Sağlıklı Beslenme & Diyet

Yeni Bir Yıl, Yeni Bir Beden

2 Ocak 2018

2017 yılı sizin için nasıl geçti? Sağlığınız için neler yaptınız? Tüm bu sorulardan yola çıkarak sizler için hazırladığım ’Yeni Bir Yıl, Yeni Bir Beden’ mottosu ile karşınızdayım.

Öncelikle, yeni yılda daha sağlıklı olmayı hedefleyin. Sağlık durumunuzu gözden geçirin ve 6 ayda bir sağlık taramalarınızı yaptırın. Yapmamanız gereken davranışları maddeler halinde sıralayın ve bunları yapmanız gerekenlerle değiştirin. Mesela beslenmenizi daha sağlıklı hale getirmek için evdeki abur cuburları yok edin ve evinize almayın.

Her zaman söylediğim gibi günde 2.5-3 litre su içmeyi alışkanlık haline getirin. Su tüketimini unutanlardansanız bunun için size su içmeyi hatırlatan telefon uygulamaları var bunları kullanabilirsiniz. Suyu sade tüketmek hoşunuza gitmiyorsa içine bir iki damla meyve suyu, meyve parçaları veya kabuk tarçın ekleyebilirsiniz.

Diyet yaparken sürekli sevmediğiniz yemekleri yemek sizi diyetten soğutacağı gibi daha fazla kilo almanıza yol açabileceğinden doya doya zayıflayın. Aç kalarak kendinizi de ruhunuzu da depresyona sokmayın. Tüketmekten keyif aldığınız şeyleri tamamen hayatınızdan çıkarmak yerine kontrollü tüketmenin yeterli olacağını unutmayın.

Yeni bir beden için motivasyon önemli. Mesela sağlıklı beslenmeye ve spor yapmaya teşvik edecek uygulamalar ve blog yazılarını takip edebilir, beğendiğiniz ve kendinize yakıştırmadığınız elbiseler varsa zayıfladığınız zaman giyebileceğiniz elbiseleri alarak kendinizi motive edebilirsiniz.

Diyet yaparken popüler diyet hatalarına kanmayın. Unutmayın ki bu diyet listeleri sürdürülebilir olmayan, kısa vadeli mutlulukların ardından büyük mutsuzluklar getiren listelerdir.

Kendinize güncel beslenme günlüğü oluşturun. Her gün yediklerinizi not ederek günlük tutabilirsiniz. Böylece günlük ne kadar kalori ve hangi besin ögelerini vücudunuza ne kadar aldığınızı öğrenebilirsiniz.

Diyet yaparken bedeninizi ve ruhunuzu tartı stresine sokmayın ve haftada 1 defadan fazla tartılmayın. Her hafta aynı gün aynı saatlerde tartılmak size daha doğru sonuçları verecektir.

Yeni yılda da nasıl olsa benden geçti, yapamayacağım gibi düşüncelere kapılarak spordan uzak kalmayın. Unutmayın ki diyet sporsuz, spor ise diyetsiz düşünülemez. Bedeninizi spora alıştırarak daha fit ve daha sağlıklı olabilirsiniz.

Beslenme ve sporun yanında uykunun da değerli olduğunu unutmayın. Kendinize düzenli bir uyku saati oluşturun.

Metabolizmanızın yavaşlamaması ve kan şekerinizin düşmemesi için kendinizi her gün 2-3 ara öğün yapmaya motive edin.

Kendinize iyi bakın ve 2018’de hak ettiğiniz özeni göstermek için kendinize daha çok vakit ayırın. Yeni bir yıl günlerinizi yeniliklerle, güzelliklerle ve sağlıkla doldursun 🙂

Haftaya görüşmek üzere sağlıklı ve fit kalın.

Dyt. Simay Ejderoğlu

BEĞENEBİLECEĞİNİZ İÇERİKLER

No Comments

Cevap Yaz

Yazı: Pembeden Yeşile Bütünlük | Yazan: İrem Savaş
Girne Antik Liman
Girne Antik Liman
Öykü: Umarım Bu Gece Öldürülmem | Yazan: Didem Çelebi Özkan