Astroloji

23 Mart: Merkür Gerilemesi

21 Mart 2018

Merkür Gerilemesi yazısı için uzaydan çekilmiş Merkür Gezegeni fotoğrafı

Gökyüzü hareketlerinin en bilinenlerinden olan ve her yıl üç kez gerçekleşen Merkür Gerilemesi, 23 Mart’tan 15 Nisan’a kadar sürmek üzere bir kez daha başlıyor. 9 Mart’ta başlayan ve 4 ay sürecek olan Jüpiter gerilemesinin zamana yayılan etkisinden farklı olarak; Merkür gibi yakın gezegenlerin gerilemeleri daha kısa sürelidir ve etkilerini daha hızlı şekilde hayatlarımızda görürüz. Bu sebeple Merkür Gerilemesi çoğunlukla korku duyulan bir gökyüzü etkisi olmuştur.

Şimdi bu korkuya gerek duymadan söz konusu etkinin ne anlatmak istediğini anlayarak, hangi alanlardan etkilenebileceğinize ve nelere dikkat etmenin sizi bu sürecin içinden rahatça geçirebileceğine bakalım:

Merkür; düşüncelerimiz, zihinsel yapımız, düşünme ve algılayış biçimimiz, konuşma, iletişim, haberleşme, öğrenme, okuma/yazma, bilgi aktarımı, bir yerden bir yere hareketimiz, ulaşımımız gibi çoğunlukla günlük hayata dahil olan bileşenleri ifade eder. Bunları içinde barındıran enerjinin üç hafta süren geri hareketi ise; günlük hayatımızda her zamankinden farklı bir etki yaratır.

Gerilemenin Etkileri

Merkür Gerilemesi süresince hissedilen:

• Çoğunlukla yukarıda bahsettiğim alanlarda günlük hayatta bir takım aksamalar ya da yavaşlamalar dahil olur.

• İletişimin doğru gerçekleşemediği, ifade edilenin istenilen şekilde ağızdan çıkmadığı, karşımızdaki kişi tarafından ifade etmek istediğimizden farklı anlaşılabildiği ya da bizim aynı şekilde ifade edileni olandan farklı algılayabildiğimiz bir dönemdir.

• İşlerimizin istediğimiz hızda gerçekleşemediği ve üzerinden tekrar tekrar geçmemiz gereken durumların meydana gelebileceği bir dönemdir.

Tüm bu olağan akışta bir kırılma ve yavaşlama olmasının elbette bir sebebi vardır. Merkür retrosu süresince bilinçaltımız önümüze her zamankinden daha net bir şekilde serilir. Derinde tuttuğumuz ve hayatımızı yönetmelerine izin verdiğimiz düşünceler yüzeye çıkar ve zihin bunlarla meşgul olmaya başlar. Bu sebeple günlük hayatta yürütülen işlere, dalgınlığın hakim olması artar.

Diğer taraftan Merkür Gerilemesi; bu süreyi bilinçaltımızı daha iyi tanıma fırsatı olarak değerlendirmemizi ve yüzeye çıkmış bu düşüncelerle artık vedalaşmamızı istediğinden günlük hayatı yavaşlatarak bunun için uygun ortamı yaratmaktadır.

Kısacası; gerçekte olanı idrak etmekten ziyade biriktirilen düşünce kalıplarıyla her zamankinden çok daha fazla varsayımlarda bulunma eğiliminde olunur.

Bu sebeple Merkür Gerilemesi süresince;

• Yüzeye çıkan düşüncelerinizin farkına varmak

• Zihnin geçmişten getirdiği çıkarımları ve korkuları ile şu anda yaşamak istediklerinizi kısıtlayabildiğinizi görmek

• Söylediğinizi, yazdığınızı, okuduğunuzu, dinlediğinizi birden fazla kez gözden geçirmek

• Aceleci, tezcanlı, hızlı kararlar almamak ve agresiflik içeren davranışlarda bulunmamak

bu sürecin sizin için en iyi şekilde geçmesine yardımcı olacaktır.

Şunun bilincinde kalmalı ki; hayatı nasıl algıladığımız ve hangi şekilde yaşamak istediğimizi seçmek -içinde olduğumuz anda olasılık göremiyor olsak bile- elimizdedir ve buna ilk adımda düşüncelerimizi seçerek başlayabiliriz.

