Astroloji

9 Eylül: Başak Burcunda Yeniay

5 Eylül 2018

9 Eylül: Başak Burcunda Yeniay

Bol retrolu bol tutulmalı geçen yaz aylarını tamamladık. Görmediklerimizi, görmek istemediklerimizi gözümüzün önüne getiren Balık dolunayının da ardından dip köşe temizlikle bizi düzlüğe çıkaracak Başak burcunda yeniay kapımızda.

Neptünyen etkilerin devam ettiği bu yeniay ile iki hafta boyunca hem fiziksel hem zihinsel hem ruhsal temizliğin, arınmanın ve sadeleşmenin ihtiyaç olduğunu hissedeceğiz.

Başak Burcunda Yeniay

Odağımızı günlük rutinlerimize, çalışma ortamımıza, beraber çalıştığımız insanlara, çalışma şartlarımıza çevirirken her konuda ince eleyip sık dokumayı beraberinde getirecek. Hata gördüğümüz şeyleri kabullenemezken, yaptıklarımızın da mercek altında olduğunu hissedeceğiz.

En iyisine doğru giderken çalışma gücümüz ve şevkimiz artıyor olacak. Bu yolda hayal ettiklerimizi, vizyonumuzu netleştirmemiz gereken bir dönem olmasıyla birlikte eminsizlikte, belirsizlikte kaldığımız durumların yürüdüğümüz yolda bizi geride bıraktığını göreceğiz.

Gizli kapaklı yürüyen olayların aydınlanması, kendimizi kandırdığımız konularla ilgili yeni farkındalıklar, yeni kararlar ve yeni adımlar söz konusu olacaktır.

Başak yeniayı ile çalışma şeklimize yenilik katmak isteyeceğiz, mevcut durumu dönüştürüp daha verimli hale getirmek için çaba sarf edeceğiz. Sorumluluklarımızın artmasına hazır hissedeceğimiz bir dönem olacaktır.

Toprak Enerjisi Güçleniyor

Oğlak burcundaki geri hareketini henüz tamamlamış olan Satürn de etki aldığımız alanlarda sorumluluğu ne ölçüde sahiplenebildiğimizi tekrar gözden geçirmemize sebep olacak. Zihinsel yapımızın köklü bir dönüşüm safhasında olduğu bir dönemdeyiz. Uzun vadede neyi yaşamak hayatımızda neyi görmek istiyorsak aynı konularla ilgili sorumluluk altında olmanın bize baskı hissettirmesi mümkün. Ancak bu geçici baskı hissini ittirmek yerine bu dönemde kendimize ve bu hisse dışarıdan, bir adım geriden bakabilmeyi becerebilirsek önümüzde uzanan yolları da daha net görüyor olacağız.

Kısacası sorumluluk almayı bilmemiz gereken bir dönem, yapamadığımız noktalarda ise Başak yeniayı bizim için öğretici olacak.

Toprak enerjisinin ön planda oluşuyla öne çıkacak bir diğer konu ayaklarımızın yere sağlam basması isteğimiz olacak. Dalgınlıkların, belirsiz davranışların bizi oldukça zorlaması mümkün, bu türlü davranışlara keskin şekilde çizgi çekiyor olacağız.

Başak burcunda yeniay ihtiyacımız olan durumlarda düzeltme, onarma, tamir etme fırsatları da verecektir. Hem yeniay hem henüz bitmiş olan Merkür ve Mars gerilemeleri son haftalar içinde aldığımız kararları ve attığımız adımları gözden geçirmemizi sağlayacak.

Maddi konularda ani, büyük harcamalar yapmamayı gerektiren, bütçemizi düzenlememizi destekleyen ve buna imkan verebilecek bir dönemdir.

Sağlık, beslenme düzenimiz, diyet, spor konularıyla ilgili başlangıçlar yapma yönelimi yeniay ile birlikte daha yoğun olacaktır.

Dönüşümün Etkisi

Başak yeniayı sırasında Venüs ve Jüpiter bulundukları noktada ilişkilerde, ortaklıklarda karanlık yanlarımızı öne çıkarabilir. Ancak bu yanlarımızı kabullenebilir, dönüşümümüze açık olursak uzun soluklu ilişkilere, ortaklıklara ve evliliğe yönelik destekleyici etkilerin olduğu bir yeniay olduğunu görebiliriz.

