Astroloji

Kova Dolunayı | 16 Şubat

14 Şubat 2022

Yazı: Kova Dolunayı | 16 Şubat | Yazan: Esra Felek

16 Şubat Kova Dolunayı İstanbul saatiyle 19:52’de yükselen Başak’da gerçekleşecek. Başak burcu yöneticisi Merkür’de çocuklar, para, romantik ilişki ve girişim evi olan 5. Evde konumlanacak. Aynı zamanda Kova burcunda yer alan Güneş, yine çocuklar, yatırımlar, girişimler, para piyasaları, liderlerle ilgili konuların gündemde olacağının altını çiziyor.

Dolunayın genel enerjisinde para piyasaları hâkim diyebiliriz. Plüto’nun da kare açı ile enerjisini ortaya koyduğu dolunayda parasal konularda manipülatif etkiler olabileceğini söylemek yerinde olur. Bu sebeple özellikle borsa, finans piyasalarında temkinli olmak ve yükselen Başak enerjisiyle titizlikle ve detaylarıyla incelemek önemli.

Kova-Aslan aksında gerçekleşecek dolunay sabit burçlar olan Boğa, Aslan, Akrep ve Kova için daha belirgin olarak hissedileceğinden daha dramatik etkiler verecektir. Dolayısıyla bu dönemde kalp ve dolaşım sağlığı konularına dikkat etmenizi, gerekli kontrolleri yaptırmanızı tavsiye ederim.

Bu dolunayda Ay düğümleri ile olan kare açıları kadersel değişimleri beraberinde getirecektir. Bu değişimler özellikle yakın zamanda sonlanan İkizler-Yay aksındaki ay düğümlerinde yaşadığımız zihnimizdeki bazı fikir ve projeleri de hayata geçirmemiz gerektiğinin altını çiziyor. Nitekim artık düşünme değil eyleme geçme zamanı. Bugüne kadar ki birikimlerinizi, eğitimlerinizi ve deneyimlerinizi gün yüzüne çıkıp eyleme dönüştürmelisiniz. Zaten Kuzey Ay Düğümü Boğa’da bizden bunu istiyor:

Sabırla büyüt, ortaya çıkar!

Dolunay

Dolunayın özellikle yükselen burçlara olan etkilerine baktığımızda;

Koç:

Eğlenceli ve şanslı olduğunuz destekleyici bir dolunay diyebiliriz. Sürpriz flörtler ve kazançların olacağı bir gündem getirecek. Dolayısıyla girişimleri destekleyen ve dönüştüren bir dolunay yaşayacağız.

Boğa:

Dolunay aile evinizde gerçekleşeceğinden ailesel konuların gündeme geleceğini anlatıyor. Burada herkese eşit mesafeden bakmaya çalışarak olayları objektif olarak ele almak ve egodan sıyrılarak hareket etmeniz gerekmektedir.

İkizler:

Bu dolunay size yeni eğitimler, kısa seyahatler, yakın ilişkiler konusunda büyüme getirebilir. Örneğin kardeşlerinizle olan ilişkilerinizde farkındalıklar getirecektir.

Yengeç:

Dolunay maddi konulardaki gündeminizde yaşanacak. Bu sebeple parasal konular, kazançların artması olarak yaşanabileceği gibi yeni kazanç fırsatlarının da olabileceğini gösteriyor. Dolunay enerjisindeki spekülatif kazanç mecralarına dikkat etmenizi tekrar hatırlatmak isterim!

Aslan:

Aslan burcundaki dolunay sizin çevreniz ve kariyerinizle ilgili gündemler olacağına işaret ediyor. Bu nedenle kariyerde ön planda olmak olacağı gibi, farklı kariyer planlarının da ortaya çıkması olarak değerlendirilebilir.

Başak:

Onikinci evinizde gerçekleşen dolunay gizli, farketmediğiniz konularda yüzleşmeler getirebilir. Hatta bu beklemediğiniz bir arkadaşınızın size olan bakış açısının farklı olduğunu görmek veya aile geçmişinizden akan konuları fark etmek de olabilir. Bununla birlikte sağlığa da dikkat etmekte yarar var.

Terazi:

Derneklerde, sosyal projelerde, arkadaş çevrenizde aktif olacağınız bir dönem olacak. Aynı zamanda gelecekle ilgili projelerin gündeme geleceği ve bunlar üzerinde zaman harcayacağınız bir dönem başlıyor. Dolayısıyla gelecek hedeflerinize gözden geçirmek için harika bir zaman.

Akrep:

Dolunay kariyer evinizde yaşanıyor. Kariyerde parlama, farklı pozisyonlara yükselme gibi değişiklikler olabilir. Bu yüzden işinizdeki otorite etkileriyle de temas etmek mümkün bu sebeple bu konuda dikkatli olmalısınız.

Yay:

İnanç düzleminde derinleştiğiniz, kendiniz daha pozitif hissedeceğiniz bir dönem olacak. Yurt dışı ve yüksek öğrenim konularında olumlu gündemler mevcut.

Oğlak:

Dolunay krizler evinizde gerçekleşiyor. Bu evdeyken ortaklı paralar, miras, vergiler, krediler gibi konular gündemde olacak. Kısacası risk değerlendirmesi yapmadan hamle yapmamakta yarar var.

Kova:

Evlilik ve ortaklık evinizde gerçekleşecek bu dolunay ilişkilerinizi masaya yatıracak. Ne istiyorum ne bekliyorum noktasında ilişkinizi parlatabilir veya tamam dediğiniz noktada ise ilişkilerinizi sonlandırabilirsiniz.

Balık:

Günlük hayat ve sağlık alanında gerçekleşecek dolunay kendinize ruh, beden, zihin temelinde dikkat etmenizi salık veriyor. Kısaca kendinize bakmayı ve sağlık ihtiyaçlarınızı ihmal etmeyin.
 
 
Esra Felek
 
 

Notlar & Açıklamalar:

 
Kendi doğum haritanıza www.astro.com adresine kayıt yaptırarak ücretsiz olarak erişebilirsiniz.
 
Kişisel doğum haritası danışmanlığı, yıllık ve progress harita danışmanlığı için de Instagram @meris_astrology_thetahealing adresinden bana ulaşabilirsiniz.

BEĞENEBİLECEĞİNİZ İÇERİKLER

1 Comment

  • Yanıtla Burak Süalp 14 Şubat 2022 at 14:14

    Sevgili Esra kalemine sağlık. Sen ve Ben ailesine hoş geldin. Yolumuz açık ve uzun olsun!

  • Cevap Yaz

    Yazı: Pembeden Yeşile Bütünlük | Yazan: İrem Savaş
    Girne Antik Liman
    Girne Antik Liman
    Öykü: Umarım Bu Gece Öldürülmem | Yazan: Didem Çelebi Özkan