Ters Köşe

Kıskançlık

13 Mart 2018

Kıskançlık - Matem - Karanlıkta tek bir mum

Başkasında olana kendisinin de sahip olması gerektiğini hissettiren, hatta hedefindeki kişinin sahip olduğunu kaybetmesini dahi talep edebilen, karmaşık bir ruhsal durum, olumsuz tutum; KISKANÇLIK!..

Hiç şüphesiz, kıskançlık doğuştan değil sonradan öğrenilen ve insanlığı tümüyle etkileyen bir durum. Bana kalırsa dozunda ya da kararında kıskançlık da masum bir tutum değildir. Benim için, kıskanan kimse; tartışmasız kötüdür, art niyetlidir. Özgüven eksikliği duygusundan dolayı ortaya çıktığını da düşünüyorum.

Bir kişinin kaybını ve mutsuzluğunu istemek basit insanların emelidir.

Kıskançlık yaşayan birisi veya birileri zaman ile değersiz, çaresiz, öfkeli, mutsuz ve yalnız hisseder. Bugün yaşadığımız toplumun büyük kısmı da böyle değil mi? Çaresiz, öfkeli, mutsuz…

Belki de kıskançlık toplumca en büyük sorunlarımızdan birisidir.

Başkasının başarısı, serveti, mutluluğu bir başkasının kaygısı olmamalı.

Yaşadığın her günün değerini bilmek, sahip olduklarınla, sevdiklerinle bugünü yaşayabilmek bize bahşedilmiş en büyük mutluluk. Yarın bize ne getirecek hiç bilmiyoruz.

Ah be güzel kardeşim sana ne onun uçağından, gezmesinden, paylaşımlarından… Sen bir dön kendinle ilgilen artık, bak ömür geçiyor.

Kendimizi, çocuklarımızı; güzel görmek, güzel konuşmak, güzel düşünmek, iyi insan olabilmek icin eğitmemiz gerekiyor. Gün geçtikçe bunun gereksinimini daha fazla hissediyorum.

Bir kaza oluyor; uçak kazası…

O uçağın içinde, pırıl pırıl, gencecik 11 kişi hayatını kaybediyor. Geride kalan acılı akrabalar, dostlar…

Bir de insanlıktan nasibini almamış, kıskanç insanların çirkin yorumları…

Ölüm ya bu; hani insanın sevdiğini kaybettiğinde sadece anılarla kendini avutmak zorunda kaldığı, hepimizin yaşayacağı vahim gerçek. İnsanların acılarına biraz saygınız olsun.

Kimin canı ne isterse onu yaşar.!!

Gezer, tozar, eğlenir, istediğini, istediği şekilde sosyal medya hesaplarında paylaşır. Kişi kendinden sorumludur ve yaptıkları kimseyi ilgilendirmez!

Sadece sosyal statüsü yüksek, imkanları kendinden daha fazla olduğu için o insanı kıskanan, ölümünden üzüntü duymayan hatta iğrenç bir şekilde “Ohh iyi oldu” diyebilen, insan hayatına ve evlat acısına saygı göstermeyen insanlar gerçekten midemi bulandırıyor. Bu insanlarla, aynı ülkeyi, havayı, suyu paylaşmak zorunda kaldığım için de ciddi pişmanlık duyuyorum.

Sadece bu olay değil, sosyal medayaya ulaşabilmenin verdiği cesaretle yaşanılan her olayda bu şekilde enteresan yorumlar görmek ve bu durumun her geçen gün daha kötüye gidişini izlemek beni ciddi anlamda endişelendiriyor.

Bir uçak kazası ve yüzümüze tokat gibi inen 2 gerçek; “insanlığın geldiği nokta” ve “ölüm de var be” gerçeği..

Hayatını kaybeden gençlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine sabır diliyorum.

Ruhları şad olsun.

Mehmet Uğur

BEĞENEBİLECEĞİNİZ İÇERİKLER

1 Comment

  • Yanıtla Ilgın Cenkçiler 16 Mart 2018 at 00:29

    Bu konudaki fikirlerinize sonuna kadar katılıyorum 🌈

  • Cevap Yaz

    Yazı: Pembeden Yeşile Bütünlük | Yazan: İrem Savaş
    Girne Antik Liman
    Girne Antik Liman
    Öykü: Umarım Bu Gece Öldürülmem | Yazan: Didem Çelebi Özkan