Astroloji

9 Mart: Jüpiter Gerilemesi

7 Mart 2018
Jüpiter Gerilemesi


Gökyüzünde 2018 yılının retro etkilerine Jüpiter gerilemesi ile merhaba diyoruz.

 
Mart ayı, içinde olduğumuz yıl için ocak ve şubattan biraz daha farklı hissettirecektir. Tutulma enerjilerinin etkili olduğu yılın ilk iki ayından sonra gerileme dönemleri bir bir başlarken biz de senenin enerjisine alışmışlığımız ile geri kalanı için neler yapmamız gerektiğini daha derin haliyle görmeye başlıyor olacağız…

Ne demek istiyorum, hemen anlatayım…

Jüpiter

Jüpiter; şans, fırsatlar, bolluk, bereket, neşe, kolaylıklar ve çok fazla emek sarfetmeden istediklerimizi hayatımızda görmemize etki eden enerjidir. 2017’nin Ekim ayından beri Akrep burcunda ilerliyor kendisi. Bu hareketi süresince bize Akrep burcunun kişisel doğum haritalarımızda yer aldığı alanlarda, güzel enerjisiyle şanslı durumlarla ve rahat akışla karşılaşmamıza yardımcı oluyor.

Akrep burcundaki bu hareketi dolayısıyla, şanslı fırsatlı etkileriyle beraber bizi derinleştirmeyi, karanlık yanlarımızı aydınlatmayı, ilişkilerimizde, maddi konularda ve hayatın diğer alanlarında kendimizi mutlak güvende hissetme ihtiyacımızı/çabamızı bize sorgulatmayı ve bununla ilgili hiçbir koşulda doyum hissedemeyen yanlarımızla bizi yüzleştirmeyi de ihmal etmiyor.

Jüpiter hayatımızın hangi alanına etki ediyorsa bize ilgili konularda yepyeni bir bakış açısı kazandırarak geçişini yapar.

Jüpiter Gerilemesi

Etki ettiği alanlarda söz konusu akışın duraksadığını ya da kesintiye uğradığını hissedebileceğimiz bir dönemdir. Bu dönemde elimizde biriktirdiklerimizle başbaşa kalırız ve varlıklarının, hayatımıza kattıklarının değerini daha fazla idrak eder, bu alanlarla ilgili iyileştirme yolunda bizim kendimizi gerçek anlamda ne kadar ortaya koyduğumuzun yüzleşmesini yaşarız.

Akışın kesildiğini düşünmemizle yapmak istediği; iyimserliği ve hem yürüdüğümüz yola güveni hem de bu yolda özgüveni kaybetmek değil, bunun ileri hareket dönemine bizi içsel olarak daha arınmış bir halde çıkaracak hazırlık evresi olduğu bilinciyle bu gerileme sürecini geçirmemizdir. Yalnızca burada özgüvenli olmaktan ayrılması gereken nokta – Jüpiter gerilemesi başlangıcından birkaç hafta sonra ona eşlik edecek Merkür gerilemesinin de etkisiyle; “Nasılsa hallederim, bir şekilde hallolur.” mantığını bir kenara koymamız gerektiğidir. Bu dönemde işi şansa bırakmamak ve kontrolsüz risklere girmemek doğru seçim olacaktır. Bu sizin için çokça kullandığınız ve çoğu zaman da sonuç aldığınız bir yöntem ise ve bu noktada çalışmamaya başladığını görüyorsanız, sebebi dışarıda değil içeride aramanızı öneririm. Kendinize olabildiğince açık olmanız süreci kolaylaştıracaktır. Akrep burcu etkisinden dolayı finansal konularda yatırım yapmak, kredi çekmek gibi adımlarınız olacaksa Jüpiter gerilemesi süreci içerisinde risksiz yolu seçmek en iyisi olacaktır.

Mart & Nisan

Özellikle Mart ve Nisan aylarını iyi yönetebilmek önemli. Gerilemeler gündeme eşlik ederken, siz onların oyunu ile öfkeye ve karamsarlığa eşlik etmeyin. “Niçin anlaşılmıyorum, niçin ilerleyemiyorum, büyütmek istediğim alanları niçin büyütemiyorum?” gibi karamsarlık içeren cümleler, bu dönemde kendinizi gözlemlerseniz zihninizde çokça yakalayabileceğiniz ifadeler olabilir. Yanlış anlaşılmalar, aşırı hassas hissetmekle birlikte gelebilecek yersiz kırgınlık ve alınganlıklar konusunda dikkatli olunmalı.

Jüpiter’in retro dönemi süresince iyimserlik duygusu geri çekilebileceğinden olanları olduğundan karamsar değerlendirme ve olumsuz düşüncelerin etkisi altına girme eğilimi artabilir, bunun farkında olmak, gerçeği görmek adına faydalı olacaktır.

