncekilere ne umutlar bağladıysak bu yıl gerçekleşmelerinin keyiflerini yaşayalım.

Biten senenin muhasebesini yapıp, olanı biteni, hayatımda değişen dengeleri düşünüyorum da yeni yıla götürmek istemediklerim bir hayli fazla 😉 Genel itibariyle güzel bir yıldı çünkü. Sağlık, huzur olsun tamamım ben zaten, gerisini bir şekilde hallederiz, yaşıyoruz ve hayat dilediği gibi akıyor.

Bir liste de ben mi yazsam? Şöyle en yenisinden, yeni yıla götürmeyeceklerim diye. Yoksa bir kaç motto da ben mi düşünsem? Söylenen söylenmiş, yazılan yazılmış zaten… Uygulama kısmı mühim olan, yanlışı tespit kadar, onu düzeltmekteki gayret asıl marifet. Ben başladım ufak ufak gayret etmeye, içimdeki gizli köşelerin, karanlık tenhaların ışıklarını açtım. Önce kendimi görüp, ne istediğimi bilip, aydınlıkta hareket etmeliyim. Sevmeliyim hem kendimi hem insanları…

Eee ille de yeni yılda mı olur bu iş? Zamanla ilgisi yok ki yenileşmenin, sıfırlanmanın diyenler de olacak elbet. Katılıyorum, bir sebep bulup kendini yenilemek süper bir fikir ama elimizde mis gibi gıcır gıcır tertemiz bir yıl var, fırsat bu fırsat da diyebiliriz, demeliyiz de. Hedefler, hayaller, dualar, güzellikler için kendimize yeniden bir şans verme zamanı. Cepleri boşaltıp, gereksiz yükleri atıp, bize kendimizi değerli hissettiren ne varsa sıkı sıkı sarılmak lazım, doya doya gülmek bir de… Sıkıntıların sabırla, inançla geçmesini beklemek, olduğumuzdan daha sakin, daha iyi kalpli, daha azimli, daha dinamik, daha inançlı ve umutlu… Neyin dahasını diliyorsak ona dönüşmek, yenileşmek gelen yeni yılla beraber. Ne büyük heyacan…

“Her gün bir yerden göçmek ne iyi,
Her gün bir yere konmak ne güzel,
Bulanmadan, donmadan akmak ne hoş.
Dünle beraber gitti cancağızım,
Ne kadar söz varsa düne ait…
Şimdi yeni şeyler söylemek lazım…”

Mevlana

Hayatın büyük bir mucize olduğunu bilip hakkını verip dolu dolu yaşayalım…

Hoşgeldin yeni yıl. Biz hazırız, bir sefalar güzellikler getir hepimize…❤

Bu yazının şarkısı:
Yeni ve Yeni Kalanlar, Sezen Aksu
Youtube linki için tıklayın.

Gönül Verim

BEĞENEBİLECEĞİNİZ İÇERİKLER

No Comments

Cevap Yaz

Yazı: Pembeden Yeşile Bütünlük | Yazan: İrem Savaş
Girne Antik Liman
Girne Antik Liman
Öykü: Umarım Bu Gece Öldürülmem | Yazan: Didem Çelebi Özkan