Venüs – Uranüs karşıtlığının da etkili olduğu ilişkilerle ilgili alanda adeta özgürlük duygusunun sorgulanacağı, bizim tanımımız ile saf özgürlük tanımı arasındaki farkları görebileceğimiz bir süreç olacaktır.

Özgürlük, birliktelik, sorumluluk kavramlarının içimizde çatışması ve ayrışması söz konusu olurken üst tondan çıkışlarımızın en agresif hal ile anne, baba, eş, işveren ilişkilerimize yansıması da mümkün olabilir.

Evimiz, yaşadığımız yer, ait olma ve güven hissine dair çok şey öğrenirken, kalbimizin gitmek istediği yönde kendimize engel teşkil eden sorumluluk, özgürlük tanımlarımızın “çöp düşünce kalıplarımızın” gözden geçirilmesine sert etkilerle mahal verebilecektir.

Özetle; çalışma şevkimizi değerlendirmemiz gereken, yaşadığımız gerginliklerin veya sert etkilerin acısını kendimizce diğer insanlar üzerine akıtmak yerine, durumun bize öğretmek istediği her ne ise bunu almaya ve özümsemeye, mesajı almış düzeltmemiz gerekeni düzeltmiş halimizle devam etmeye açık olmanın yararımıza olacağı bir süreçtir.

Başak burcunda yeniay ile ilgili hangi alanlardan etki aldığınıza dair öncelikle yükselen burcunuzu okumanızı öneririm:

Koç:

Çalışma ortamı, şartları, çalışma arkadaşları, beden, spor, diyet ve sağlıkla ilgili konular

Boğa:

Sevgi, aşk, romantik birliktelikleriniz, hobileriniz, yaratıcılığınızı ortaya koyma ve çocuklarla ilgili konular

İkizler:

Ev, aile, güvende olma hissi, yaşadığınız yer/şehir/ülke ile ilgili konular

Yengeç:

Yakın çevre, kardeşler, akrabalar, kısa seyahatler, iletişim kurduğunuz insanlar ve iletişim şekliniz, öğrenme ve eğitim ile ilgili konular

Aslan:

İş, gelir ve harcamalar, para kaynaklarınız ile ilgili konular

Başak:

Beden, görüntü, dışarıdan nasıl algılandığınız, kendinizi ortaya koyma biçiminiz, tek başına var olma ve ilişkilerinizle ilgili konular

Terazi:

Sevdiklerinize destek ve yardım, sağlık, bilinçaltı ve spiritüel konularla ilgilenme, izole hissetme, içinizle bağlantı kurma ile ilgili konular

Akrep:

İdealleriniz, hedefleriniz, arkadaşlarınız, sosyal çevre ve bağlantılarınızla ilgili konular

Yay:

Kariyer, iş, toplumsal statünüz, çalışma hayatı, eş ve anne/baba olma ile ilgili unvanlarınız

Oğlak:

Eğitimler, seyahatler, yurtdışı, medya, yayıncılık, interneti kullanma, hayata bakış açınız ve ruhsal alanda gelişim ile ilgili konular

Kova:

Para durumu, alacaklarınız, borçlar, ödemeler, miras, eşinizin para kaynakları, ortaklı gelirleriniz ile ilgili konular

Balık:

İlişkiler ve iş ortaklıklarıyla ilgili konular

Sevgiyle…❤❤

Hazal Özkan

BEĞENEBİLECEĞİNİZ İÇERİKLER

2 YORUMLAR

  • Yanıtla Tuğba Atar 8 Eylül 2018 at 18:28

    Oglak kadını olarak , tam beni anlatan bir yazı olmuş, evet bu dönemi, tam da Astrolojik yorumunda ki gibi yaşıyorum. Bor sonraki yazını iple çekiyorum. Sevgiler

    • Yanıtla Hazal Özkan 9 Eylül 2018 at 00:53

      Çok teşekkür ederim Tuğba 💜

      Her gün daha güzel olsun, her yazımda daha iyi haberler vereyim 🙏

      Sevgiler benden de 🌸

    Cevap Yaz

    Yazı: Pembeden Yeşile Bütünlük | Yazan: İrem Savaş
    Girne Antik Liman
    Girne Antik Liman
    Öykü: Umarım Bu Gece Öldürülmem | Yazan: Didem Çelebi Özkan