10 Temmuz’a kadar devam ediyor

10 Temmuz’a kadar sürecek bu retro süresince odağınız, genişlemeye çalışmaktan çok, elinizdekine sahip çıkmak olmalı. Var olanı sağlamlaştırdıktan sonra ileri hareket sırasında istediğiniz genişleme fırsatını daha kolay bulabilirsiniz.

Neticede, Akrep burcundaki Jüpiter gerilemesi sürecinin yapmak istediği bizi içsel olarak arındırarak kendi eksiklerimizi de görüp yola onları tamamlamış halimizle devam etmeyi öğretmektir. Büyümemizi engelleyen şeyleri temizlemektir amacı. Bu sebeple bunları görmenize yardım edecektir ve bu sırada içinizde araştırma yapmaya direnmek yalnızca süreci zorlaştıracaktır.

Temmuz’a kadar sürecek gerileme dönemi boyunca, daha önce hallolduğunu sandığınız meseleler tekrar önünüze gelirse gerçek çözümü bulmak istediğiniz sürece bunun için kolaylıkla destekleneceksiniz. Gizli kalan noktaları açığa çıkararak, aydınlatarak geçişini yapacaktır.

Bu dönemde fırsatlar alıştığınız şekilde görünmez, aslında elinizdekilerin güzelliğini arttırabilmenin bir fırsatıdır bu da. Yalnızca bu süre boyunca genişleme, büyüme fırsatı her zaman göründüğünden çok daha fazla dışarıda değil içeride olacaktır.

Jüpiter bu noktada sizin için hazırlıyor olduğu güzellikleri hayatınıza almaya hazır olup olmadığınıza bakmak ister, uyumsuz yönleri gerileme ile eler.

Kısacası; çoğu şeyi dışarıdan beklediğimiz noktalar varsa burada buna biraz ara…

Jüpiter Gerilemesi Bittiğinde

4 ay sonra Jüpiter gerilemesi bittiğinde şimdiye kadar elimizi uzatmayıp dipsiz kuyulara itmek için enerji sarfettiğimiz yanlarımızla barışıp vedalaşabilmiş olursak, ilgili alanlarda getirdiği güzelliklerin daha fazla farkına varmış, hayatımızdaki kıymetini anlamış halimizle ve neler yapabileceğimizin bilinciyle hareket ediyor olursak, bu alandan çıkarken bu güzel akışı bizimle bırakarak gidiyor olacaktır.

Herkese kolaylıklar, güzellikler dilerim…

Jüpiter gerilemesi ile ilgili hangi alanlardan etki aldığınıza dair öncelikle yükselen burcunuzu okumanızı öneririm:

Koç:

Para durumu, alacaklarınız, borçlar, ödemeler, miras, eşinizin para kaynakları, ortaklı gelirleriniz ve içsel dönüşümünüz ile ilgili konular

Boğa:

İlişkiler, evlilik ve ortaklıklarınızla ilgili konular

İkizler:

Günlük rutin işleriniz, çalışma ortamı, şartları, çalışma arkadaşları, beden, spor, diyet ve sağlıkla ilgili konular

Yengeç:

Sevgi, aşk, romantik birliktelikleriniz, hobileriniz, yaratıcılığınızı ortaya koyma ve çocuklarla ilgili konular

Aslan:

Ev, aile, güvende olma hissi, yaşadığınız yer/şehir/ülke ile ilgili konular

Başak:

Yakın çevre, kardeşler, akrabalar, kısa seyahatler, iletişim kurduğunuz insanlar ve iletişim şekliniz, öğrenme ve eğitim ile ilgili konular

Terazi:

İş, gelir ve harcamalar, para kaynaklarınız ile ilgili konular

Akrep:

Beden, görüntü, dışarıdan nasıl algılandığınız, özgürlük ve bağımsızlık hissi, tek başına var olma ve ilişkilerinizle ilgili konular

Yay:

Sevdiklerinize destek ve yardım, sağlık, bilinçaltı ve spiritüel konularla ilgilenme, izole hissetme, içinizle bağlantı kurma ile ilgili konular

Oğlak:

İdealleriniz, hedefleriniz, arkadaşlarınız, sosyal çevre ve bağlantılarınızla ilgili konular

Kova:

Kariyer, iş, toplumsal statünüz, çalışma hayatı, yöneticileriniz, eş ve anne/baba olma ile ilgili unvanlarınız

Balık:

Eğitimler, seyahatler, medya, yayıncılık, interneti kullanma, hayata bakış açınız, inançlarınız ve ruhsal alanda gelişim ile ilgili konular

Sevgiyle…❤❤

Hazal Özkan

BEĞENEBİLECEĞİNİZ İÇERİKLER

No Comments

Cevap Yaz

Yazı: Pembeden Yeşile Bütünlük | Yazan: İrem Savaş
Girne Antik Liman
Girne Antik Liman
Öykü: Umarım Bu Gece Öldürülmem | Yazan: Didem Çelebi Özkan