Astroloji

6 Mart: Balık Burcunda Yeniay

20 Şubat 2019

6 Mart: Balık Burcunda Yeniay


Balık ve Başak karşıt temalarının çok baskın şekilde vurgulandığı terazinin iki kefesinden bahsedeceğiz 6 Mart’ta gerçekleşecek Balık burcunda yeniay yaklaşırken.

Bu karşıt temalar arasında ayrı gayrı yapmak ya da birbirinden soyutlamak değil yeniayın istediği. Geçirdiğimiz Başak dolunayı da dahil olmak üzere birbirinin içine geçmesini, birbirinin içinde belirmesini, birbirinin içinde erimesini isteyen süreçlerden geçiyoruz.

Balık’ın çözünmüşlüğünde Başak’ın katılığını bulmamız, Başak’ın sivriliğinde Balık’ın belirsizliğini bulmamız isteniyor. Ne demek tüm bunlar? Biraz Aslan’daki Ay tutulmasına döneceğim şimdi. Seneyi tutulmalarla açtık biliyorsunuz. Daha ilk hafta gerçekleşen Oğlak’taki Güneş tutulması ile hedefler belirledik. İnancımız arttı, çalışma azmimiz arttı, dayanıklılığımız arttı, gücümüz arttı. “Bu sene bunları gerçekleştireceğim!” dedik kararlı, sabırlı, azimli şekilde.

Çok sürmedi, iki hafta sonra hepimiz kocaman birer duygu duvarına çarptık. Tutulmaların ertesinde süreç şunları söylüyordu: “Bunları başarmayı istemen pekala, haydi al bakalım seni yerinde saydıran bu duyguları salıver önce. İçinde olduğun balonu üst kademelere çıkarmak istiyorsun fakat seni aşağı çeken ağırlıkları dışarı attın mı yeterince?”

Bu duvara çarpıp geri sekmiş, geçmişi eve getirmiş, bugüne taşımışız gibi hissettik. Yazdan kalma günler yaşadık, geçmiş zamanda hissetmemize izin vermediklerimiz sebebiyle. Ardından nefes aldırdı gökyüzü. Hissedip bırakmamıza izin verdikçe duygusal yoğunluğu bizim için dağıttı. Yaşayıp içinden geçip bırakmamız gerekenleri bıraktırdı. Almamız gereken dersleri almamızı sağladı. Şimdi Balık yeniayı ile bir kez daha duygusal yanımızla temas ediyoruz.

Balık Burcunda Yeniay

Balık yeniayında duygular, hayaller ve bir sis bulutu içinde ilerliyor olma hissi ister istemez aktif olacak. İster istemez diyorum çünkü; dış dünyadan izole, kendi kafamızın içinde fazlaca vakit geçireceğimiz ve zihindekilerin tümünü yansıtmayacağımız bu hale alışkın olalım veya olmayalım hepimizin içinde bu halden rahatsızlık duyma ve tam aksi şekilde çok sınırlı, belirli, net-miş gibi görünme çabası barınacak. Ne istediğimizi, ne beklediğimizi bilir görünme çabasıyla, yani bir maskeyle dolaşıp kendi içimizde bunun sorgusunda bulunacağız dışarı yansıtmak istemeden. Partner ilişkilerinde, iş çevresinde, günlük rutinlerimizde hayatlarımızda olan insanlar duygusal temelli ve çabuk savrulan davranışlarımızla en çok yüzyüze gelecek kişiler.

Gücümüz zayıflıklarımızdan gelecek!

İçerideki bu hal ne kadar özgüvensiz, belirsiz, rahatsız hissettirse de bu yeniayda tüm gücümüz burada yatıyor olacak. Bu halle barışık olmayı, bunun içinde kalmayı keşfedip öğrenebildiğimiz kadarıyla içeride saklı bu güce açılacağız. Yani en yumuşak yanımızın bu yeniayda en sert yanımız olacağından bahsediyorum. En belirsizliklerle barışık yanımızın en kontrole sahip yanımız… Ve en kaotik yanımızın en sistematik yanımız olacağından. Zayıf bulduklarımızla, işimizi zorlaştırdığını düşünerek üstünü örttüğümüz yanlarımızla barış imzalamak, özgüveni tüm hücrelerimizde hissetmenin yolu olacak. Gerçek gücü keşfettikçe güçlüymüşüz gibi görünmek adına taktığımız maskelerden kurtulacağız.

