Astroloji

25 Eylül: Koç Burcunda Dolunay

19 Eylül 2018

25 Eylül: Koç Burcunda Dolunay

2018 Temmuz ve Ağustos tutulmalarıyla yer altında fokurdamaya başlayan suların Balık dolunayıyla su yüzüne çıktığını, Başak yeniayıyla ise bizi hayatlarımızda somut değişimlere ve gelişmelere götürdüğünü gördük. Eylül’ü kapatırken gerçekleşecek Koç burcunda dolunay, en fazla ilişkileri ve bu alandaki bakış açımızı ele alacağını söylüyor.

Koç Burcunda Dolunay

Birkaç haftadır Venüs’ün açıları ile hareketliliği sebebiyle ilişkiler konusu çok konuşulanlar arasına girmişti. Koç dolunayı ve Ekim başında Venüs’ün Akrep’te başlayacağı geri hareketi derken 2019 Ocak ayına kadar bu alanda daha pek çok şeyi gözden geçireceğiz gibi görünüyor.

İçinde olduğumuz günlerde beraberlik isteğini veya var olan beraberliği, evliliği güzel duygularla yürütme istediğimizi, bununla aynı anda egoyu bir kenara bırakıp biz demenin keyfine varamamakla uğraştığımızı görebiliriz. Nerelerde davranışımız isteğimize ters, nerelerde bir yönde ilerlemek isterken inadımızı yanımıza alarak hatta içten içe gitmek istediğimiz yöne ters olduğunun bilinciyle direksiyonu aksi yönde tutmaya devam ediyoruz? Hem ilişkilere bakış açımızla ve bu alandaki davranışlarımızla ilgili hem yazının sonunda burçlar özelinde okuyacağınız konularla ilgili bu isteğimiz yönünde davranmama farkındalığı Koç dolunayında önemli olacak.

Birebir ilişkileri ele alan Koç burcunda dolunay, şifayı, kendimizi samimiyetle biz olmaya açmakta bulduracak. Bu süreçte ilişkilerimizin lehimize çalıştığını görebiliriz ancak ego tatmini için suistimale dönük davranışlar kaybettirecektir.

Bu süreçte kendimizi tuttuğumuz güvenlik alanımızdan, küçük çemberden çıkıp birliğin gücünü görmemiz isteniyor. Kendimizi açtıkça birlikteliğin bizi yücelteceğini göreceğimiz bir süreç olacak.

Birlikteyiz derken ben oyunu oynanan ilişkilerin sonlanabileceği, hem birlikte hem kendi olabilenlerin yürüyeceğine tanık olabiliriz. İncindiğimiz halde evet dediğimiz durumlara, geldiğimiz noktada artık evet dememek, olanı daha fazla dile getirmek mümkün olacaktır.

Kendimize samimiyetle bakmamız gereken bir dönem. Sadece haklı olmak için agresif veya pasif-agresif davranışlarda bulunuyor muyuz? Hep dışarı bakarak ya da “şu kişi bana bunu yaptı”, “onun yüzünden böyle oldu” gibi söylemlerle, kısacası topu başkasına atarak sorunu çözebiliyor muyuz, sorgulamamız gereken bir dönemdeyiz.

Sorun görülen durumdan uzaklaşmanın kolaylığı ile kalıp çözmenin çekişmesi içindeyken derinlerde bir yanımızın sıkıca ve gizli gizli tutunmaya devam ettiğini görebiliriz.

Bütün İçindeki Yerimiz

Doğaya, hayvanlara, insanlara karşılıksız iyilik yapma, faydalı olma, çarkın dişlisi olduğumuzu görme isteği yükseliyor. Bütünün içindeki yerimizi ve faydamızı görmek istiyoruz. Bu süreçte bir tık kendimi de öne çıkarsam iyi olur düşünceleriyle yaptığımızı çöpe dökme hali mümkün olabilir.

Satürn’ün dolunaya sert açısıyla inşa etmeye, sağlam temele, köklenmeye, devam etmeye direnç gösteren yanlarımızı fark edebiliriz. Gerçekten sağlamlaştırmak istemediğimiz veya köklenemeyecek birlikteliklerin, işlerin sonlandığını görebiliriz.