Merkür Gerilemeleri bu yolda hayatınızı yönetmesine izin verdiğiniz düşüncelerinizi önünüze sermesiyle, onlar yolunda gidip gitmeyeceğinizi seçme imkanınızı genişleterek her zaman yaşamınızı daha iyi bir noktaya getirmek için harika fırsatlardır.

Merkür retro süreciyle ilgili hangi alanlardan etki aldığınıza dair öncelikle yükselen burcunuzu okumanızı öneririm:

Koç:

Sözlerinize, ilişkilerinizde ve her alanda kendinizi doğru ifade ettiğinize ve olanları doğru algıladığınıza ekstra dikkat etmelisiniz. Aceleci davranışlardan kaçınmalısınız. Dış görünüşünüzde yapacağınız değişiklikleri gerileme sonrasına ertelemeniz iyi olacaktır.

Boğa:

İçe dönme ihtiyacı ve zihinsel bulanıklık yaşayabilirsiniz. Bu süreci geleceğe yönelik fikirleriniz için demlenme süreci olarak görebilir gerileme sonrasında ortaya koyabilirsiniz. Bilinçaltınızı tanımak adına çok faydalı olacaktır.

İkizler:

Sosyal çevre ve arkadaşlarınızla iletişimde söylediklerinizin ve duyduklarınızın doğruluğuna ekstra dikkat etmelisiniz. Kalabalık kitlelerle ilgili işlerde iletişim anlamında aksaklıklar yaşamamak adına yapılacakları birden fazla kez gözden geçirmek faydalı olacaktır. İdeallerinize giden yolda kendi önünüze koyduğunuz zihinsel engelleri görmeniz adına fırsattır.

Yengeç:

İş, kariyer alanında iletişim şekliniz dikkat gerektirecek. Özellikle yöneticilerinizle iletişiminizde kendinizi doğru ifade ettiğinizden ve algıladığınızın karşınızdaki kişinin söylediğiyle bir olduğundan emin olun.

Aslan:

Dış seyahatler, yabancılarla ilişkiler ve eğitim alanında tekrar gözden geçirilmesi gereken durumlarla karşılaşabilirsiniz. Hayata bakış açınızda dönüştürmeniz gereken yönleri yakalama fırsatı bulabilirsiniz.

Başak:

Borçlar ve ödemelerle alakalı iletişim kurmanız gereken konularda dikkati artırmak önemlidir. Kredi çekmek veya ortaklı gelirlerle ilgili girişimlerde bulunmak için gerileme sonrası dönemi beklemek daha iyi olacaktır.

Terazi:

İlişkinizde/evliliğinizde iletişim şekliniz önem kazanacaktır. Kendinizi ifade ederken söylediklerinize, karşınızdaki kişiyi dinlerken ifade edileni doğru anladığınıza emin olun. Fevri ve öfke içeren konuşmalardan kaçınmalısınız.

Akrep:

Birlikte çalıştığınız insanlarla dialoglarınıza ekstra dikkat etmelisiniz. Bedeninizle alakalı, beslenme, spor, diyet gibi düzen değişikliği başlangıcını gerileme sonrasına bırakmak iyi olacaktır.

Yay:

Sevgi alışverişinde bulunduğunuz romantik birlikteliğinizde sözler ekstra önem kazanacaktır. Çocuklarla dialoglarda da özenli seçimler yapmalısınız.

Oğlak:

Aileyle iletişim konuları önem kazanacaktır. Bu alandan bilinçaltınıza yerleşen kalıpları farkermeniz için fırsattır. Bu süreçte evinizde kullandığınız aletleri iki kez kontrol etmeniz faydalı olacaktır.

Kova:

Yakın çevreniz, kardeşleriniz, akrabalarınızla iletişim konusu dikkat gerektirecektir. Eğitim, kurslar ve kısa seyahatlerde tekrar gözden geçirmeniz gereken durumlar olabilir.

Balık:

İş ve gelirinizle ilgili konularda iletişim kaynaklı durumlar gündeminizde olabilir. Yeni bir harcamayı başlatmak için gerileme sonrasını beklemeniz daha iyi olacaktır.

Sevgiyle…❤❤

Hazal Özkan

BEĞENEBİLECEĞİNİZ İÇERİKLER

No Comments

Cevap Yaz

Yazı: Pembeden Yeşile Bütünlük | Yazan: İrem Savaş
Girne Antik Liman
Girne Antik Liman
Öykü: Umarım Bu Gece Öldürülmem | Yazan: Didem Çelebi Özkan