“Zayıf” yanları geliştirmekten, üzerine gitmekten, bunlar için çalışmaktan, çabalamaktan bahsetmiyorum. Onların da diğer tüm özelliklerimiz gibi, oldukları halleriyle bize ve hatta çevremize katkılarını görmekten bahsediyorum. Balık burcunda yeniay sürecinde Merkür gerilemesi de başlamış olacağından kendimizi tüm bu karışıklığı, duygu yoğunluğunu anlamaya çalışma, analiz etme çabası içinde görebiliriz. Eksik, yararsız, güçsüz olmadığımızı, mevcut halimizle, tüm sahip olduklarımızla “tamlığımızı” fark etmek çarkları döndürecek. Bu tamlığın ve bütünlüğün farkındalığı ile ileri adımları çok daha rahat atabileceğiz. Balık burcunda yeniay ile ilgili bu etkileri hangi alanlarda aldığınıza dair öncelikle yükselen burcunuzu okumanızı öneririm:

Koç:

Sevdiklerinize destek ve yardım, sağlık, bilinçaltı ve spiritüel konularla ilgilenme, izole hissetme, içinizle bağlantı kurma ile ilgili konular

Boğa:

İdealleriniz, hedefleriniz, arkadaşlarınız, sosyal çevre ve bağlantılarınızla ilgili konular

İkizler:

Kariyer, iş, toplumsal statünüz, çalışma hayatı, eş ve anne/baba olma ile ilgili unvanlarınız

Yengeç:

Eğitimler, seyahatler, yurtdışı, medya, yayıncılık, interneti kullanma, hayata bakış açınız ve ruhsal alanda gelişim ile ilgili konular

Aslan:

Para durumu, alacaklarınız, borçlar, ödemeler, miras, eşinizin para kaynakları, ortaklı gelirleriniz ile ilgili konular

Başak:

İlişkiler, evlilik ve iş ortaklıklarıyla ilgili konular

Terazi:

Çalışma ortamı, şartları, çalışma arkadaşları, beden, spor, diyet ve sağlıkla ilgili konular

Akrep:

Sevgi, aşk, romantik birliktelikleriniz, hobileriniz, yaratıcılığınızı ortaya koyma ve çocuklarla ilgili konular

Yay:

Ev, aile, güvende olma hissi, yaşadığınız yer/şehir/ülke ile ilgili konular

Oğlak:

Yakın çevre, kardeşler, akrabalar, kısa seyahatler, iletişim kurduğunuz insanlar ve iletişim şekliniz, öğrenme ve eğitim ile ilgili konular

Kova:

İş, gelir ve harcamalar, para kaynaklarınız ile ilgili konular

Balık:

Beden, görüntü, dışarıdan nasıl algılandığınız, kendinizi ortaya koyma biçiminiz, tek başına var olma ve ilişkilerinizle ilgili konular

Sevgiyle…❤❤

Hazal Özkan

BEĞENEBİLECEĞİNİZ İÇERİKLER

2 YORUMLAR

  • Yanıtla Didem Çelebi Özkan 20 Şubat 2019 at 13:35

    Tanrımmm gene kafamızın bir dünya olacağı bir döneme mi giriyoruz 🤔 Aman ne güzel 🤦🏻‍♀️ Tam her şeyi netleştiriyorum derken 😝

    • Yanıtla Hazal Özkan 20 Şubat 2019 at 17:42

      Evet, kafalar karışabilir biraz Didem 😀
      Ama yeni, güçlü keşifler çıkacak bu kaostan 🤸‍♀️😘

    Cevap Yaz

    Yazı: Pembeden Yeşile Bütünlük | Yazan: İrem Savaş
    Girne Antik Liman
    Girne Antik Liman
    Öykü: Umarım Bu Gece Öldürülmem | Yazan: Didem Çelebi Özkan