Ailemizde, büyürken gördüğümüz ilişkilerde ne türlü durumlar ve bunlarla ilgili bakış açılarımız şimdi istediğimiz sevgi alışverişini yaşamamıza izin vermiyor, bunlarla ilgili zihnimizde dönen hikayelerimizi bırakmak için ideal bir dönem.

Gerçek özgürlüğün egonun çizdiği sınırlar içinde küçük çemberde kalmakla gelmeyeceğini, gerçek özgürlük hissinin kalbe ve sevgiye açıldığımız ölçüde hayatımızda var olup artabileceğini göreceğiz. Kısıtlanıyorum veya kendim olamam düşünceleriyle kendimizi ilişkilerden yalnızlığa çekmek, o yalnızlık hissini ötelemek için de çevremizi yabancı, gerçek olmayan veya pamuk ipliği ilişkilerle doldurup taşırmak bu dönemin gölge hali. Burada çevreyi bu bağlarla doldurup yalnızlık hissini öteleyeceğimize inanırken esasen bu hissi arttırdığımızla, kalabalık içinde gerçek bir bağ bulamamakla yüz yüze gelebiliriz.

Finansal konularda da kendimizi saplantıyla devam ettiğimiz davranışlarımızı bırakarak yukarı çekebiliriz. Görünenin ötesinde maddi olarak yükselmemize engel olan zihinsel kısıtlamalarımızı görmeye de açılmalı. Şimdiye kadar iş ve parasal konularla ilgili neyi isterken bir yandan kendimize aynı konuda engel koymuşuz bunları görme vakti. Başkalarına olan maddi bağımlılıklarımızı bırakma vakti.

Koç burcunda dolunay ile ilgili hangi alanlardan etki aldığınıza dair öncelikle yükselen burcunuzu okumanızı öneririm:

Koç:

Beden, görüntü, dışarıdan nasıl algılandığınız, kendinizi ortaya koyma biçiminiz, tek başına var olma ve ilişkilerinizle ilgili konular

Boğa:

Sevdiklerinize destek ve yardım, sağlık, bilinçaltı ve spiritüel konularla ilgilenme, izole hissetme, içinizle bağlantı kurma ile ilgili konular

İkizler:

İdealleriniz, hedefleriniz, arkadaşlarınız, sosyal çevre ve bağlantılarınızla ilgili konular

Yengeç:

Kariyer, iş, toplumsal statünüz, çalışma hayatı, eş ve anne/baba olma ile ilgili unvanlarınız

Aslan:

Eğitimler, seyahatler, yurtdışı, medya, yayıncılık, interneti kullanma, hayata bakış açınız ve ruhsal alanda gelişim ile ilgili konular

Başak:

Para durumu, alacaklarınız, borçlar, ödemeler, miras, eşinizin para kaynakları, ortaklı gelirleriniz ile ilgili konular

Terazi:

İlişkiler ve iş ortaklıklarıyla ilgili konular

Akrep:

Çalışma ortamı, şartları, çalışma arkadaşları, beden, spor, diyet ve sağlıkla ilgili konular

Yay:

Sevgi, aşk, romantik birliktelikleriniz, hobileriniz, yaratıcılığınızı ortaya koyma ve çocuklarla ilgili konular

Oğlak:

Ev, aile, güvende olma hissi, yaşadığınız yer/şehir/ülke ile ilgili konular

Kova:

Yakın çevre, kardeşler, akrabalar, kısa seyahatler, iletişim kurduğunuz insanlar ve iletişim şekliniz, öğrenme ve eğitim ile ilgili konular

Balık:

İş, gelir ve harcamalar, para kaynaklarınız ile ilgili konular

Sevgiyle…❤❤

Hazal Özkan

BEĞENEBİLECEĞİNİZ İÇERİKLER

No Comments

Cevap Yaz

Yazı: Pembeden Yeşile Bütünlük | Yazan: İrem Savaş
Girne Antik Liman
Girne Antik Liman
Öykü: Umarım Bu Gece Öldürülmem | Yazan: Didem Çelebi Özkan